fbpx
Hirdetés

Motoros casco – általános tudnivalók

2021.06.18.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:13

Casco biztosítást nem csak autókra, hanem motorokra is lehet kötni, és nem csak lehet, de érdemes is. Egy motort sajnos nagyon könnyű ellopni, hiszen könnyebben mozdítható és szállítható, mint egy autó. Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb motorlopás felderítetlen bűntény marad, és ez fokozottan igaz a rendszám nélkül közlekedő robogókra.

Motoros casco – általános tudnivalók

Ha Te is motorozol, akkor érdemes elolvasnod a most következő cikkünket, mert a motoros casco-ról számos információt tudhatsz meg.

Nézzük a részleteket!

Ma már szinte minden biztosító kínál az ügyfeleinek motoros casco-t, amit akár szezonálisan is megköthetsz, például féléves időtartamra, vagy határozott idejű szerződéssel. Évi 50.000 forint körüli összegért is találhatsz az alapszolgáltatásokra vonatkozó ajánlatot, de természetesen magasabb összegért több jár. Választhatsz balesetbiztosítással kiegészített csomagot is, és különböző kedvezményeket is igénybe vehetsz, például akkor, ha a motoros casco-t és a kötelező biztosítást ugyanannál a biztosítónál kötöd meg. A díj természetesen attól is függ, hogy milyen típusú motorra kötöd, illetve mekkora önrészt vállalsz, emellett a motornál is számít az, hogy hány éve vezetsz balesetmentesen, ugyanis itt is a bonus-malus rendszer alapján számolnak.

A motoros casco magában foglalhat számos tartozékot, például a bukósisakot, a motoros ruhát, az egyéb felszereléseket, valamint az igazoltan gyárilag beépített vagyonvédelmi berendezéseket is. ha hitelből vásároltad a motort, fizetned kell a törlesztőrészletet akkor is, ha a motort ellopják, viszont ha lopásra is kötsz biztosítást, akkor a kártérítésből beszerezhetsz egy másik motort, és a biztosító mindenképp fizet – ha utcán parkolsz, ha garázsban.

Jó, ha tudod, hogy a hagyományos célokra használt motorkerékpárokra, a motoros triciklikre és a mopedautókra köthetsz motoros casco-t, de a quad-okra, a segédmotoros kerékpárokra, az egyedi építésű motorkerékpárokra, valamint a versenymotorokra és a crossmotorokra egyik biztosító sem vállal kockázatot.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Casco biztosítás lényege

Casco biztosítás lényege

2020.03.03.

Aki rendelkezik, vagy rendelkezett valaha saját tulajdonú autóval, az előtt nem ismeretlen a casco biztosítás lényege. De mások is hallhattak már róla, hiszen tulajdonképpen általános kifejezésről van szó. Az alábbiakban összefoglaljuk a főbb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Mire kell figyelni a kárbejelentő kitöltésekor?

Mire kell figyelni a kárbejelentő kitöltésekor?

2021.10.08.

Amikor baleset ér bennünket, a kárt be kell jelenteni a biztosítónak. Személyi sérülés esetén értesíteni kell a rendőrséget, és ha szükséges, akkor a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók rongálódtak meg, ki kell tölteni a kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap kitöltése egyszerű, a felfokozott érzelmi helyzetben azonban könnyű hibázni. Mutatjuk, mire kell figyelni, mit hova kell írni, és kinek kell a végén aláírnia. Figyelem! Fontos információk.

Tovább olvasom
Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

2020.03.23.

A casco megkötése ugyan nem előírás, mégis érdemes, hiszen manapság már igencsak jó feltételekkel lehet szerződni számos biztosító társaságnál. Az, hogy az adott casco mikor és mire fizet, mindig a szerződés tartalmától függ, és ez biztosítónként változik.

Tovább olvasom
Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

2020.03.21.

Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz! És hogy miért? Az alábbiakban kifejtjük.

Tovább olvasom