fbpx

Már nem igényelhető az NHP Hajrá

2021.08.12.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:28

Már nem igényelhető az NHP Hajrá, és ennek a kiemelkedően nagy népszerűség az oka. Tudni kell, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok esetében előre meghatároznak egy keretösszeget, és amikor ezt elérik, a program leáll. Jelenleg éppen ez a helyzet áll fent, azaz a beadott igénylésekre még éppen csak van keret, ám aki eddig még nem adta be az NHP Hajrára vonatkozó kérését, az szinte biztosan nem részesülhet már belőle.

Már nem igényelhető az NHP Hajrá

Mi az NHP Hajrá, és miért lényeges, hogy már nem igényelhető?

Az NHP Hajrá egy kedvezményes, 2,5% kamatozással nyújtott vállalkozói hitelkonstrukció, amelyet a Magyar Nemzeti Bank a kereskedelmi bankokon keresztül tett elérhetővé. A konstrukció által az MNB a koronavírus-járvány hatásait kívánta enyhíteni az által, hogy a bajba került vállalkozásoknak pénzügyi segítséget nyújt. A mikro-, kis- és középvállalati ügyfelek 1 millió és 20 milliárd forint közötti hitelösszeget igényelhettek beruházások finanszírozására, forgóeszköz-finanszírozásra, támogatások előfinanszírozására, és a korábban, nem az NHP program keretében folyósított hiteleik kiváltására. Ennek legnagyobb előnye a vállalkozások talpra állítása, illetve a gazdaság minél gyorsabb felpörgetése, és ezt a célt nagy vonalakban sikerült is elérni, ám nagyon úgy tűnik, hogy nem volt elég.

Miért nem emelik meg a keretösszeget?

Egyelőre nem tudjuk, hogy emelik-e még az NHP Hajrá keretösszegét, de egyszer ez már megtörtént. A Magyar Nemzeti Bank számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a kezdetekben megadott összeg pillanatok alatt el fog fogyni, ezért emeltek rajta, ám azt egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy még egy alkalommal megteszik-e ugyanezt. Eddig ugyanis több, mint 30 ezer vállalkozás jutott hozzá kisebb-nagyobb összegekhez az NHP hajrá keretein belül, és nem biztos, hogy ezt a számot érdemesnek találják feljebb tornászni – valószínűleg nem.

Milyen egyéb megoldások vannak?

Azok számára, akik már nem igényelhetik az NHP Hajrát, továbbra is rendelkezésre állnak a Széchenyi program hitelkonstrukciói, illetve az egyéb, piaci hitelek is. Partnerünk oldalán ezeket is megtalálod, és, ha szükséged lenne valamelyikre, indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

2022.03.08.

Kifejezetten a hazai mikro és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat, kezelési költség és kezességi díj támogatású beruházási hitel a Széchenyi Mikrohitel GO!. Felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására. 7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról.

Tovább olvasom
Milyen vállalkozói hitelek érhetőek el az OTP Banknál?

Milyen vállalkozói hitelek érhetőek el az OTP Banknál?

2022.05.27.

Vállalkozói hitelre lenne szükséged a céged finanszírozására, fejlesztésére, vagy az esetleg felmerülő nehézségek áthidalására? Az OTP Banknál mindent megtalálhatsz!

Tovább olvasom
Széchenyi Likviditási Hitel GO!: forgóeszközhitel kedvező feltételekkel

Széchenyi Likviditási Hitel GO!: forgóeszközhitel kedvező feltételekkel

2021.12.20.

A Széchenyi Likviditási Hitel GO! a magyar állam által díjtámogatott, rendkívül kedvező feltételekkel igényelhető forgóeszközhitel vállalkozások számára. Utánajártunk, hogy miért előnyös a Széchenyi Likviditási Hitel GO!, és hogyan tudjuk azt igényelni.

Tovább olvasom
5 gyakori tévhit a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban

5 gyakori tévhit a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban

2021.06.30.

Számos tévhit él a cégvezetőkben a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban, amelyek miatt a kölcsön igénylésekor gyakran kerülnek kellemetlen helyzetbe. Ezek közül gyűjtöttük össze a leggyakrabban előforduló tévhiteket, amelyeket érdemes mihamarabb tisztázni.

Tovább olvasom