Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsön családi pótlékra

2020.10.19.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:57

A személyi kölcsön családi pótlékra való igénylése nem feltétlenül egyszerű feladat, de nem is lehetetlen.

Személyi kölcsön családi pótlékra

A családi pótlék nem számít elsődleges jövedelemnek egy hitelbírálatnál, amelynél a banknak kötelező vizsgálnia az ügyfél jövedelmét. A szabály az, hogy a pozitív hitelbírálathoz olyan rendszeres bevétel szükséges, amely az elsődleges, önálló kategóriába tartozik. Ilyen például a munkabér, a vállalkozói jövedelem, vagy a nyugdíj. A családi pótlék ezzel szemben a másodlagos jövedelmi kategóriába tartozik, azaz kiegészítésnek jó, önállóan viszont nem állja meg a helyét. Akkor a személyi kölcsön családi pótlékra kombinációval ne is próbálkozzunk, mert nem járunk sikerrel? Ez nem teljesen igaz.

A helyzet megoldása, hogy „szerzünk” egy adóstársat, olyan rokont, hozzátartozót, családtagot, barátot, stb., aki rendelkezik olyan jövedelemmel (illetve megfelelő hosszúságú munkaviszonnyal), amely az elsődleges kategóriába tartozik. Mi pedig kiegészítő jövedelemként tesszük ehhez hozzá a családi pótlékot. Több hitelintézet is akad, amely elfogadja a családi pótlékot, mint másodlagos jövedelmet.

A személyi kölcsön családi pótlékra tehát működhet, de csak szigorú feltételek mellett. A hitelezők az olyan fedezet nélküli kölcsönöknél, mint a személyi kölcsön azzal biztosítják be magukat, hogy az adós jövedelmi helyzetéhez mérten hiteleznek. A bankokat, hitelintézeteket központi szabályok is kötik, ugyanakkor az ügyfélnek is fontos, hogy körültekintően döntsön a különböző termékek közül.

A személyi kölcsönöknél a hitelezők kínálata rendkívül széles, nem könnyű kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő terméket. A választásban remek segítség lehet egy hitelkalkulátor, amely megmutatja az adott kölcsön részleteit, a legfontosabb tudnivalókat. Mindenképpen érdemes átgondolni azt, hogy milyen szándékkal szeretnénk hitelt felvenni, és annak megfelelően válogatni a különböző konstrukciók között. A személyi kölcsönöknél a hitelbírálat általában gyors, kisebb összegű hitelek esetében akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések