Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

2023.12.06.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. december 6. 12:24

A Babaváró hitel egy rendkívül kedvező, kamattámogatott kölcsön, ami akár 10 millió forintig is elérhető házaspárok számára 2023-ban. De a Babaváró hitel feltételei 2024-től jelentősen szigorításra kerülnek. A feleség életkora 41-ről 30 évre csökken, bár a felvehető hitelösszeg 10 millió forintról 11 millió forintra nő. Ezért, ha valaki családalapítást tervez, érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt. Utánajártunk, hogy kiknek érdemes még idén igényelni a Babaváró hitelt.

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

Azoknak a pároknak, ahol a felesége még nem töltötte be a 41. életévét.

Azoknak a pároknak, ahol a feleség várandós.

Azoknak a pároknak, akiknek a jövedelmük alapján valószínűsíthető, hogy ki tudják fizetni a hitel törlesztőrészleteit.

A Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy a házaspár mindkét tagja a 18. életévét betöltse, és legalább az egyiküknek legyen folyamatos társadalombiztosítási jogviszonya legalább 3 éve. A pár mindkét tagjának magyarországi lakcíme kell, hogy legyen, és nem szerepelhetnek a KHR negatív adóslistáján.

A Babaváró hitel igénylése során érdemes több bank ajánlatát is összehasonlítani, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet. A Babaváró hitel kalkulátor segítségével könnyen összehasonlíthatjuk a bankok ajánlatait.

A Babaváró hitel egy remek lehetőség a családalapítás pénzügyi támogatására. Ha tervezzük a gyermekvállalást, érdemes még 2023-ban igényelni a hitelt.

Jövőre változik a Babaváró támogatás – ezek lesznek a feltételei

A Babaváró támogatás maximális összege 11 millió forintra emelkedik 2024.01.01-től.

A Babaváró hitel csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetik 2024.01.01-től.

2024.01.01-től 2025.01.01-ig, 40 éves korig még igényelhető lesz a támogatás, ha a várandósság igazolásra kerül.

Mikor igényeljünk? Érdemes várni az igényléssel? Mit tanácsolnak a szakértők?

Az Akölcsön szakértői szerint a választ több részre lehet osztani.

Ha a házaspár nőtagja jövőre még nem éri el 30 éves életkort, az a jövő évben is igényelhet. Vagyis ők idén és jövőre is elindíthatják az igénylést.

Ha a házaspár nőtagja már eléri a 30 éves életkort, de a jövő évben igazolni tudja a várandósságot, az jövőre is igényelhet. Vagyis ők idén és jövőre is elindíthatják az igénylést.

Ha a házaspár nőtagja már eléri a 40 éves életkort, ők már csak idén tudnak igényelni.

Ha még idén igényelünk – a Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró támogatás a kormány által támogatott hitel, amivel a kormány a gyermekvállalást kívánja segíteni.

Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró támogatás kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket.

A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak ad támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermek születik. Ha az első gyerek öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz.

Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lehet magasabb havi ötvenezer forintnál.

A Babaváró hitel, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel pedig a legnépszerűbb hiteltermék a pénzpiacon. Nem véletlenül, hiszen sok előnnyel rendelkezik.

A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is következik: bármire elkölthető a hitelösszeg.

Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy fedezetes hitel, és az igénylési folyamat sem annyira hosszú. További előnye a Babaváró hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

A hitel a gyermekvállalás után legfeljebb öt évig kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatát vissza kell fizetni.

A fentiekből jól látható, hogy valakinek nem lesz választása, mert csak idén tud Babaváró támogatást igényelni a feltételek változása miatt. Aki jövőre is igényelhet, annak pedig fontos mérlegelnie, és abban az évben igényelni, ami a számára a legmegfelelőbb.

Összefoglalás

A Babaváró hitel egy kamattámogatott kölcsön, amely 2023-ban 10 millió forintig elérhető házaspárok számára, de a feltételek 2024-től szigorodnak. A feleség korhatára 41-ről 30 évre csökken, bár a hitelösszeg 10 millióról 11 millió forintra nő. A hitel feltételei szerint mindkét házastársnak legalább 18 évesnek kell lennie, egyiküknek legalább 3 éves társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie és nem szerepelhetnek a KHR negatív adóslistáján. 2024-től a hitelt csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetik, kivéve, ha a nő várandós, ekkor 40 éves korig igényelhető. A Babaváró hitel 20 évre is igényelhető, maximum havi ötvenezer forintos törlesztőrészlettel, és szabadon felhasználható.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

15,4% - 16,9%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

2020.02.28.

Ha érdeklődsz a babaváró hitel iránt, vagy már fel is vetted, akkor biztosan sok cikket olvastál már a témában. Mi is, de számunkra ez úgymond „munkaköri kötelesség”, viszont sehol sem találtunk olyan összefoglalást, ami azt taglalná, hogy hogyan is történik a babaváró hitel megszüntetése. Épp ezért az alábbiakban ennek pótlását olvashatod.

Tovább olvasom
Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

2022.01.07.

A Babaváró hitel rendkívüli népszerűségnek örvend Magyarországon. Ez a nagy összegű, szabadon felhasználható, kamatmentes hitel lehetőséget nyújt sok család számára, hogy gyermeket vállaljanak. A Babaváró hitel nem csak az alkalmazottaknak lehet előnyös, a vállalkozóknak ugyanúgy jól jöhet ez a támogatás. Megnéztük, milyen módon lehet Babaváró hitelhez jutni vállalkozóként.

Tovább olvasom
Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

2022.05.10.

Rövidítenéd a futamidőt a babaváró hitelednél? Van rá lehetőséged, és az alábbi cikkünkből meg is tudhatod, hogy hogyan csináld!

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

2020.10.12.

A babaváró kölcsönnek számos feltétele van, és elég, ha csak az egyiket nem tudod teljesíteni, máris elutasítják a kérelmedet. Ezen felül természetesen a jövedelmi helyzet és az igényelt összeg viszonya is okozhatja, hogy nem kapod meg, ez azonban nem segít abban az esetben, ha pénzre lenne szükséged.

Tovább olvasom