Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Hol lehet Magyar Államkötvényt vásárolni?

2024.06.20.

Államkötvényt lehet vásárolni bankokon, brókercégeken keresztül.

Tovább olvasom

Mennyi a Magyar Államkötvények futamideje?

2024.06.20.

Az Államkötvények futamideje változó, lehet 3-20 évig terjedő.

Tovább olvasom

Mennyi a Magyar Államkötvények kamata?

2024.06.20.

Az Államkötvények kamata változó, és a futamidőtől, a piaci kamatoktól és a kötvény típusától függ.

Tovább olvasom

Milyen típusú Magyar Államkötvények léteznek?

2024.06.20.

Két fő típusa létezik az Államkötvényeknek: Diszkont kincstárjegy: A diszkont kincstárjegyek névértéken alul kerülnek kibocsátásra, és a futamidő végén a névértéken vásárolja vissza őket az Állam. Kamatot fizető államkötvény: A kamatot fizető államkötvényeket névértéken bocsátják ki, és a futamidő alatt a befektetők kamatot kapnak.

Tovább olvasom

Mi az a Magyar Államkötvény?

2024.06.20.

Az Államkötvény egy olyan értékpapír, amellyel a Magyar Állam kölcsönt vesz fel a befektetőktől. A befektetők a kötvény megvásárlásakor kamatot kapnak, a futamidő végén pedig visszakapják a befektetett összeget.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával