fbpx

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

2020.12.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:17

Számos tévhit él a köztudatban a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, amelyekről alábbi cikkünkben rántjuk le a leplet.

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A személyi kölcsönökkel kapcsolatban a legtöbben csak annyit tudnak, hogy szabadon felhasználhatóak és könnyen hozzáférhetőek. Alapvetően ennyi elég is, bár hitelfelvétel előtt azért érdemes kicsit jobban belemélyedni a témába – ebben oldalunk segítséget nyújt. Rengeteg azonban a tévhit is a személyi kölcsönnel kapcsolatban, amelyeket jobb lenne elfelejteni, illetve a helyes információt használni.

Csak kis összeg érhető el személyi kölcsönként

Ez a személyi kölcsönökkel kapcsolatos tévhit a valóságon alapszik, pontosabban a múlton. Tény, hogy 10-15 évvel ezelőtt a maximálisan felvehető hitelösszeg átlagosan 1-3 millió forint volt, ám azóta sok víz folyt le a Dunán; manapság már a 10 millió forint is elérhető fedezet nélkül.

A saját bankodnál kell személyi kölcsönt igényelned

Ez talán a legáltalánosabb tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, a valóság azonban épp az ellenkezője – legalábbis a legtöbb esetben. Napjainkban annyira kiélezett a piaci verseny, hogy gyakorlatilag egy-két havonta jelenik meg új személyi kölcsön ajánlat, ami próbál aláígérni a versenytársaknak. Ha épp a Te bankod vezet a versenyben a legkedvezőbb személyi kölcsönnel, mindenképp ott vedd fel, ám ha nem, akkor még véletlenül se!

Nincs személyi kölcsönnel kapcsolatos induló költség

Tény, hogy egy jelzáloghitel felvételekor közjegyzői, értékbecslési, ügyvédi stb. díjakat kell fizetni, a személyi kölcsönöknél pedig ezek nem merülnek fel, ám nem mondható még így sem, hogy egy személyi kölcsön mentes az induló költségektől. A folyósítási díj például csak azoknál a személyi kölcsönöknél nem jelenik meg, amelyek akciósak, és az akció épp erre a tételre terjed ki.

A személyi kölcsön önerőként gond nélkül használható

Mi is szoktuk javasolni a személyi kölcsönt önerőként való felhasználásra egy ingatlanhitel igényléséhez, ám azt nem állítjuk, hogy ez gond nélkül valósítható meg; épp ellenkezőleg! A JTM szabályozás miatt ugyanis minden aktuálisan törlesztendő hitelt beleszámolnak, és ha személyi kölcsönnel váltod ki az önerőt, az csökkenti a felvehető lakáshitel kölcsönösszegének mértékét, vagy pedig magasabb jövedelmet kell igazolnod.

Ha személyi kölcsönt keresel, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok ajánlatait, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Akciós személyi kölcsön

Akciós személyi kölcsön

2019.06.12.

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor számos lehetőség közül választhatsz. Manapság már olyan kedvező ajánlatokat is találhatsz, amik pár éve még elképzelhetetlenek voltak, de ezekre is rá lehet kontrázni, ha véletlenül kifogsz egy akciós személyi kölcsönt!

Tovább olvasom
Személyi kölcsön által nyújtott lehetőségek

Személyi kölcsön által nyújtott lehetőségek

2019.01.21.

A személyi kölcsön által a legkedveltebb és legtöbbször folyósított hiteltípus. Ami nem véletlen, hiszen rengeteg előnye van, amik közül kiemelkedik, hogy szabadon felhasználható, illetve könnyen, és manapság már gyorsan hozzáférhető.

Tovább olvasom
Gyorskölcsön lehetőségeket szeretnél, egyszerű igénylésses és gyors folyósítással?

Gyorskölcsön lehetőségeket szeretnél, egyszerű igénylésses és gyors folyósítással?

2019.04.16.

Gyorskölcsön lehetőségeket keresel? Ma már számos bank kínálja ezt a hitelkonstrukciót, így van miből válogatnod! A gyorskölcsön lényege a sebesség, vagyis az, hogy milyen gyorsan jutsz hozzá az igényelt pénzösszeghez; akkor szokták választani, ha sürgősen meg kell oldani egy kisebb pénzzavart.

Tovább olvasom
Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

2019.01.28.

A hitelfelvétel manapság már egyre egyszerűbb. Hiszen minden pénzintézetnek van weboldala, ahol részletesen olvashatunk minden hitelkonstrukcióról. Ha valaki a legjobb banki hitelt szeretné megtalálni, akkor már arra sincs szükség, hogy egyenként végignézze az összes honlapot. Oldalunk segítségével pár kattintás alatt eljuthat a számára megfelelő kölcsönig.

Tovább olvasom