Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

2023.12.06.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. december 6. 12:24

A Babaváró hitel egy rendkívül kedvező, kamattámogatott kölcsön, ami akár 10 millió forintig is elérhető házaspárok számára 2023-ban. De a Babaváró hitel feltételei 2024-től jelentősen szigorításra kerülnek. A feleség életkora 41-ről 30 évre csökken, bár a felvehető hitelösszeg 10 millió forintról 11 millió forintra nő. Ezért, ha valaki családalapítást tervez, érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt. Utánajártunk, hogy kiknek érdemes még idén igényelni a Babaváró hitelt.

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

Azoknak a pároknak, ahol a felesége még nem töltötte be a 41. életévét.

Azoknak a pároknak, ahol a feleség várandós.

Azoknak a pároknak, akiknek a jövedelmük alapján valószínűsíthető, hogy ki tudják fizetni a hitel törlesztőrészleteit.

A Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy a házaspár mindkét tagja a 18. életévét betöltse, és legalább az egyiküknek legyen folyamatos társadalombiztosítási jogviszonya legalább 3 éve. A pár mindkét tagjának magyarországi lakcíme kell, hogy legyen, és nem szerepelhetnek a KHR negatív adóslistáján.

A Babaváró hitel igénylése során érdemes több bank ajánlatát is összehasonlítani, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet. A Babaváró hitel kalkulátor segítségével könnyen összehasonlíthatjuk a bankok ajánlatait.

A Babaváró hitel egy remek lehetőség a családalapítás pénzügyi támogatására. Ha tervezzük a gyermekvállalást, érdemes még 2023-ban igényelni a hitelt.

Jövőre változik a Babaváró támogatás – ezek lesznek a feltételei

A Babaváró támogatás maximális összege 11 millió forintra emelkedik 2024.01.01-től.

A Babaváró hitel csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetik 2024.01.01-től.

2024.01.01-től 2025.01.01-ig, 40 éves korig még igényelhető lesz a támogatás, ha a várandósság igazolásra kerül.

Mikor igényeljünk? Érdemes várni az igényléssel? Mit tanácsolnak a szakértők?

Az Akölcsön szakértői szerint a választ több részre lehet osztani.

Ha a házaspár nőtagja jövőre még nem éri el 30 éves életkort, az a jövő évben is igényelhet. Vagyis ők idén és jövőre is elindíthatják az igénylést.

Ha a házaspár nőtagja már eléri a 30 éves életkort, de a jövő évben igazolni tudja a várandósságot, az jövőre is igényelhet. Vagyis ők idén és jövőre is elindíthatják az igénylést.

Ha a házaspár nőtagja már eléri a 40 éves életkort, ők már csak idén tudnak igényelni.

Ha még idén igényelünk – a Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró támogatás a kormány által támogatott hitel, amivel a kormány a gyermekvállalást kívánja segíteni.

Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró támogatás kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket.

A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak ad támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermek születik. Ha az első gyerek öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz.

Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lehet magasabb havi ötvenezer forintnál.

A Babaváró hitel, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel pedig a legnépszerűbb hiteltermék a pénzpiacon. Nem véletlenül, hiszen sok előnnyel rendelkezik.

A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is következik: bármire elkölthető a hitelösszeg.

Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy fedezetes hitel, és az igénylési folyamat sem annyira hosszú. További előnye a Babaváró hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

A hitel a gyermekvállalás után legfeljebb öt évig kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatát vissza kell fizetni.

A fentiekből jól látható, hogy valakinek nem lesz választása, mert csak idén tud Babaváró támogatást igényelni a feltételek változása miatt. Aki jövőre is igényelhet, annak pedig fontos mérlegelnie, és abban az évben igényelni, ami a számára a legmegfelelőbb.

Összefoglalás

A Babaváró hitel egy kamattámogatott kölcsön, amely 2023-ban 10 millió forintig elérhető házaspárok számára, de a feltételek 2024-től szigorodnak. A feleség korhatára 41-ről 30 évre csökken, bár a hitelösszeg 10 millióról 11 millió forintra nő. A hitel feltételei szerint mindkét házastársnak legalább 18 évesnek kell lennie, egyiküknek legalább 3 éves társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie és nem szerepelhetnek a KHR negatív adóslistáján. 2024-től a hitelt csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetik, kivéve, ha a nő várandós, ekkor 40 éves korig igényelhető. A Babaváró hitel 20 évre is igényelhető, maximum havi ötvenezer forintos törlesztőrészlettel, és szabadon felhasználható.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

2019.12.28.

Sajnos manapság még csak a személyi kölcsönök esetében érhető el az egy napon belüli folyósítás. A babaváró hitel pedig lényegesen bonyolultabb konstrukció, mint egy átlagos hiteltermék. Épp ezért nem érdemes abban reménykedni, hogy azonnal hozzájuthatunk. Ha a babaváró hitelt 10 nap alatt megkapjuk, akkor már mondhatjuk, hogy mindent jól csináltunk, és a bank sem gördített akadályokat az utunkba.

Tovább olvasom
Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

2021.10.22.

Időről időre érdemes lehet felülvizsgálni az aktuálisan fennálló hiteleinket. Egy elavult konstrukció ugyanis jelentős többletköltséggel járhat számunkra. Hitelünk kiváltásához több lehetőség közül is választhatunk, ezek közül az egyik a Babaváró hitel. És ez lehet a legjobb opció. Mutatjuk, hogy mikor.

Tovább olvasom
Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

2019.10.21.

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor számos feltételt kell teljesítened. Amik között kiemelt helyet foglal el a TB jogviszony kérdése. Sok fiatal házaspárnál jelent problémát, hogy egyikük, vagy mindketten egyetemre, illetve főiskolára járnak, vagy nemrég fejezték be a tanulmányaikat, így felsőoktatási TB jogviszonnyal rendelkeznek.

Tovább olvasom
Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

2021.06.09.

A legnépszerűbb hitelek egy csokorba szedve, hogy könnyebb legyen a választás!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával