Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Ki nem kaphatja meg az adósságrendező hitelt?

2021.09.18.

Ha a korábbi hitelszerződésünk fel lett mondva, azt a kölcsönt már nem lehet kiváltani adósságrendező hitellel. Persze más feltételek is vannak, megfelelő mértékű havi nettó jövedelemre van szükség, a legtöbb esetben kizáró ok a KHR negatív adóslistás tagság, meg kell lennie továbbá a minimálisan meghatározott munkaidőviszonynak. Szükség van magyarországi állandó, bejelentett lakcímre és az életkori […]

Tovább olvasom

Nem tudjuk fizetni az adósságrendező hitelt, mi a teendő?

2021.09.18.

Amennyiben nem tudjuk időben fizetni a havi törlesztőrészleteket, érdemes felvenni a kapcsolatot mielőbb a bankkal. A menetrend egyébként alapesetben az, hogy késedelmi kamatot számolnak fel. Ha a befizetések elmaradása tartós, akkor pedig a szerződésben meghatározott időszakot követően a hitelező felmondhatja a hitelszerződést. Ebben az esetben a teljes hitelösszeget egy összegben kell kifizetni.

Tovább olvasom

Kell hozzá fedezet, vagy önerő?

2021.09.18.

Ha kinézett hitel jelzálog alapú, akkor szükséges fedezet és önerő. Amennyiben személyi kölcsön alapú, akkor nem.

Tovább olvasom

Mi a módja az adósságrendező hitel igényelésének?

2021.09.18.

Ha sikerült kiválasztanunk a számunkra leginkább megfelelő hiteltípust, akkor be kell szerezzük a kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumokat, iratokat. A személyes igénylés mellett van lehetőség online ügyintézésre is, utóbbi a személyi kölcsön alapú adósságrendező hiteleknél jellemző. A pénzintézet elbírálja az igénylést, a szerződés aláírását követően pedig folyósítja a kölcsön összegét.

Tovább olvasom

Milyen költségekkel kell számolni az adósságrendező hitel esetében?

2021.09.18.

A hitelező bankok többek között folyósítási-, elő- és végtörlesztési, szerződésmódosítási-, valamint a számlavezetési díjakat számolhatnak fel. Ezek mellett akadnak egyéb szolgáltatások, amelyekért külön kell fizetni. Természetesen sok esetben előfordulhat, hogy bizonyos díjakat elenged a hitelező, vagy kedvezményesen biztosít.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával