Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Milyen dokumentumokra van szükség egy lakáshitel igénylésekor?

2021.09.18.

Először is szükség van valamilyen személyazonosító okmányra, kell a lakcímkártya, ezek mellett jövedelemigazolást, bankszámlakivonatokat, adásvételi szerződést, tulajdoni lapot, illetve alaprajzot kérhet a hitelező. Továbbá szükség lehet még helyszínrajzra, és építési engedélyre is, és előfordulhat, hogy a bank költségvetést is kér.

Tovább olvasom

Mekkora havi törlesztő összeget érdemes maximum bevállalni?

2021.09.18.

Általánosságban elmondható, hogy akkorát, amelyet hosszabb távon is gond nélkül tudunk fizetni. Ez azt jelenti, hogy érdemes belegondolni, ha történik valami családi, munkahelyi, vagy egészségügyi probléma, akkor abban az esetben is tudjuk-e a havi törlesztő kötelezettséget teljesíteni. A havi törlesztő fizetése fontos, ha elmulasztjuk, további költségekbe verhetjük magunkat, nem beszélve arról, hogy a szerződés felmondása […]

Tovább olvasom

Miért lehet előnyös a minősített fogyasztóbarát lakáshitel?

2021.09.18.

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel minősítéssel rendelkező lakáshitel termékek kiszámíthatóak és jól összehasonlíthatóak egymással. Az ügyintézés gyorsabb lehet, de emellett előny, hogy költségeket lehet spórolni. Persze mindez nem jelenti automatikusan azt, hogy csak minősített fogyasztóbarát lakáshitel termékben érdemes gondolkodni, itt is érdemes megnézni a részleteket, akár lakáshitel kalkulátor segítségével és azok megismerését követően dönteni a különböző […]

Tovább olvasom

Mindenképpen szükség van önerőre a lakáshitel igényléséhez?

2021.09.18.

Az önerő általában alapvető, de a kérdésre a válasz nem, azaz létezik nulla százalékos önerős lakáshitel kondíció is. Ez felújításnál, bővítésnél fordulhat elő, ha a munkálatok költsége nem éri el a fedezettként bevont ingatlan értékének nyolcvan százalékát.

Tovább olvasom

Milyen okból utasíthatják el lakáshitel kérelmünket?

2021.09.18.

Egy lakáshitel igénylésekor szigorú feltételeknek kell megfelelnünk, de nem kell aggódni, ha valamit nem tudunk felmutatni, elképzelhető ugyanis, hogy akad rá megoldás. Viszont fontos, hogy ne legyünk rajta a KHR negatív listáján, legyen hosszabb ideje (legalább három hónapja) tartó, folyamatos munkaviszonyunk, biztos jövedelmünk, illetve tudjuk biztosítani az adott hitel megkívánta önerőt és fedezetet.

Tovább olvasom

Változik a törlesztőrészlet a futamidő alatt?

2021.09.18.

Ez attól függ, milyen típusú hitelt igényeltünk. Vannak kiszámítható és kevésbé kiszámítható konstrukciók, előbbiek esetében a kamatperiódusok (azon időszakok, amelyek alatt a hitel kamata változatlan) hosszabbak, míg az utóbbiaknál gyakrabban változik a hitel törlesztőrészlete. Természetesen ezek díjai között is van különbség, a kiszámítható kölcsön drágább. De ott van például a minősített fogyasztóbarát lakáshitel, amelynél a […]

Tovább olvasom

Milyen lehet a lakáshitel futamideje?

2021.09.18.

A lakáshitel futamideje választható, akár 30 év alatt is visszafizethejük a hitelt. Ez sok mindentől függ, például a felvett összeg nagyságától, a hitel típusától, ugyanakkor nekünk is van mozgási lehetőségünk.

Tovább olvasom

Mekkora önerő szükséges egy lakáshitel igényléséhez?

2021.09.18.

A hitelező bankok elméletileg az ingatlan becsült forgalmi értékének nyolcvan százalékát is biztosíthatják lakáshitel formájában, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy az ingatlan értékének maximum 50-70 százalékát kaphatjuk meg, azaz 30-50 százalékos önerővel kell számolnunk.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával