fbpx
Hirdetés

Terhelt ingatlanra vehetünk fel további hitelt?

2021.09.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:13

Az ingatlanfedezet bevonása egy hitelügyletbe szokásos eljárás. Az ingatlanfedezet komoly biztosítéknak számít, hiszen nemfizetés esetén a banknak rendelkezésére áll egy vagyontárgy, amit szükség esetén értékesíthet.

Terhelt ingatlanra vehetünk fel további hitelt?

A bank jelzálogjog bejegyzéssel és bizonyos esetekben terhelési és elidegenítési tilalommal biztosítja, hogy a futamidő végéig a hitel fedezett legyen. Mi azonban egy jelzáloghitel felvétele után is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy szükségünk lehet kölcsönre. Lehetőség van személyi kölcsönhöz jutni ingatlanfedezet nélkül is, de néhány esetben kedvezőbb lehet számunkra egy jelzáloghitel (nagyobb hitelösszegnél és hosszabb futamidőnél lényegesen kedvezőbb kondícióval kaphatunk jelzáloghitelt). Jelzáloghitelre van szükségünk, de az ingatlanunk már terhelt? Megnéztük, hogyan vehetünk fel terhelt ingatlanra további hitelt.

Jelzáloghitel terhelt ingatlanra

Ha a már terhelt ingatlanunkra szeretnénk újabb jelzáloghitelt felvenni, a legkézenfekvőbb megoldás a saját bankunkhoz fordulni. Mivel a saját bankunk nyújtotta az első jelzáloghitelt is, már jól ismer bennünket, tudja, hogy mennyi a jövedelmünk, és hogy a felvett hitelt mindig határidőre fizettük-e. A bankunk azt fogja elsőként megvizsgálni, hogy a hitelösszeg és az ingatlanérték arányába belefér-e az általunk felvenni kívánt összeg. Fontos lesz a jövedelmünk nagysága is, hiszen mindkét törlesztő részletnek bele kell férnie a fizetésünkbe. Amennyiben a saját bankunk elutasítja a hitelkérelmünket akár a nem megfelelő nagyságú jövedelmünk, akár az alacsony ingatlanérték miatt, fordulhatunk másik hitelintézethez is.

Azt tudnunk kell azonban, hogy ha a saját bankunk nem hitelez tovább bennünket, az beszűkíti a lehetőségeinket. Amikor másik pénzintézethez fordulunk, ott egyből fel fog merülni a kérdés, hogy a saját bankunk vajon miért nem tart bennünket hitelképesnek. A bankok eltérő hitelezési politikája miatt ugyanakkor van esélyünk arra, hogy találunk finanszírozót.

Mindenképpen olyan pénzintézetet kell keresnünk, ahol úgy is hiteleznek, hogy a jelzálogjog bejegyzésük nem az első helyre kerül. Amennyiben terhelési tilalom is be van jegyezve az ingatlanunkra, a saját bankunktól szükségünk lesz egy engedélyre az újabb jelzálogjog bejegyzéséhez.

Kaphatunk tehát terhelt ingatlanra további hitelt, bár az út rögös lehet. Mivel speciális esetről van szó, érdemes szakértő segítségét kérni. Egy naprakész információkkal rendelkező szakértő megtalálhatja nekünk a megfelelő pénzintézetet. És akkor felvehetjük az újabb jelzáloghitelt.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Építési hitel, mit kell tudni róla?

Építési hitel, mit kell tudni róla?

2018.02.08.

Építési hitel felvétele nem bonyolúlt folyamat csak jól át kell gondolni, hogy mely bankot választod, mert nagyon nagy eltérések lehetnek.

Tovább olvasom
Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

2022.04.06.

A kamatstopot a kormány a hitelesek védelme érdekében hozta létre. Az emelkedő jegybanki alapkamat miatt ugyanis a jelzáloghitelek törlesztőrészletei megemelkednének. Ez az intézkedés értünk van. Mutatjuk, hogy pontosan mennyit spórolhatunk a kamatstoppal.

Tovább olvasom
Lakáshitelt önerő nélkül?

Lakáshitelt önerő nélkül?

2019.01.17.

Lakáshitelt önerő nélkül? Manapság ez sajnos már nem lehetséges, köszönhetően a JTM szabályozásnak. Ha nem rendelkezel megtakarítással, akkor komoly akadályokba ütközhetsz egy lakáshitel felvételekor, de természetesen nem megoldhatatlan ez a helyzet sem.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel alacsony jövedelemmel

Hitelfelvétel alacsony jövedelemmel

2021.01.19.

Hitelfelvétel alacsony jövedelemmel? Nem lehetetlen, de van pár tudnivaló, amivel érdemes tisztában lenned az igénylés beadása előtt.

Tovább olvasom