Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez?

2021.01.29.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:00

Azt, hogy milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez, megtudhatod alábbi cikkünkből.

Milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez?

A hiteligényléshez szükséges dokumentumok típusa, illetve mennyisége hitelfajtánként és bankonként változó. Vannak dokumentumok, amelyeket minden egyes hitelnél be kell nyújtani, és vannak speciálisabb esetek is; az alábbiakban mindent megtudhatsz a témáról.

Személyazonosító okiratok

Mindenképp szükséged lesz a hiteligényléshez ezekre a dokumentumokra, bármilyen hitelt is szeretnél felvenni. A személyazonosító okmányaid az érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél, illetve jogosítvány, az adókártya és a személyi azonosító jel a lakcímkártyádon.

Jövedelemigazolás

Hitelt csak jövedelemigazolás ellenében kaphatsz, tehát erre a dokumentumra szintén mindenképp szükséged lesz a hiteligényléshez, ám nem mindegy, hogy alkalmazottként, vállalkozóként, vagy nyugdíjasként adod be az igénylést. Alkalmazottként a banki formanyomtatványt kell kitöltetned a munkáltatóddal, vállalkozóknak a NAV állít ki jövedelemigazolást, nyugdíjasként pedig a nyugdíjas igazolvány, a nyugdíjszelvény és bankszámlakivonat szükséges a hiteligényléshez.

Meglévő hitelekre vonatkozó dokumentumok

Ha már rendelkezel valamilyen hitellel, amit törlesztened kell, szükséged lesz egy tőketartozásról szóló igazolásra is, amit attól a banktól kell kérned, amelytől felvetted a hitelt. A dokumentum tartalmazza a teljes tartozásodat és annak devizanemét; fontos, hogy nem lehet 30 napnál régebbi. Erre a JTM szabályozás miatt lesz szükséged.

A fenti dokumentumokra mind a személyi kölcsönök, mind a jelzáloghitelek esetében szükség van, ám az utóbbihoz továbbiakat is be kell szerezned. Ezek a következők:

• banki követelményeknek megfelelő adásvételi szerződés

• tulajdoni lap

• helyszínrajz vagy térképmásolat

• építési engedély és tervdokumentáció

• alaprajz

• letéti igazolás

• értékbecslés

• ingatlan-nyilvántartási kérelem

Ezeket akár online is beszerezheted a Földhivataltól, illetve egy részüket a bank kéri le, Neked nincs dolgod velük, ám az igényléshez nélkülözhetetlenek. Ez esetben is fontos, hogy a bank csak a hiteles, 30 napnál nem régebbi dokumentumokat fogadja el.

Jó, ha tudod, hogy a fenti, hiteligényléshez szükséges dokumentumok beszerzése sok időt is igénybe vehet, ezért, ha hitelt szeretnél igényelni, érdemes mielőbb elkezdened az összegyűjtésüket. Ha pedig már minden megvan, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen dokumentumok szükségesek a személyi kölcsönhöz?

Milyen dokumentumok szükségesek a személyi kölcsönhöz?

2018.02.27.

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor meg kell felelned bizonyos feltételeknek, amiket már taglaltunk korábban, illetve kellenek a megfelelő dokumentumok az ügylet elindításához is, ami alapján a bank eldönti, hogy a hitelbírálaton megfelelsz-e, vagy sem. Az, hogy milyen dokumentumokat kell beadnod, leginkább attól függ, hogy milyen forrásból szerzed a jövedelmed.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel nyugdíjasként – milyen dokumentumokra van szükség?

Hitelfelvétel nyugdíjasként – milyen dokumentumokra van szükség?

2021.09.28.

Nyugdíjasként sem kell lemondanunk az álmainkról, akkor sem, ha az állami ellátórendszer nyújtotta havi jövedelmünkből nem jutnánk messzire. Hitelt nyugdíjasként is igényelhetünk. Utánanéztünk, hogy milyen dokumentumokra lesz szükségünk ehhez.

Tovább olvasom