Hirdetés

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

2020.12.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:17

Számos tévhit él a köztudatban a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, amelyekről alábbi cikkünkben rántjuk le a leplet.

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A személyi kölcsönökkel kapcsolatban a legtöbben csak annyit tudnak, hogy szabadon felhasználhatóak és könnyen hozzáférhetőek. Alapvetően ennyi elég is, bár hitelfelvétel előtt azért érdemes kicsit jobban belemélyedni a témába – ebben oldalunk segítséget nyújt. Rengeteg azonban a tévhit is a személyi kölcsönnel kapcsolatban, amelyeket jobb lenne elfelejteni, illetve a helyes információt használni.

Csak kis összeg érhető el személyi kölcsönként

Ez a személyi kölcsönökkel kapcsolatos tévhit a valóságon alapszik, pontosabban a múlton. Tény, hogy 10-15 évvel ezelőtt a maximálisan felvehető hitelösszeg átlagosan 1-3 millió forint volt, ám azóta sok víz folyt le a Dunán; manapság már a 10 millió forint is elérhető fedezet nélkül.

A saját bankodnál kell személyi kölcsönt igényelned

Ez talán a legáltalánosabb tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, a valóság azonban épp az ellenkezője – legalábbis a legtöbb esetben. Napjainkban annyira kiélezett a piaci verseny, hogy gyakorlatilag egy-két havonta jelenik meg új személyi kölcsön ajánlat, ami próbál aláígérni a versenytársaknak. Ha épp a Te bankod vezet a versenyben a legkedvezőbb személyi kölcsönnel, mindenképp ott vedd fel, ám ha nem, akkor még véletlenül se!

Nincs személyi kölcsönnel kapcsolatos induló költség

Tény, hogy egy jelzáloghitel felvételekor közjegyzői, értékbecslési, ügyvédi stb. díjakat kell fizetni, a személyi kölcsönöknél pedig ezek nem merülnek fel, ám nem mondható még így sem, hogy egy személyi kölcsön mentes az induló költségektől. A folyósítási díj például csak azoknál a személyi kölcsönöknél nem jelenik meg, amelyek akciósak, és az akció épp erre a tételre terjed ki.

A személyi kölcsön önerőként gond nélkül használható

Mi is szoktuk javasolni a személyi kölcsönt önerőként való felhasználásra egy ingatlanhitel igényléséhez, ám azt nem állítjuk, hogy ez gond nélkül valósítható meg; épp ellenkezőleg! A JTM szabályozás miatt ugyanis minden aktuálisan törlesztendő hitelt beleszámolnak, és ha személyi kölcsönnel váltod ki az önerőt, az csökkenti a felvehető lakáshitel kölcsönösszegének mértékét, vagy pedig magasabb jövedelmet kell igazolnod.

Ha személyi kölcsönt keresel, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok ajánlatait, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Akár 1 napon belül, gyorskölcsönhöz lehet jutni!

Akár 1 napon belül, gyorskölcsönhöz lehet jutni!

2017.12.18.

Akár 1 napon belül megvalósulhat gyorskölcsön igénylésed, természetesen ez adott pénzintézettől és konstrukciótól is függ.

Tovább olvasom
A szabad felhasználású hitelekről bővebben

A szabad felhasználású hitelekről bővebben

2018.01.30.

A szabad felhasználású hitel nevében benne van a legnagyobb előnye.

Tovább olvasom
Cofidis Megújuló Hitel – egy népszerű termékről részletesen

Cofidis Megújuló Hitel – egy népszerű termékről részletesen

2019.02.13.

A Cofidis Megújuló Hitel tulajdonképpen egy személyi kölcsön, de vannak tulajdonságai, amik kiemelik a mezőnyből! Érdemes elgondolkodni ezen is, ha személyi kölcsönt tervezünk felvenni, és nem csak azért, mert könnyen hozzáférhető; ez minden személyi kölcsönre igaz. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

2019.12.07.

Néhány évvel ezelőtt még bevett szokás volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai között az szerepelt: „legalább három hónapos, határozatlan idejű munkaszerződés”, a határozott munkaviszonnyal rendelkezőket pedig automatikusan elutasították, ám változott a helyzet, és jó okkal.

Tovább olvasom