fbpx
Hirdetés

Már nem igényelhető az NHP Hajrá

2021.08.12.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:28

Már nem igényelhető az NHP Hajrá, és ennek a kiemelkedően nagy népszerűség az oka. Tudni kell, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok esetében előre meghatároznak egy keretösszeget, és amikor ezt elérik, a program leáll. Jelenleg éppen ez a helyzet áll fent, azaz a beadott igénylésekre még éppen csak van keret, ám aki eddig még nem adta be az NHP Hajrára vonatkozó kérését, az szinte biztosan nem részesülhet már belőle.

Már nem igényelhető az NHP Hajrá

Mi az NHP Hajrá, és miért lényeges, hogy már nem igényelhető?

Az NHP Hajrá egy kedvezményes, 2,5% kamatozással nyújtott vállalkozói hitelkonstrukció, amelyet a Magyar Nemzeti Bank a kereskedelmi bankokon keresztül tett elérhetővé. A konstrukció által az MNB a koronavírus-járvány hatásait kívánta enyhíteni az által, hogy a bajba került vállalkozásoknak pénzügyi segítséget nyújt. A mikro-, kis- és középvállalati ügyfelek 1 millió és 20 milliárd forint közötti hitelösszeget igényelhettek beruházások finanszírozására, forgóeszköz-finanszírozásra, támogatások előfinanszírozására, és a korábban, nem az NHP program keretében folyósított hiteleik kiváltására. Ennek legnagyobb előnye a vállalkozások talpra állítása, illetve a gazdaság minél gyorsabb felpörgetése, és ezt a célt nagy vonalakban sikerült is elérni, ám nagyon úgy tűnik, hogy nem volt elég.

Miért nem emelik meg a keretösszeget?

Egyelőre nem tudjuk, hogy emelik-e még az NHP Hajrá keretösszegét, de egyszer ez már megtörtént. A Magyar Nemzeti Bank számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a kezdetekben megadott összeg pillanatok alatt el fog fogyni, ezért emeltek rajta, ám azt egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy még egy alkalommal megteszik-e ugyanezt. Eddig ugyanis több, mint 30 ezer vállalkozás jutott hozzá kisebb-nagyobb összegekhez az NHP hajrá keretein belül, és nem biztos, hogy ezt a számot érdemesnek találják feljebb tornászni – valószínűleg nem.

Milyen egyéb megoldások vannak?

Azok számára, akik már nem igényelhetik az NHP Hajrát, továbbra is rendelkezésre állnak a Széchenyi program hitelkonstrukciói, illetve az egyéb, piaci hitelek is. Partnerünk oldalán ezeket is megtalálod, és, ha szükséged lenne valamelyikre, indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Banki hitel, vagy faktoring? Segítünk megválaszolni a kérdést!

Banki hitel, vagy faktoring? Segítünk megválaszolni a kérdést!

2021.08.22.

Hogy banki hitelből, vagy faktoring segítségével finanszírozod-e a vállalkozásodat, elég nehéz kérdés, hiszen mindkettő rendelkezik olyan előnyökkel, amelyeket érdemes kihasználnod. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Már minden harmadik KKV hitel mögött a Garantiqa áll

Már minden harmadik KKV hitel mögött a Garantiqa áll

2022.01.10.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által indított Garantiqa Krízis Garanciaprogram a KKV hitelek egyharmada mögött ott áll.

Tovább olvasom
7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

2022.03.08.

Kifejezetten a hazai mikro és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat, kezelési költség és kezességi díj támogatású beruházási hitel a Széchenyi Mikrohitel GO!. Felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására. 7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról.

Tovább olvasom
Remek feltételekkel újul meg a Széchenyi Kártya Program

Remek feltételekkel újul meg a Széchenyi Kártya Program

2022.06.28.

A magyar kormány úgy határozott, hogy folytatódik a népszerű és kedvezményes Széchenyi Kártya Program. A korábbi termékek mellett újdonságokkal is szolgál a program megújítása, amely ezúttal is a legfrissebb gazdasági helyzethez és igényekhez igazodik.

Tovább olvasom