Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Melyik településen lehet falusi CSOK-ot igényelni?

2021.09.19.

A preferált kistelepülések listájában szereplő települések mindegyikén.

Tovább olvasom

Hány gyermek esetén lehet falusi CSOK-ot kapni?

2021.09.19.

Legalább egy gyermek szükséges hozzá. Meglévő gyermekek után házastársak, élettársak és egyedülálló személyek egyaránt igényelhetik a támogatást. Ha vállalt gyermekre/gyermekekre vennénk igénybe falusi CSOK-ot, akkor tudnunk kell, hogy azt csak házaspárok tehetik meg, ráadásul legalább az egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

Tovább olvasom

Milyen módon folyósítják a falusi CSOK támogatást?

2021.09.19.

Ingatlanvásárlásnál egy összegben kapjuk meg a támogatást. Ha a cél felújítás, korszerűsítés, akkor a támogatást készültségi foknak megfelelően utalják. A munkálatok készültségi fokait a hitelező ellenőrzi.

Tovább olvasom

A falusi CSOK támogatás mellé igényelhető CSOK hitel is?

2021.09.19.

Igen, a megadott településeken, amelyeken van falusi CSOK, CSOK hitelt is igényelhetünk és használhatunk. Az összeg két gyermek esetén legfeljebb 10 millió forint, három vagy több gyermek esetén maximum 15 millió forint. Bővítésnél, korszerűsítésnél: két gyermeknél maximum 5 millió forint, három vagy több gyermek esetén pedig maximum 7.5 millió forint igényelhető.

Tovább olvasom

Van határideje a bővítésnek, korszerűsítésnek?

2021.09.19.

Igen, a határidő három év. A hitelező ezt ellenőrzi, és ha nem teljesülnek a szerződésben leírt munkálatok, a teljes falusi CSOK támogatást vissza kell fizetni.

Tovább olvasom

Csak belterületi ingatlanokra igényelhető falusi csok?

2021.09.19.

Nem, a falusi CSOK támogatás külterületi ingatlanokra is igényelhető. Viszont annak az ingatlannak lakóház besorolásúnak kell lennie, az üdülő, hétvégi ház, vagy gazdasági épület besorolású ingatlanokat nem lehet bevonni a támogatási körbe.

Tovább olvasom

Ki igényelhet falusi családi otthonteremtési kedvezmény támogatást, falusi CSOK-ot?

2021.09.19.

A falusi csok igénylésének egyik fontos feltétele a legalább két év TB-biztosított jogviszony, a büntetlen előélet és az igénylőnek nem lehet 5 000 forintot meghaladó köztartozása. Fontos kitétel, hogy ingatlanvásárlás esetén, a vételárra legfeljebb a falusi csok támogatás felét lehet fordítani, a támogatás másik fele pedig az ingatlan felújítására, korszerűsítésére költhető.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával