Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Milyen hosszú futamidővel kell számolni egy hitelkiváltó kölcsönnél?

2021.09.19.

Egy hitelkiváltás többféle módon történhet. Nem mindegy, hogy melyik hitelező, melyik termékét választjuk, mi a célunk azzal és mekkora a tartozásunk. Ha személyi kölcsön alapú hitelkiváltásban gondolkodunk, maximum nyolc év lehet a teljes futamidő, jelzálog alapú kölcsönöknél pedig akár 30 év is futamidővel is számolhatunk.

Tovább olvasom

Mi történik, ha nem tudjuk a törleszteni a hitelkiváltó kölcsönt?

2021.09.19.

A hitelkiváltás folyamatát követően új kölcsönünk úgy működik, mint az előző, csak a paraméterei mások. Ahogyan más termékeknél, itt is késedelmi kamatot számolnak fel nekünk, ha csúszunk a fizetéssel. Egy, a szerződésben meghatározott idő után a hitelező felmondhatja a kontraktust, ezt mindenképpen érdemes elkerülni, hiszen ilyenkor egy összegben kell kifizetni a fennálló tartozást. Amennyiben a […]

Tovább olvasom

Milyen költségei vannak egy hitelkiváltó kölcsönnek?

2021.09.19.

A hitelkiváltás költségekkel jár, ahogyan egy átlagos hitel esetében, itt is többféle fizetendő akad. Például a folyósítási díj, a számlavezetési díj, elő- és végtörlesztési díjak, szerződésmódosítási kötelezettségek. A jó hír az, hogy ezek közül többet elengedhetnek a hitelezők. A plusz szolgáltatásokért természetesen külön kell fizetni.

Tovább olvasom

A korábbi hitelnél elmaradás, lejárt tartozás van. Mi a teendő?

2021.09.19.

A hitelkiváltás sajnos ebben az esetben nem működik, lejárt kölcsönt nem váltanak ki a bankok. A teendő az, hogy egyeztessünk hitelezőnkkel és próbáljunk meg közös megoldást találni.

Tovább olvasom

Szükség van rendszeres jövedelemre a hitelkiváltáshoz?

2021.09.19.

Igen, a hitelkiváltó kölcsön nem különbözik más hitelektől, ahogy egy sima személyi kölcsön esetében, itt is kell rendszeres jövedelmet igazolnunk. Méghozzá a hitelező által megszabott módokon és paraméterekkel.

Tovább olvasom

Mekkora összeget lehet igényelni a hitelkiváltás részeként?

2021.09.19.

Ez attól függ, hogy a kiváltandó hitelünk után mekkora tartozásunk van. A bankok általában legfeljebb akkora összeget bocsájtanak a rendelkezésünkre hitelkiváltó kölcsönként, amekkora a kiváltandó kölcsön tőketartozása, plusz az egyéb díjai. Egy személyi kölcsön összege maximalizálva van, jellemzően 8 000 000 ft-10 000 000 ft a legtöbb, amit igényelhetünk. Amennyiben ez nem elég a hitelkiváltásra, […]

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával