2020.12.22.
Szerző: akolcson.hu

Számos tévhit él a köztudatban a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, amelyekről alábbi cikkünkben rántjuk le a leplet.

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A személyi kölcsönökkel kapcsolatban a legtöbben csak annyit tudnak, hogy szabadon felhasználhatóak és könnyen hozzáférhetőek. Alapvetően ennyi elég is, bár hitelfelvétel előtt azért érdemes kicsit jobban belemélyedni a témába – ebben oldalunk segítséget nyújt. Rengeteg azonban a tévhit is a személyi kölcsönnel kapcsolatban, amelyeket jobb lenne elfelejteni, illetve a helyes információt használni.

Csak kis összeg érhető el személyi kölcsönként

Ez a személyi kölcsönökkel kapcsolatos tévhit a valóságon alapszik, pontosabban a múlton. Tény, hogy 10-15 évvel ezelőtt a maximálisan felvehető hitelösszeg átlagosan 1-3 millió forint volt, ám azóta sok víz folyt le a Dunán; manapság már a 10 millió forint is elérhető fedezet nélkül.

A saját bankodnál kell személyi kölcsönt igényelned

Ez talán a legáltalánosabb tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, a valóság azonban épp az ellenkezője – legalábbis a legtöbb esetben. Napjainkban annyira kiélezett a piaci verseny, hogy gyakorlatilag egy-két havonta jelenik meg új személyi kölcsön ajánlat, ami próbál aláígérni a versenytársaknak. Ha épp a Te bankod vezet a versenyben a legkedvezőbb személyi kölcsönnel, mindenképp ott vedd fel, ám ha nem, akkor még véletlenül se!

Nincs személyi kölcsönnel kapcsolatos induló költség

Tény, hogy egy jelzáloghitel felvételekor közjegyzői, értékbecslési, ügyvédi stb. díjakat kell fizetni, a személyi kölcsönöknél pedig ezek nem merülnek fel, ám nem mondható még így sem, hogy egy személyi kölcsön mentes az induló költségektől. A folyósítási díj például csak azoknál a személyi kölcsönöknél nem jelenik meg, amelyek akciósak, és az akció épp erre a tételre terjed ki.

A személyi kölcsön önerőként gond nélkül használható

Mi is szoktuk javasolni a személyi kölcsönt önerőként való felhasználásra egy ingatlanhitel igényléséhez, ám azt nem állítjuk, hogy ez gond nélkül valósítható meg; épp ellenkezőleg! A JTM szabályozás miatt ugyanis minden aktuálisan törlesztendő hitelt beleszámolnak, és ha személyi kölcsönnel váltod ki az önerőt, az csökkenti a felvehető lakáshitel kölcsönösszegének mértékét, vagy pedig magasabb jövedelmet kell igazolnod.

Ha személyi kölcsönt keresel, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok ajánlatait, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mi befolyásolja a személyi kölcsön összegét?

Mi befolyásolja a személyi kölcsön összegét?

2019.08.21.

Sokan teszik fel nekünk a fenti kérdést, mert nem értik, miért nem kapták meg az igényelt személyi kölcsönt. Nos, azt, hogy mi befolyásolja a személyi kölcsön igénylését, nem lehet röviden elintézni. Hiszen számos kritériumnak kell megfelelni egy pozitív hitelbírálathoz. Lássuk az okokat!

Tovább olvasom
A legtöbb lakáshitelt hogy igényelhetem?

A legtöbb lakáshitelt hogy igényelhetem?

2020.06.12.

Lakáshitelt készülsz felvenni? Akkor nyilván számítasz arra, hogy igen magas összeget kell majd igényelned, köszönhetően az elmúlt években lezajlott ingatlanpiaci árrobbanásnak. A legtöbb lakáshitel ma már a tízmillió forint többszörösét teszi ki, és egyáltalán nem mindegy, melyik bankot választod, ha az elérhető legnagyobb összeget szeretnéd elérni.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön feltételei, általános ismeretek

Személyi kölcsön feltételei, általános ismeretek

2019.02.28.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitelkonstrukció, általában nem túl hosszú futamidővel. Az igénylése viszonylag egyszerű, és mivel roppant népszerű, számos banknál megtalálható. A személyi kölcsönnek feltételei is vannak, mint minden hitelkonstrukciónak, de lényegesen könnyebben teljesíthetőek, mint például egy ingatlanfedezetű hitel esetében.

Tovább olvasom
Mutatjuk a legkedvezőbb hiteleket!

Mutatjuk a legkedvezőbb hiteleket!

2019.04.05.

Mindenki a kedvező lehetőségeket keresi, és ezt maximálisan meg tudjuk érteni, hiszen mi is! Ha Te is csak a legjobbal éred be, akkor jó helyen jársz: megmutatjuk neked a legkedvezőbb hiteleket!

Tovább olvasom