2021.08.12.
Szerző: akolcson.hu

Már nem igényelhető az NHP Hajrá, és ennek a kiemelkedően nagy népszerűség az oka. Tudni kell, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok esetében előre meghatároznak egy keretösszeget, és amikor ezt elérik, a program leáll. Jelenleg éppen ez a helyzet áll fent, azaz a beadott igénylésekre még éppen csak van keret, ám aki eddig még nem adta be az NHP Hajrára vonatkozó kérését, az szinte biztosan nem részesülhet már belőle.

Már nem igényelhető az NHP Hajrá

Mi az NHP Hajrá, és miért lényeges, hogy már nem igényelhető?

Az NHP Hajrá egy kedvezményes, 2,5% kamatozással nyújtott vállalkozói hitelkonstrukció, amelyet a Magyar Nemzeti Bank a kereskedelmi bankokon keresztül tett elérhetővé. A konstrukció által az MNB a koronavírus-járvány hatásait kívánta enyhíteni az által, hogy a bajba került vállalkozásoknak pénzügyi segítséget nyújt. A mikro-, kis- és középvállalati ügyfelek 1 millió és 20 milliárd forint közötti hitelösszeget igényelhettek beruházások finanszírozására, forgóeszköz-finanszírozásra, támogatások előfinanszírozására, és a korábban, nem az NHP program keretében folyósított hiteleik kiváltására. Ennek legnagyobb előnye a vállalkozások talpra állítása, illetve a gazdaság minél gyorsabb felpörgetése, és ezt a célt nagy vonalakban sikerült is elérni, ám nagyon úgy tűnik, hogy nem volt elég.

Miért nem emelik meg a keretösszeget?

Egyelőre nem tudjuk, hogy emelik-e még az NHP Hajrá keretösszegét, de egyszer ez már megtörtént. A Magyar Nemzeti Bank számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a kezdetekben megadott összeg pillanatok alatt el fog fogyni, ezért emeltek rajta, ám azt egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy még egy alkalommal megteszik-e ugyanezt. Eddig ugyanis több, mint 30 ezer vállalkozás jutott hozzá kisebb-nagyobb összegekhez az NHP hajrá keretein belül, és nem biztos, hogy ezt a számot érdemesnek találják feljebb tornászni – valószínűleg nem.

Milyen egyéb megoldások vannak?

Azok számára, akik már nem igényelhetik az NHP Hajrát, továbbra is rendelkezésre állnak a Széchenyi program hitelkonstrukciói, illetve az egyéb, piaci hitelek is. Partnerünk oldalán ezeket is megtalálod, és, ha szükséged lenne valamelyikre, indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5 gyakori tévhit a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban

5 gyakori tévhit a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban

2021.06.30.

Számos tévhit él a cégvezetőkben a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban, amelyek miatt a kölcsön igénylésekor gyakran kerülnek kellemetlen helyzetbe. Ezek közül gyűjtöttük össze a leggyakrabban előforduló tévhiteket, amelyeket érdemes mihamarabb tisztázni.

Tovább olvasom
Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

2020.07.28.

Teljesen mindegy, hogy magánszemélyként, vagy vállalkozóként szeretnél hitelt felvenni, mindenképpen számolnod kell azzal, hogy feltételeket kell teljesítened, és természetesen kizáró okokkal is találkozni fogsz, amelyek fennállása esetén el fogják utasítani a hitelkérelmedet. Az új Széchenyi hitelek esetében sincs ez másként, vagyis mind feltételek, mind kizáró okok szerepelnek a hitelkonstrukciók leírásaiban.

Tovább olvasom
Banki hitel, vagy faktoring? Segítünk megválaszolni a kérdést!

Banki hitel, vagy faktoring? Segítünk megválaszolni a kérdést!

2021.08.22.

Hogy banki hitelből, vagy faktoring segítségével finanszírozod-e a vállalkozásodat, elég nehéz kérdés, hiszen mindkettő rendelkezik olyan előnyökkel, amelyeket érdemes kihasználnod. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Hogyan tudjuk beszerezni a jövedelemigazolást?

Hogyan tudjuk beszerezni a jövedelemigazolást?

2021.01.25.

Egy jövedelemigazolás beszerzése egyszerű, ha alkalmazott vagy, vállalkozóként azonban nehezebb a dolgod. Lássuk a lépéseit!

Tovább olvasom