Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Motoros casco – általános tudnivalók

2021.06.18.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:13

Casco biztosítást nem csak autókra, hanem motorokra is lehet kötni, és nem csak lehet, de érdemes is. Egy motort sajnos nagyon könnyű ellopni, hiszen könnyebben mozdítható és szállítható, mint egy autó. Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb motorlopás felderítetlen bűntény marad, és ez fokozottan igaz a rendszám nélkül közlekedő robogókra.

Motoros casco – általános tudnivalók

Ha Te is motorozol, akkor érdemes elolvasnod a most következő cikkünket, mert a motoros casco-ról számos információt tudhatsz meg.

Nézzük a részleteket!

Ma már szinte minden biztosító kínál az ügyfeleinek motoros casco-t, amit akár szezonálisan is megköthetsz, például féléves időtartamra, vagy határozott idejű szerződéssel. Évi 50.000 forint körüli összegért is találhatsz az alapszolgáltatásokra vonatkozó ajánlatot, de természetesen magasabb összegért több jár. Választhatsz balesetbiztosítással kiegészített csomagot is, és különböző kedvezményeket is igénybe vehetsz, például akkor, ha a motoros casco-t és a kötelező biztosítást ugyanannál a biztosítónál kötöd meg. A díj természetesen attól is függ, hogy milyen típusú motorra kötöd, illetve mekkora önrészt vállalsz, emellett a motornál is számít az, hogy hány éve vezetsz balesetmentesen, ugyanis itt is a bonus-malus rendszer alapján számolnak.

A motoros casco magában foglalhat számos tartozékot, például a bukósisakot, a motoros ruhát, az egyéb felszereléseket, valamint az igazoltan gyárilag beépített vagyonvédelmi berendezéseket is. ha hitelből vásároltad a motort, fizetned kell a törlesztőrészletet akkor is, ha a motort ellopják, viszont ha lopásra is kötsz biztosítást, akkor a kártérítésből beszerezhetsz egy másik motort, és a biztosító mindenképp fizet – ha utcán parkolsz, ha garázsban.

Jó, ha tudod, hogy a hagyományos célokra használt motorkerékpárokra, a motoros triciklikre és a mopedautókra köthetsz motoros casco-t, de a quad-okra, a segédmotoros kerékpárokra, az egyedi építésű motorkerékpárokra, valamint a versenymotorokra és a crossmotorokra egyik biztosító sem vállal kockázatot.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

2020.03.23.

A casco megkötése ugyan nem előírás, mégis érdemes, hiszen manapság már igencsak jó feltételekkel lehet szerződni számos biztosító társaságnál. Az, hogy az adott casco mikor és mire fizet, mindig a szerződés tartalmától függ, és ez biztosítónként változik.

Tovább olvasom
Casco biztosítás lényege

Casco biztosítás lényege

2020.03.03.

Aki rendelkezik, vagy rendelkezett valaha saját tulajdonú autóval, az előtt nem ismeretlen a casco biztosítás lényege. De mások is hallhattak már róla, hiszen tulajdonképpen általános kifejezésről van szó. Az alábbiakban összefoglaljuk a főbb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Érdemes-e CASCO biztosítást kötni?

Érdemes-e CASCO biztosítást kötni?

2021.08.10.

Ha az a balszerencse ér, hogy egy közúti baleset részvevői vagyunk, ráadásul pillanatnyi figyelmetlenségből mi okoztuk azt, akkor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fizeti a vétlen fél kárát. De hogyan javíttassuk ki a mi autónk sérülését, ha éppen nincs rá félretett pénzünk? Ebben a helyzetben segíthet, ha kötöttünk CASCO biztosítást.

Tovább olvasom
Biztosítót váltani mikor és hogyan lehet?

Biztosítót váltani mikor és hogyan lehet?

2020.02.20.

Ahogy a hitelkiváltásnak, úgy a biztosítóváltásnak is megvannak a maga okai, és hasonlóak mindkét esetben: az elégedetlenség a szolgáltatásokkal, illetve azok minőségével, a magas díjak, és persze az, hogy léteznek jobb lehetőségek is. Mivel egy biztosító számára adott a lehetőség, hogy évente többször is módosíthasson a díjain, a legtöbb ügyfél többnyire egyik biztosítótól a másikig lépked, amikor csak lehetősége van rá, és ezt maximálisan meg tudjuk érteni. Lássuk, hogy mikor és hogyan lehet biztosítót váltani!

Tovább olvasom