Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Igényelni kell az életkezdési támogatást?

2024.06.13.

Nem. A Magyar Államkincstár automatikusan létrehoz egy letéti számlát, ahol elhelyezni a 42 500 forintos életkezdési támogatást. Ezen a számlán az összeg kamatozik, de ez csupán az infláció mértékével egyezik meg. Ezen a letéti számlán nem lehet egyéni befizetéseket kezdeményezni. Az életkezdési támogatás növelése érdekében szükséges megnyitni a gyermek nevére szóló Kincstári Start-értékpapírszámlát.

Tovább olvasom

Jár-e további kedvezmény a gyermek nevén lévő értékpapírszámlára történő befizetések után?

2024.06.13.

Igen. Jelenleg az állam további 10 százalékot, de maximum évi 12 ezer forintot ír jóvá a gyermek Start-értékpapírszámláján a szülők éves befizetéseinek mértéke után. Ez alól kivételt képez rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek. Ebben az esetben az állami támogatás 20 százalék, de évi maximum 24 ezer forint.

Tovább olvasom

Bármilyen célra használható az így megtakarított összeg?

2024.06.13.

Igen, jelenleg nem korlátozódik felhasználási célra a Babakötvény által megtakarított összeg, és a felhasználást sem kell igazolni.

Tovább olvasom

Bármikor felvehető a Start-értékpapírszámlán tartott összeg?

2024.06.13.

Nem. A megtakarított összeg kifizetését csak a gyermek 18. életévének betöltését követően lehet kérni. Fontos megjegyezni, hogy legkorábban a számla megnyitását követő harmadik év eltelte után, valamint a Babakötvény lejártakor lesz hozzáférhető a megtakarított összeg.

Tovább olvasom

Bármikor vásárolható Babakötvény?

2024.06.13.

Babakötvény vásárlása, illetve a megtakarítás célját szolgáló Start-értékpapírszámla minden 18. életévét be nem töltött gyermek részére nyitható.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával