Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Mikor kamatmentes a költésem?

2022.04.29.

Kamatmentesen költhetünk a hitelkeretünkből, ha a szerződésben rögzített fordulónapig a teljes összeget visszafizetjük. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a készpénzfelvétel már az első naptól kamatozik, így a kamatmentesség csak a vásárlásokra vonatkozik.

Tovább olvasom

Mennyit költhetek a hitelkártyával?

2022.04.29.

A hitelkártya-szerződésben meghatározott összeget költhetjük el hitelkártyával. A hitelkártya-keretünket a bank hitelminősítés után állapítja meg. Gyakran előfordul, hogy a keretünket később, akár évente megemeli a pénzintézet.

Tovább olvasom

Mennyit kell majd visszafizetni?

2022.04.29.

A hitelkártyát kibocsátó pénzintézet a fordulónapon egy egyenleget küld nekünk. Ebben szerepel majd, hogy milyen határidőig, minimum mekkora összeget kell visszafizetnünk. A minimum összeg az, amit mindenképpen be kell fizetnünk, de akár a teljes költésünket is visszafizethetjük, így ugyanis a költéseink kamatmentesek lesznek.

Tovább olvasom

Hogyan választható ki a legjobb hitelkártya?

2022.04.29.

A hitelkártya kiválasztásánál döntő érv lehet a kártya éves díja. A választásban nagy segítséget nyújthat a hitelkártya kalkulátor. A legjobb lehet számunkra a költési szokásainknak megfelelő hitelkártya, hiszen akár 5 százalék visszatértést is kaphatunk a vásárlásaink után.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Mit jelent a pénzvisszatérítés a hitelkártyák esetében?

2021.09.19.

A pénzvisszatérítés azt jelenti, hogy vásárlásaink után bizonyos, előre meghatározott százalékot visszatérít a bank. Például: ha 20 000 ft értékben tankoltunk, és hitelkártyával fizettünk, bizonyos konstrukciók erre 3 százalékos visszatérítést adnak, azaz a 20 000 ft 3 százalékát megspóroltuk. A pénzvisszatérítésnek általában van egy felső határa, tehát hiába költünk többet, bizonyos összeg fölött nem kapunk […]

Tovább olvasom

Mi történik, ha nem törlesztjük a hitelkártya adósságot?

2021.09.19.

A hitelkártya használatával felhalmozott adósságot a türelmi időszak végéig kell törleszteni. Ha ez csak részben sikerül, akkor a fennmaradó összegre a bank kamatot számol fel. Ha egyáltalán nem fizetünk, akkor pluszban késedelmi díjjal is számolnunk kell.

Tovább olvasom

Mi az a hitelfedezeti biztosítás?

2021.09.19.

A hitelkártya esetében a visszafizetés kisebb elmaradása is súlyos dráguláshoz vezethet, azonban van egy olyan szolgáltatás, amely mentsvár lehet szorult helyzetben. Ha hitelfedezeti biztosítást kötünk, akkor nyugodtabbak lehetünk, mert a biztosító fizeti helyettünk a törlesztőt, ha valamiért mi nem tudnánk. Persze a szolgáltatásnak ára van, így érdemes kiszámolni, megéri-e egyáltalán igénybe venni a hitelkártya nyújtotta […]

Tovább olvasom

Hogyan kell törleszteni a felhasznált hitelkeretet?

2021.09.19.

A felhasznált hitelkeret törlesztésére a hitelező megszab egy limitet, amit türelmi időszaknak hívunk. Ez az általában 30 napos elszámolási időszak után kezd el ketyegni. Ha ez alatt az idő alatt (a türelmi időszak általában 15 nap) visszafizetjük az adósságot, akkor kamatmentes lesz a hitelünk, ha nem, akkor a bank kamatot számol fel.

Tovább olvasom

Lehet készpénzt felvenni hitelkártya segítségével?

2021.09.19.

Igen, ez általában lehetséges, viszont nem ajánlott. Azért nem, mert így az esetek többségében igen drágává válik a kölcsönünk.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával