2020.10.19.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:57

A személyi kölcsön családi pótlékra való igénylése nem feltétlenül egyszerű feladat, de nem is lehetetlen.

Személyi kölcsön családi pótlékra

A családi pótlék nem számít elsődleges jövedelemnek egy hitelbírálatnál, amelynél a banknak kötelező vizsgálnia az ügyfél jövedelmét. A szabály az, hogy a pozitív hitelbírálathoz olyan rendszeres bevétel szükséges, amely az elsődleges, önálló kategóriába tartozik. Ilyen például a munkabér, a vállalkozói jövedelem, vagy a nyugdíj. A családi pótlék ezzel szemben a másodlagos jövedelmi kategóriába tartozik, azaz kiegészítésnek jó, önállóan viszont nem állja meg a helyét. Akkor a személyi kölcsön családi pótlékra kombinációval ne is próbálkozzunk, mert nem járunk sikerrel? Ez nem teljesen igaz.

A helyzet megoldása, hogy „szerzünk” egy adóstársat, olyan rokont, hozzátartozót, családtagot, barátot, stb., aki rendelkezik olyan jövedelemmel (illetve megfelelő hosszúságú munkaviszonnyal), amely az elsődleges kategóriába tartozik. Mi pedig kiegészítő jövedelemként tesszük ehhez hozzá a családi pótlékot. Több hitelintézet is akad, amely elfogadja a családi pótlékot, mint másodlagos jövedelmet.

A személyi kölcsön családi pótlékra tehát működhet, de csak szigorú feltételek mellett. A hitelezők az olyan fedezet nélküli kölcsönöknél, mint a személyi kölcsön azzal biztosítják be magukat, hogy az adós jövedelmi helyzetéhez mérten hiteleznek. A bankokat, hitelintézeteket központi szabályok is kötik, ugyanakkor az ügyfélnek is fontos, hogy körültekintően döntsön a különböző termékek közül.

A személyi kölcsönöknél a hitelezők kínálata rendkívül széles, nem könnyű kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő terméket. A választásban remek segítség lehet egy hitelkalkulátor, amely megmutatja az adott kölcsön részleteit, a legfontosabb tudnivalókat. Mindenképpen érdemes átgondolni azt, hogy milyen szándékkal szeretnénk hitelt felvenni, és annak megfelelően válogatni a különböző konstrukciók között. A személyi kölcsönöknél a hitelbírálat általában gyors, kisebb összegű hitelek esetében akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések