Hirdetés

Májusban egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

2022.10.25.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. október 25. 08:34

Egyesül az MKB Bank a Takarékbankkal, azaz gyakorlatilag mindkét névtől el kell búcsúznunk – az új pénzintézet az MBH Bank nevet veszi fel.

Májusban egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Egyesül az MKB Bank és a Takarékbank 2023 májusában, így az új, „mega” pénzintézet végre összeáll: a Budapest Bank már egyesült az MKB Bankkal 2022 tavaszán, március 31-én, és ezt követi valamivel több, mint egy évvel később a Takarékbank, tehát három, már eredetileg is nagynak számító bank áll össze egy új bankóriássá.

A Budapest Bank márkaneve és logója viszont még nem tűnt el, hiszen számos bankfiók áll a régi formájában, ám hivatalosan a Budapest Bank már az MKB része, és ezt követi jövő tavasszal a Takarékbank is, akkor viszont már az összes bankfiókon lecserélik a táblákat, és az új, MHB márkanév lesz az általános. Eddig ugyanis felesleges és anyagilag is megterhelő lett volna a Budapest Bank fiókjait „átcímkézni”, hiszen hamarosan az új névvel teszik meg majd ugyanezt.

Az egyesülési folyamat jóval régebbi, mint gondolnánk, és a Takarékbank átalakításával kezdődött meg: az alá tartozó bankok és takarékszövetkezetek egyesülése 2019. októberében zárult le, a végső egyesülés azonban csak 2023 májusában történik meg, azaz egy négy éven át húzódó, gigantikus folyamat lezárásának lehetünk szemtanúi jövő tavasszal.

Miután egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, az új MBH Bank minden szempontból hatalmassá válik, és nem csak hazai viszonylatban, de nemzetközi összehasonlításban is tekintélyt parancsolóvá válik: a mérlegfőösszege több, mint 10 ezer milliárd forint lesz, mintegy 2,3 millió ügyfelet szolgál majd ki, piacvezető pozícióban lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban is, de szerepel a bankcsoport céljai között a nemzetközi terjeszkedés is, ami tovább növelheti nem csak a méretét, de a tekintélyét is.

Az új név rövid története

Az MBH Bank, mint új márkanév kiválasztását több, mint egy évig tartó folyamat előzte meg, és egy olyan brand kiépítését célozza, ami átformálja a bankokról kialakult, hagyományos képet, ezzel pedig elnyerheti a meglévő és jövőbeli ügyfelek bizalmát – meglátjuk, mit sikerül elérniük; ez a jövő zenéje.

2023 májusában már az ügyfelek is találkozhatnak az MBH Bank logójával; első lépésként a nagyobb bankfiókok újulnak meg, majd fokozatosan alakítják át a többi fiókot is, de a teljes bankkártya-portfolió és az online felületek is az új arculat szerint újulnak meg, illetve a promóciós anyagok is eszerint változnak a jövőben.

Érdekesség, hogy az új betűkombináció egy régebbi, jól ismert, de már nem létező márkanevet idéz: az MHB, azaz Magyar Hitel Bank nevet már használta egy pénzintézet, ami végül 1996-ban szűnt meg, pontosabban megvásárolta azt a holland ABN Amro, végül 2001-ben az ABN Amro Magyarország beolvadt a K&H Bankba.

Mire számíthatnak az ügyfelek?

Mivel akkor sem voltak jelentősebb problémák, amikor egyesül az MKB Bank és a Budapest Bank, valószínűleg a Takarékbank csatlakozása sem okoz majd fennakadásokat a mindennapos ügymenetben, tehát az ügyfeleknek nem kell aggódniuk: a változás nem lehet rájuk pénzügyileg negatív hatással.

A Takarékbank és az MKB Bank termékei és szolgáltatásai változatlan formában a továbbiakban is elérhetőek lesznek, a meglévő hitelek, bankszámlák, betéti kamatok kondíciói változatlanok maradnak. Kisebb kellemetlenségek merülhetnek csak fel, de néhány bankszünnapon, esetleg a technikai átállás miatti működési zavarokon túl semmi komolyabbra nem kell számítani.

Milyen előnyökkel jár a Takarékbank és az MKB Bank egyesülése?

Az ügyfelek számára több előnyt is tartogat, hogy egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, hiszen számos új bankfiók és ATM válik elérhetővé, ráadásul mind a lakossági, mint a vállalati szegmens számára könnyebb és gyorsabb lesz az ügyintézés.

Az MBH Bank korszerű szolgáltatás- és termékpalettája minden ügyfélszegmens kiszolgálását lehetővé teszi, azaz a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár-, illetve privátbanki ügyfeleket is; gyakorlatilag bárki fordulhat az új bankóriáshoz, biztosan talál megfelelő pénzügyi terméket.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések