Az LTP leginkább magas hozamuknak köszönhetik népszerűségüket, ugyanis egy fix havi befizetéssel és a szerződés betartásával jókora nyereségre lehet velük szert tenni!

 

A lakástakarék (LTP) az állam által támogatott megtakarítási lehetőség; ez azt jelenti, hogy a befizetéseket fix 30%-kal, de maximum évi 72.000 forinttal egészítik ki, tehát havi 20.000 (évi 240.000) forint a maximálisan befizethető összeg a lakástakarék megtakarításba. Hátránya az egyéb megtakarítási formákkal szemben, hogy csak lakáscélra lehet felhasználni; lakásvásárlás, építkezés, meglévő lakáshitel elő-, vagy végtörlesztése, valamint felújítás, korszerűsítés, bővítés lehet a cél. Fontos tudnivaló, hogy nem csak lakáshitelhez, hanem lakáscélú lízinghez, illetve szabad felhasználású hitel előtörlesztésére is fel lehet használni, de ez utóbbira csak akkor, ha lakáshitelt váltottunk ki vele!

 

Előnye és hátránya egyaránt van, ahogyan minden más befektetésnek is, de előnyei számosabbak, és ha ingatlan vásárlása a cél, akkor nem létezik ennél jobb lehetőség!

 

A lakástakarék (LTP) megtakarítások futamideje minimum 4, maximum 10 év. Ha a futamidő lejárta előtt felmondjuk, akkor az addig kapott állami támogatásokat a kamatokkal együtt vissza kell fizetnünk, de a befizetett tőkét és annak kamatait megkapjuk. Ha 4 évnél hosszabb futamidőre kötöttünk szerződést, de a negyedik év után fel akarjuk használni, akkor jár az állami támogatás, de csak igazolt lakáscél esetén. Lehetséges a szerződés módosítása menet közben is, viszont ennek költségei vannak, ami lakás-takarékpénztáranként eltérő lehet!

 

Ha szeretnéd a pénzedet egy biztos hozamú, magas értékű befektetésben tudni, akkor mindenképp válaszd a lakás-takarékpénztárak konstrukcióit, és hasonlítsd össze az ajánlatokat a szerződés megkötése előtt oldalunk segítségével! Csakis azt a konstrukciót válaszd, ami a számodra leginkább megfelelő! Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, szívesen segítünk!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!


Tanácstalan vagy?
Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.


Ismerkedjen meg velünk!

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával