Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2021.07.30.
Szerző: akolcson.hu

Ha külföldön használod a bankkártyádat, számos dologra kell kiemelt figyelmet fordítanod a biztonságod érdekében – mutatjuk a részleteket!

Mire kell figyelned, ha külföldön használod a bankkártyádat?

A külföldi bankkártya-használat a magyarok többségének már évek óta természetes, sőt, a legtöbben már nem is visznek magukkal készpénzt, hiszen egyetlen plasztik lap segítségével mindent meg tudnak oldani. Ahhoz azonban, hogy a nyaralás zavartalan lehessen, érdemes megtenni néhány óvintézkedést, hiszen egy váratlan többletköltség, technikai probléma, vagy az elhagyott kártya komoly gondokat okozhat, és nem csak a nyaralás közben, hanem utána is.

Derítsük fel előre a kártyaelfogadó helyeket

Ahogy hazánkban, úgy a nyaralásunk célpontjában sem mindenhol fogadnak el bankkártyát. Fontos, hogy a fizetési szokásainktól függetlenül legyen nálunk legalább egy minimális mennyiségű készpénz, hiszen bármikor szükség lehet rá!

A vásárlási limit beállítása is fontos lehet

A vásárlási limit beszabályozásának két oka is van: ha egy drága helyre utazunk, de alacsony a napi vásárlási limitünk, hamar a végére érhetünk, és a kellemetlen helyzetek sem váratnak majd sokáig magukra. A másik ok viszont a bankkártya elvesztése; ilyenkor azért fontos, hogy legyen limit a kártyát, mert csak így akadályozható meg, hogy a bankszámla teljes egyenlege lenullázódjon.

Többletköltségek is lehetnek

A kártyás vásárlás minden esetben ingyenes, ezzel mindenki tisztában van, azonban külföldön a helyi valutában fizetünk, és ez kétféleképpen lehetséges:

  • forintban fizetés, amit a helyi bank vált át helyi valutára
  • helyi valutában fizetés, amit a saját bankunk vált helyi valutára

Az utóbbi esetében alacsonyabb lesz a deviza eladási árfolyam, tehát, ha megoldható, érdemes inkább ezt választani!

Az adatok biztonsága ilyenkor még fontosabb

Ezt talán mondani sem kell, de biztos, ami biztos: a kártya közelében ne tartsuk a PIN kódunkat, mert komoly bajunk származhat belőle, ha ellopják ezeket. Amennyiben megoldható, mindig fizessünk érintéses módon, és tartsuk magunknál a bankunk telefonos ügyfélszolgálatának elérhetőségét is, hogy probléma esetén azonnal fel tudjuk venni a kapcsolatot.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

2020.04.14.

Egészen mostanáig 5.000 forintos vásárlás alatt nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetések esetében, és ez egyrészt megkönnyítette a vásárlást, másrészt akadt veszélye is: ha elveszítetted a bankkártyádat, és azt valaki más használta a letiltás előtt, akkor 5.000 forintig gond nélkül megoldhatta, azaz költhette a pénzedet, amit nem kaphattál vissza soha többé.

Tovább olvasom
Mutatjuk, mikor nem kell fizetned készpénzfelvétel során

Mutatjuk, mikor nem kell fizetned készpénzfelvétel során

2021.08.19.

Készpénzfelvétel során sokszor fizetni kell azért, hogy hozzájuthass a saját pénzedhez, de van lehetőség arra, hogy ezt elkerüld. Mutatjuk ma részleteket!

Tovább olvasom
Nézzük, mit kell tudni a CVC kódról!

Nézzük, mit kell tudni a CVC kódról!

2021.01.22.

A CVC kód minden bankkártyán megtalálható, és internetes vásárlásoknál minden esetben kérik. De mire jó? Az alábbiakból kiderül.

Tovább olvasom