2021.08.16.
Szerző: akolcson.hu

A személyi kölcsön kiváltása különösen abban az esetben jó döntés, ha régóta törleszted – mutatjuk, mit érdemes tudnod!

Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

A személyi kölcsönök kiváltását már jó ideje népszerűsítjük, és szerencsére sokan vannak, akik tudatosan kezelik a hiteleiket, és hajlandóak némi energiát befektetni az alacsonyabb költségek érdekében. Az elmúlt, meglehetősen nehéz időszak után különösen érdemes lehet áttekinteni a pénzügyeket, és ahol csak lehetséges, javítani rajtuk, amihez a meglévő személyi kölcsön kiváltása egy hatásos lépés lehet.

Mi a személyi kölcsön kiváltásának előnye?

Mint nyilván Te is tudod, a bankok közötti piaci verseny hatására, illetve az alacsony bankközi alapkamatnak köszönhetően a személyi kölcsönök kamatai folyamatosan csökkentek az elmúlt években. Ha régóta törleszted a hiteledet, és annak kamatát összehasonlítod egy napjainkban igényelhető konstrukcióéval, akkor magad is láthatod a különbséget: akár 4-5%-kal alacsonyabb is lehet egy napjainkban igényelhető személyi kölcsön kamata, ami a teljes futamidőre vetítve már igencsak komoly összeget tehet ki. Ráadás, hogy a személyi kölcsön kiváltásával akár plusz szabadon felhasználható összeghez is hozzájuthatsz, miközben a költségeid akár csökkenhetnek is; igaz, ez esetben valamivel hosszabb futamidővel kell majd számolnod.

Miért most váltsd ki a személyi kölcsönödet?

A személyi kölcsön kiváltását persze bármikor meg lehet tenni, de most különösen érdemes, hiszen hamarosan változhat a helyzet. A Magyar Nemzeti Bank ugyanis bejelentette, hogy hamarosan emeli a bankközi alapkamatot, aminek hatására a személyi kölcsönök kamatai is növekedésnek indulhatnak, ám ez jelenleg még nem történt meg. Ennek köszönhetően most még kedvezőbb kamatozással, azaz összköltséggel juthatsz hozzá egy hitelkiváltásra szolgáló konstrukcióhoz.

Milyen konstrukciót érdemes választani?

Hitelkiváltásra létezik jelzálog alapú, illetve fedezetlen konstrukció is, és csak rajtad áll, hogy melyiket választod. A jelzáloghitel előnye a sokkal alacsonyabb kamat, cserébe hosszabb ügyintézéssel kell számolnod, míg a személyi kölcsönöknél a folyósítás akár egy-két napon belül is lezajlik, de a kamata némileg magasabb.

Ha célod a személyi kölcsönöd kiváltása, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

2021.10.22.

Időről időre érdemes lehet felülvizsgálni az aktuálisan fennálló hiteleinket. Egy elavult konstrukció ugyanis jelentős többletköltséggel járhat számunkra. Hitelünk kiváltásához több lehetőség közül is választhatunk, ezek közül az egyik a Babaváró hitel. És ez lehet a legjobb opció. Mutatjuk, hogy mikor.

Tovább olvasom
Hitelkiváltó hitel? Ez mit jelent?

Hitelkiváltó hitel? Ez mit jelent?

2019.03.06.

A törlesztőrészletek többnyire emelkedtek az utóbbi években, de a jövedelmek mértéke ezt nem feltétlenül követte, így a legtöbb háztartásnak egyre nagyobb gondot jelent a törlesztés megoldása. Ha Neked is egyre nagyobb probléma a hiteleid visszafizetése, akkor érdemes elgondolkodnod egy hitelkiváltó hitel felvételén.

Tovább olvasom
Adósságod túl sok? Nézzük milyen lehetőségeid vannak.

Adósságod túl sok? Nézzük milyen lehetőségeid vannak.

2018.10.17.

Ha túl sok az adósságod, és már nem bírod fizetni, akkor több lehetőséged is van, de mi most csak azokat nézzük meg, amiket egy bank segítségével tudsz igénybe venni. Természetesen mind a kettő hitel, de még mielőtt bezárnád az oldalt, mert nem akarsz több kölcsönt felvenni, épp ellenkezőleg, hadd szóljunk: mindkettő komoly segítség lehet az anyagi gondjaid megoldásában!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

2018.05.03.

A gyorskölcsön hihetetlen népszerűségre tett szert rövid idő alatt, és ez nem csoda, hiszen rengeteg előnye van: villámgyorsan hozzá lehet jutni, egyszerű a felvétele, és akár otthonról, online is igényelhető. A kínálat ma már akkora, hogy alaposan át kell gondolni, hogy melyiket választjuk!

Tovább olvasom