fbpx
Hirdetés

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

2020.12.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:17

Számos tévhit él a köztudatban a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, amelyekről alábbi cikkünkben rántjuk le a leplet.

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A személyi kölcsönökkel kapcsolatban a legtöbben csak annyit tudnak, hogy szabadon felhasználhatóak és könnyen hozzáférhetőek. Alapvetően ennyi elég is, bár hitelfelvétel előtt azért érdemes kicsit jobban belemélyedni a témába – ebben oldalunk segítséget nyújt. Rengeteg azonban a tévhit is a személyi kölcsönnel kapcsolatban, amelyeket jobb lenne elfelejteni, illetve a helyes információt használni.

Csak kis összeg érhető el személyi kölcsönként

Ez a személyi kölcsönökkel kapcsolatos tévhit a valóságon alapszik, pontosabban a múlton. Tény, hogy 10-15 évvel ezelőtt a maximálisan felvehető hitelösszeg átlagosan 1-3 millió forint volt, ám azóta sok víz folyt le a Dunán; manapság már a 10 millió forint is elérhető fedezet nélkül.

A saját bankodnál kell személyi kölcsönt igényelned

Ez talán a legáltalánosabb tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, a valóság azonban épp az ellenkezője – legalábbis a legtöbb esetben. Napjainkban annyira kiélezett a piaci verseny, hogy gyakorlatilag egy-két havonta jelenik meg új személyi kölcsön ajánlat, ami próbál aláígérni a versenytársaknak. Ha épp a Te bankod vezet a versenyben a legkedvezőbb személyi kölcsönnel, mindenképp ott vedd fel, ám ha nem, akkor még véletlenül se!

Nincs személyi kölcsönnel kapcsolatos induló költség

Tény, hogy egy jelzáloghitel felvételekor közjegyzői, értékbecslési, ügyvédi stb. díjakat kell fizetni, a személyi kölcsönöknél pedig ezek nem merülnek fel, ám nem mondható még így sem, hogy egy személyi kölcsön mentes az induló költségektől. A folyósítási díj például csak azoknál a személyi kölcsönöknél nem jelenik meg, amelyek akciósak, és az akció épp erre a tételre terjed ki.

A személyi kölcsön önerőként gond nélkül használható

Mi is szoktuk javasolni a személyi kölcsönt önerőként való felhasználásra egy ingatlanhitel igényléséhez, ám azt nem állítjuk, hogy ez gond nélkül valósítható meg; épp ellenkezőleg! A JTM szabályozás miatt ugyanis minden aktuálisan törlesztendő hitelt beleszámolnak, és ha személyi kölcsönnel váltod ki az önerőt, az csökkenti a felvehető lakáshitel kölcsönösszegének mértékét, vagy pedig magasabb jövedelmet kell igazolnod.

Ha személyi kölcsönt keresel, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok ajánlatait, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen kölcsönöket tudsz igényelni oldalunkon?

Milyen kölcsönöket tudsz igényelni oldalunkon?

2020.01.01.

Ha ezt a cikket olvasod, akkor minden bizonnyal hitelt szeretnél felvenni, és megkezdted a tájékozódást a lehetőségeidről. Attól függően, hogy mi a célod az igényelt összeggel, más és más hiteltípusok közül kell választanod. Nem minden konstrukció felel meg ugyanarra a célra. Azt, hogy milyen kölcsönöket tudsz igényelni, ha bennünket választasz, az alábbiakban kifejtjük.

Tovább olvasom
Mire használható fel a személyi kölcsön?

Mire használható fel a személyi kölcsön?

2018.05.29.

A címben feltett kérdésre nagyon röviden is tudunk válaszolni. Bármire; a személyi kölcsön ugyanis egy szabadon felhasználható hitelkonstrukció, amit rugalmas, de viszonylag rövid futamidővel vehetsz igénybe, hitelcélt viszont – a fedezetes hitelek nagy többségével szemben – nem szükséges megadni hozzá.

Tovább olvasom
10 kérdés hitelfelvétel előtt

10 kérdés hitelfelvétel előtt

2019.02.09.

10 kérdés hitelfelvétel előtt, amit már nagyon sokan feltettek a részünkre, ezért most úgy gondoltuk összeszedjük és megválaszoljuk őket egy bejegyzésben.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön gyorsan? Lehetséges!

Személyi kölcsön gyorsan? Lehetséges!

2019.06.05.

Sürgősen szükséged lenne némi pénzre, a hitelkártyák magas kamatait viszont nem szeretnéd bevállalni? Ne aggódj, van más választásod: a személyi kölcsön gyorsan elérhető, az igénylése egyszerű, és akár úgy is megoldható, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról!

Tovább olvasom