Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2020.02.19.
Szerző: akolcson.hu

Szeretnéd biztonságban tudni az otthonodat és az értékeidet, de nem tudod, milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni? Alábbi írásunkban ezt a témát fejtjük ki, ezért érdemes lesz elolvasnod!

Milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni?

Azt, hogy milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni, minden esetben maga a biztosító határozza meg. Ezt azért fontos már a legelején leszögeznünk, mert ha az általad választott biztosítótól azt az információt kapod, hogy a Te ingatlanod nem biztosítható, az csupán annyit jelent, hogy ők nem tudnak rá kockázatot vállalni, de lehetséges, hogy más társaságok gond nélkül kötnek veled biztosítási szerződést. Persze van kivétel ez alól, de erre még visszatérünk.

Hogy konkretizáljuk, milyen ingatlanokra lehet biztosítást kötni. Lássunk egy gyors felsorolást. A társasházi lakás és a hagyományos családi ház alapvető. Ezekre minden biztosító vállalja a kockázatot, de ugyanígy nem jelent problémát egy sorház, vagy egy ikerház sem. Mindegyik más kockázati besorolás alá esik, és mivel a biztosítók között is hatalmas különbségek vannak, akárcsak a hitelek, illetve a bankok esetében, itt is érdemes összehasonlítást végezni annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb lakásbiztosítást tudd megtalálni. Lényeges, hogy a melléképületeket is lehet biztosítani, de ezeket csak a lakásbiztosítás kiegészítéseként tudod kérni.

És a fentebb említett kivétel: a vályogház. A legtöbb biztosítónál nem köthető vályogházra, vagy részben vályog falazatú házra biztosítás. Amelyik biztosító mégis vállalja ezt a kockázatot, ott annyiban térhet el a szerződés, hogy kevesebb a biztosító részéről vállalt fedezet, illetve kockázat, ami káresemény esetén alacsonyabb összegű kártérítést jelent. Sajnos azonban nem jellemző ez a biztosítási forma. Emellett van még egy eset, ami részben ide tartozik, ez pedig az építés alatt álló ingatlan, ám ezt a problémát könnyedén át lehet hidalni egy építési és szerelési biztosítással.

Amennyiben lakásbiztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Biztosítót váltani mikor és hogyan lehet?

Biztosítót váltani mikor és hogyan lehet?

2020.02.20.

Ahogy a hitelkiváltásnak, úgy a biztosítóváltásnak is megvannak a maga okai, és hasonlóak mindkét esetben: az elégedetlenség a szolgáltatásokkal, illetve azok minőségével, a magas díjak, és persze az, hogy léteznek jobb lehetőségek is. Mivel egy biztosító számára adott a lehetőség, hogy évente többször is módosíthasson a díjain, a legtöbb ügyfél többnyire egyik biztosítótól a másikig lépked, amikor csak lehetősége van rá, és ezt maximálisan meg tudjuk érteni. Lássuk, hogy mikor és hogyan lehet biztosítót váltani!

Tovább olvasom
Kötelező biztosítás díját befolyásoló tényezők

Kötelező biztosítás díját befolyásoló tényezők

2020.11.23.

A kötelező biztosítás ugyan kötelező – mint a neve is mutatja – ám Te választhatod meg a biztosítót, ahol megkötöd. Ennek előnye, hogy a költségeket olyan szintre csökkentheted, amely megfelel az igényeidnek, ám tudnod kell, hogy léteznek a kötelező biztosítás díját befolyásoló tényezők, amelyekkel további előnyökre tehetsz szert.

Tovább olvasom