fbpx

Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

2021.08.16.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:27

A személyi kölcsön kiváltása különösen abban az esetben jó döntés, ha régóta törleszted – mutatjuk, mit érdemes tudnod!

Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

A személyi kölcsönök kiváltását már jó ideje népszerűsítjük, és szerencsére sokan vannak, akik tudatosan kezelik a hiteleiket, és hajlandóak némi energiát befektetni az alacsonyabb költségek érdekében. Az elmúlt, meglehetősen nehéz időszak után különösen érdemes lehet áttekinteni a pénzügyeket, és ahol csak lehetséges, javítani rajtuk, amihez a meglévő személyi kölcsön kiváltása egy hatásos lépés lehet.

Mi a személyi kölcsön kiváltásának előnye?

Mint nyilván Te is tudod, a bankok közötti piaci verseny hatására, illetve az alacsony bankközi alapkamatnak köszönhetően a személyi kölcsönök kamatai folyamatosan csökkentek az elmúlt években. Ha régóta törleszted a hiteledet, és annak kamatát összehasonlítod egy napjainkban igényelhető konstrukcióéval, akkor magad is láthatod a különbséget: akár 4-5%-kal alacsonyabb is lehet egy napjainkban igényelhető személyi kölcsön kamata, ami a teljes futamidőre vetítve már igencsak komoly összeget tehet ki. Ráadás, hogy a személyi kölcsön kiváltásával akár plusz szabadon felhasználható összeghez is hozzájuthatsz, miközben a költségeid akár csökkenhetnek is; igaz, ez esetben valamivel hosszabb futamidővel kell majd számolnod.

Miért most váltsd ki a személyi kölcsönödet?

A személyi kölcsön kiváltását persze bármikor meg lehet tenni, de most különösen érdemes, hiszen hamarosan változhat a helyzet. A Magyar Nemzeti Bank ugyanis bejelentette, hogy hamarosan emeli a bankközi alapkamatot, aminek hatására a személyi kölcsönök kamatai is növekedésnek indulhatnak, ám ez jelenleg még nem történt meg. Ennek köszönhetően most még kedvezőbb kamatozással, azaz összköltséggel juthatsz hozzá egy hitelkiváltásra szolgáló konstrukcióhoz.

Milyen konstrukciót érdemes választani?

Hitelkiváltásra létezik jelzálog alapú, illetve fedezetlen konstrukció is, és csak rajtad áll, hogy melyiket választod. A jelzáloghitel előnye a sokkal alacsonyabb kamat, cserébe hosszabb ügyintézéssel kell számolnod, míg a személyi kölcsönöknél a folyósítás akár egy-két napon belül is lezajlik, de a kamata némileg magasabb.

Ha célod a személyi kölcsönöd kiváltása, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Akolcson, mit nyújthat neked?

Akolcson, mit nyújthat neked?

2017.12.15.

Akolcson.hu ahol a legjobb ajánlatok kezdődnek, több bank termékeit mutatjuk meg számodra, ezért kedvedre tudsz válogatni az ajánlatok között és 1 perc alatt online le is tudod adni az ígénylésedet.

Tovább olvasom
Hiteligénylés online folyamata

Hiteligénylés online folyamata

2019.06.03.

Hitelre van szükséged, méghozzá a lehető leggyorsabban? Akkor semmiképp se gondolkodj bankfiókok felkeresésében és papírmunkában! A legjobb, ha a hiteligénylés online van elindítva, hiszen így időt és energiát spórolsz!

Tovább olvasom
Hiteligénylés feltételei

Hiteligénylés feltételei

2019.04.09.

Attól függően, hogy milyen típusú kölcsönt szeretnénk felvenni, a hiteligénylés feltételei változhatnak, hiszen nem mindegy, hogy fedezet nélküli személyi kölcsönről, vagy ingatlanhitelről van szó. Alapfeltételek természetesen mindkét hiteltípusnál vannak, és meg is egyeznek, de az ingatlanhitelnél valamivel több kritériumot kell teljesíteni. Lássuk, mik ezek!

Tovább olvasom
5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

2021.05.24.

Kiváltanád meglévő hiteledet? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, melyben megosztunk veled néhány fontos tudnivalót!

Tovább olvasom