Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért előnyös a személyi kölcsön?

2020.12.03.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:34

Hogy miért előnyös, ha személyi kölcsönt veszel fel? Elsősorban azért, mert így megvalósíthatod azokat a céljaidat, amelyeket enélkül nem tudnál! És hogy miért előnyös a többi hiteltermékhez képest? Nos, ezt már nem tudjuk egy mondattal elintézni; ki kell fejtenünk.

Miért előnyös a személyi kölcsön?

Nézzük át az előnyöket!

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy miért előnyösebb a személyi kölcsön, mint mondjuk egy folyószámlahitel, egy hitelkártya, vagy egy jelzáloghitel. Mindegyik hitelkonstrukciónak megvannak a maga jó és rossz tulajdonságai, Neked csak mérlegelned kell, hogy mi a fontos számodra, és az alapján eldönteni, hogy mit választasz. Nem soroljuk fel az összeset, most csak és kizárólag arra koncentrálunk, hogy miért előnyös a személyi kölcsön!

A személyi kölcsönök egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen hozzáférhetőek, mivel nem szükséges ingatlant fedezetként bevonni a hitelügyletbe; ez tudvalevőleg jelentős mértékben megnöveli a hiteligénylés idejét. Gyakorlatilag bármelyik kereskedelmi banknál igényelhetőek, tehát a választék igen nagy, és mivel a piaci verseny egyre jobban fokozódik, szinte egymás után jönnek elő a bankok a jobbnál jobb hitelkonstrukciókkal, mi több, rengeteg az akció is, aminek keretében például elengedik a folyósítási díjat, vagy csökkentenek a THM-en. Meg szoktuk említeni, hogy ha van rá lehetőség, akkor érdemesebb egy szabad felhasználású jelzáloghitelt felvenni, mivel annak a kamata lényegesen alacsonyabb, mint egy személyi kölcsöné, azonban ez manapság már egyre kevésbé állja meg a helyét, mivel – ha körülnézünk az ajánlatok között – találhatunk olyan fedezet nélküli hitelt, ami lekörözi a jelzálogkölcsönöket is! A feltételrendszer szintén könnyen teljesíthető szinte bárki számára, aki elmúlt már 18 éves, munkahellyel rendelkezik, valamint magyar állampolgár; ezt többször taglaltuk már, és a bankok weboldalán is feltüntetik.

Most, hogy kifejtettük, miért előnyös a személyi kölcsön, már csak egy feladatunk van: felhívni a figyelmedet arra, hogy ne vedd fel az első, szembejövő hitelt, hanem alaposan fontold meg a választásodat! Oldalunkon könnyen összehasonlíthatod az elérhető lehetőségeket!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minimálbérrel vehetek fel kölcsönt?

Minimálbérrel vehetek fel kölcsönt?

2020.01.24.

Fontos kérdés rögtön az elején: milyen kölcsönt? Azért lényeges, mert ha lakást szeretnél vásárolni, akkor a minimálbér nem lesz elég a törlesztőrészlet kifizetésére sem. A jövedelmedet csak maximum 50%-ig lehet terhelni, ami a gyakorlatban inkább csak 30%. Személyi kölcsönnél, és főleg alacsonyabb összegnél már egész más a helyzet, ezt minimálbérrel is felveheted, amennyiben megfelelő bankot választasz!

Tovább olvasom
4 fontos szempont egy személyi kölcsön előtörlesztése előtt

4 fontos szempont egy személyi kölcsön előtörlesztése előtt

2022.01.12.

A személyi kölcsön előtörlesztése bármikor felmerülhet. A személyi kölcsön előtörlesztése megszabadít bennünket a később keletkező költségektől, így kedvező lehet számunkra. Mikor érdemes előtörleszteni? Íme, 4 szempont, amire figyeljünk egy személyi kölcsön előtörlesztése előtt.

Tovább olvasom
Érdemes-e várni jelenleg a személyi kölcsön igénylésével?

Érdemes-e várni jelenleg a személyi kölcsön igénylésével?

2022.09.02.

Személyi kölcsönt igényelni bármikor lehet, azonban a jelenlegi gazdasági helyzetben és a magas infláció mellett ez nem feltétlenül jó ötlet.

Tovább olvasom
Mit tudunk az Erste személyi kölcsönéről?

Mit tudunk az Erste személyi kölcsönéről?

2020.11.05.

Az Erste személyi kölcsöne egy szokványos hitelkonstrukció abból a szempontból, hogy tetszőleges célra használható fel, viszonylag gyorsan, kezes nélkül és kedvező feltételekkel igényelhető, a törlesztőrészlete a futamidő végéig fix, az igényléséhez pedig nem szükséges fedezetet biztosítani.

Tovább olvasom