Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Mit lehet építeni az építési hitel felhasználásával?

2021.09.19.

Az építési hitel feltételei közé tartozik, hogy bank meghatározza a leendő ingatlan bizonyos minimum paramétereit. Például az új ingatlannak komfortosnak kell lennie a fürdőre, wc-re, fűtésre, vízellátásra, szennyvíz elvezetésre vonatkozóan. Ezek mellett a hitelező az ingatlan minimum forgalmi értékét is meghatározhatja.

Tovább olvasom

Milyen költségekkel kell számolni?

2021.09.19.

Az engedélyek és a dokumentumok beszerzése, valamint a hitel felvételének díjai akár több száz ezer forintos költséget is jelenthetnek. Ugyanakkor vannak akciós ajánlatok, amelyek csökkenthetik a kiadásokat.

Tovább olvasom

Mekkora önerőre van szükség az építési hitel igényléséhez?

2021.09.19.

Ez sok mindentől függ, de általánosságban elmondható, hogy 20-30 százalékos önerővel kell kalkulálni. Ha jogosultak vagyunk valamilyen állami támogatásra, az a legtöbb esetben bevonható önerőként.

Tovább olvasom

Mit jelent a szakaszos folyósítás?

2021.09.19.

Azt jelenti, hogy az építési hitelek összegeit a bankok szakaszosan fizetik ki. A hitelező folyamatosan vizsgálja az építkezés menetét, a költéseket, számlákat. Ha minden szabályos, a bank folyósítja a következő részletet, és így tovább. Egy átlagos építkezés körülbelül három- négy ilyen szakaszból áll.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával