fbpx
Hirdetés

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

2021.02.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:54

A pénz nem boldogít – tartja a mondás. Legalábbis önmagában nem. Viszont ha nincs pénz, az sokszor boldogtalanná teszi az embert. Mindenesetre a hétköznapjaink szerves része, ebből tudunk ételt rakni az asztalra, ebből tudjuk fenntartani az otthonunkat, autónkat. A gyakran felmerülő pénzügyi kérdés, hogy hogyan tudnánk többet szerezni belőle, vagy legalábbis spórolni azzal, amink van.

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

Milyen pénzügyi kérdés merülhet fel a mindennapokban?

A pénzünk elköltésének lehetőségei gyakorlatilag végtelenek. Azonban a kötelező kiadásokon kívül az, hogy mire költünk, csak rajtunk múlik. Nem mindegy, hogy megengedhetünk-e magunknak egy drágább hotelt, vagy egy hosszabb nyaralást, ha úgy döntünk, hogy a kikapcsolódásnak ezt a fajtáját választjuk. Az sem mindegy, ha bevásárláskor mindig az általunk megszokott márkákat vásároljuk, melyeknek a legborsosabb az ára – lehet, hogy az a tej, sajt, vagy akár bor megtalálható hasonló minőségben, de olcsóbban is, sőt, ha kipróbáljuk, lehet, hogy az íze is finomabb. Naponta rengeteg pénzügyi kérdés merül fel, amelyekre választ kell adnunk, de ez nem mindig tudatosul bennünk. Ennél sokkal kézenfekvőbb, ha azt kell eldöntenünk, hogyan tároljuk a pénzünket. Van, aki a készpénzre esküszik. Azt tudja beosztani, megszámolni, hozzáadni vagy elvenni belőle, ha valamilyen komolyabb kiadás előtt áll. Manapság azonban egyre nagyobb teret nyer a bankkártyás fizetés. Ezt próbálja a kereskedelem is ránk kényszeríteni különböző trükkökkel. Lassan minden üzletben kötelező lesz a bankkártya-leolvasó, míg egyes termékek kártyás vásárlására kedvezményt ígérhetnek az eladók.

Számlaválasztás, mint pénzügyi kérdés

Ahhoz pedig, hogy ki tudjuk használni az előnyeit a bankkártyás vásárlásnak, ahhoz el kell döntenünk öt, talán nem is túl nehéz pénzügyi kérdést.

  • Az első, hogy hány bankot válasszunk? Van, hogy az ember a munkabérét az egyik, az esetleges megtakarításait a másik pénzintézetnél szereti tartani, így biztosítva be magát.
  • A második, hogy milyen számlát válasszunk. Ezek közti különbségről a választott bank adhat felvilágosítást.
  • A harmadik szorosan kapcsolódik az elsőhöz: szükségünk lehet több bankkártyára? Megtakarításhoz, ha másik számlán van, nem feltétlenül kell bankkártya.
  • Negyedik kérdés: ingyenes készpénzfelvétel. Ha gyakorlatilag mindent igyekszünk kártyával fizetni, akkor nem szükséges ez a feltétel, a bankok általában beépítik az éves díjba, ha extra kívánsága van az ügyfélnek.
  • Az ötödik kérdés pedig, hogy hitelkártyára szükségünk van-e? Fontos, hogy addig nyújtózkodjunk, míg a takarónk ér, de előfordulhatnak sürgős kiadások, ilyenkor jó szolgálatot tud tenni, ha okosan használjuk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

2021.12.06.

A Google Pay egy digitális pénztárca. Ez a sokak által várt szolgáltatás már nálunk is használható. Fizethetünk a telefonunkkal vagy az okosóránkkal anélkül, hogy elő kellene vennünk a pénztárcánkat vagy a bankkártyákat. Megnéztük, hogy mire jó a Google Pay, és hogy hogyan és hol használhatjuk.

Tovább olvasom
A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

2022.04.29.

A K&H Bank számlacsomagjai között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt, hiszen igen nagy a választék!

Tovább olvasom
5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

2022.03.14.

A legkedvezőbb bankszámla megtalálása a saját, jól felfogott érdeked kell, hogy legyen, ezért érdemes időt szánnod rá, és mindent megtudnod a menetéről!

Tovább olvasom
Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

2022.03.01.

Bankolj szabadon! Az Erste Banknál megteheted. Az Erste Bank George Számlája egy igazi kuriózum. Kiszámítható, alkalmazkodik hozzánk, és még egyedi kártyánk is lehet. Utánajártunk ennek a különlegességnek. Tudj meg mindent az Erste Bank George számlájáról!

Tovább olvasom