fbpx
Hirdetés

Terhelt ingatlanra vehetünk fel további hitelt?

2021.09.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:13

Az ingatlanfedezet bevonása egy hitelügyletbe szokásos eljárás. Az ingatlanfedezet komoly biztosítéknak számít, hiszen nemfizetés esetén a banknak rendelkezésére áll egy vagyontárgy, amit szükség esetén értékesíthet.

Terhelt ingatlanra vehetünk fel további hitelt?

A bank jelzálogjog bejegyzéssel és bizonyos esetekben terhelési és elidegenítési tilalommal biztosítja, hogy a futamidő végéig a hitel fedezett legyen. Mi azonban egy jelzáloghitel felvétele után is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy szükségünk lehet kölcsönre. Lehetőség van személyi kölcsönhöz jutni ingatlanfedezet nélkül is, de néhány esetben kedvezőbb lehet számunkra egy jelzáloghitel (nagyobb hitelösszegnél és hosszabb futamidőnél lényegesen kedvezőbb kondícióval kaphatunk jelzáloghitelt). Jelzáloghitelre van szükségünk, de az ingatlanunk már terhelt? Megnéztük, hogyan vehetünk fel terhelt ingatlanra további hitelt.

Jelzáloghitel terhelt ingatlanra

Ha a már terhelt ingatlanunkra szeretnénk újabb jelzáloghitelt felvenni, a legkézenfekvőbb megoldás a saját bankunkhoz fordulni. Mivel a saját bankunk nyújtotta az első jelzáloghitelt is, már jól ismer bennünket, tudja, hogy mennyi a jövedelmünk, és hogy a felvett hitelt mindig határidőre fizettük-e. A bankunk azt fogja elsőként megvizsgálni, hogy a hitelösszeg és az ingatlanérték arányába belefér-e az általunk felvenni kívánt összeg. Fontos lesz a jövedelmünk nagysága is, hiszen mindkét törlesztő részletnek bele kell férnie a fizetésünkbe. Amennyiben a saját bankunk elutasítja a hitelkérelmünket akár a nem megfelelő nagyságú jövedelmünk, akár az alacsony ingatlanérték miatt, fordulhatunk másik hitelintézethez is.

Azt tudnunk kell azonban, hogy ha a saját bankunk nem hitelez tovább bennünket, az beszűkíti a lehetőségeinket. Amikor másik pénzintézethez fordulunk, ott egyből fel fog merülni a kérdés, hogy a saját bankunk vajon miért nem tart bennünket hitelképesnek. A bankok eltérő hitelezési politikája miatt ugyanakkor van esélyünk arra, hogy találunk finanszírozót.

Mindenképpen olyan pénzintézetet kell keresnünk, ahol úgy is hiteleznek, hogy a jelzálogjog bejegyzésük nem az első helyre kerül. Amennyiben terhelési tilalom is be van jegyezve az ingatlanunkra, a saját bankunktól szükségünk lesz egy engedélyre az újabb jelzálogjog bejegyzéséhez.

Kaphatunk tehát terhelt ingatlanra további hitelt, bár az út rögös lehet. Mivel speciális esetről van szó, érdemes szakértő segítségét kérni. Egy naprakész információkkal rendelkező szakértő megtalálhatja nekünk a megfelelő pénzintézetet. És akkor felvehetjük az újabb jelzáloghitelt.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miért válaszd az UniCredit Stabil Kamat hitelét?

Miért válaszd az UniCredit Stabil Kamat hitelét?

2021.01.20.

Az UniCredit Stabil Kamat hitel egy rögzített kamatozású jelzáloghitel, ami érdemes lehet a figyelmedre. Lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

2022.04.06.

A kamatstopot a kormány a hitelesek védelme érdekében hozta létre. Az emelkedő jegybanki alapkamat miatt ugyanis a jelzáloghitelek törlesztőrészletei megemelkednének. Ez az intézkedés értünk van. Mutatjuk, hogy pontosan mennyit spórolhatunk a kamatstoppal.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez?

Milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez?

2021.01.29.

Azt, hogy milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez, megtudhatod alábbi cikkünkből.

Tovább olvasom
Jelzáloghitel kiváltásának folyamata

Jelzáloghitel kiváltásának folyamata

2020.12.04.

Jelzáloghiteled van, de nem vagy elégedett a kondícióival? Régóta fizeted, és jól láthatóan elszállt felette az idő? Akkor itt az ideje, hogy változtass a helyzeten! A jelzáloghitel kiváltásának folyamata nem bonyolult, Neked csupán annyi a teendőd, hogy megtaláld azt a hitelt, amire lecserélheted a régit!

Tovább olvasom