fbpx
Hirdetés

Legfontosabb tudnivalók a jelzáloghitel elengedéséről

2021.06.04.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:18

A jelzáloghitel-elengedés segítségével komoly előnyhöz juthatsz, ám buktatói is vannak – lássuk, mit kell tudni róla!

Legfontosabb tudnivalók a jelzáloghitel elengedéséről

2021. január 1. óta csökkenthető egyes jelzáloghitelek tőketartozása a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedéssel, de akár a február 1.-től igényelhető, támogatott lakásfelújítási hitel összege is törleszthető a segítségével. A második gyermek érkezésekor 1 millió forinttal, míg a harmadiknál további 4 millió forinttal támogatja az állam a gyermekeket nevelő családokat. Sajnos azonban sokan a feltételek ismerete nélkül vágnak bele a jelzáloghitel-elengedés igénylésébe, és a legtöbbjüket el is utasítják. Éppen ezért szedtük össze a leggyakoribb tudnivalókat, hogy Neked már ne legyen ilyen jellegű problémád!

Kizárólag meglévő hitelre igényelhető

A jelzáloghitel-elengedés csak abban az esetben igényelhető, ha a gyermek megszületésekor már folyósították a hitelt, vagyis nem elég, ha a gyermek születésekor már leadtad a hiteligénylést, sőt, akkor sem, ha a hitelbírálat pozitív.

A gyermekek számára vonatkozó kitételek

Ha egy gyermeked már megszületett, amikor megkaptad a lakáshitelt, akkor nyugodtan igényelheted a jelzáloghitel-elengedést, de csak a második gyermeked 12 hetes magzati kora után; ekkor 1 millió forintot kapsz. Ha két gyermeked van, és ekkor veszed fel a hitelt, szintén nincs gond, hiszen így 4 millió forintot faraghatsz le a hiteled tőketartozásából, viszont így a második gyermek után járó 1 millió forintot már nem kapod meg.

Több, különböző hitel tőketartozását is csökkentheted

Van lehetőséged több, ám kizárólag lakáscélú jelzáloghiteledet is csökkenteni, és a sorrendet is Te határozhatod meg. Ennek előnye a minden hitelnél jelentkező költségcsökkenés, tehát mi is ezt javasoljuk, amennyiben több hiteled is van.

Kiváltott hitelek esetében egy feltétellel alkalmazható

Ha kiváltottad a régi lakáshiteledet, akkor is igényelheted a jelzáloghitel-elengedést, amennyiben a régi hitel megfelelt a feltételeknek. Az azonban elutasítást von maga után, ha a kiváltás során plusz szabadon felhasználható hitelösszeget is kértél!

Az adóstárs is gond lehet

Ha szeretnéd igényelni a jelzáloghitel-elengedést, akkor a csökkenteni kívánt hitel szerződésében az igénylőn, vagy igénylőkön kívül más adós, vagy adóstárs nem szerepelhet. Mivel ez többnyire a kevés jövedelem miatt történik, abban az esetben megkerülhető a probléma, ha elegendő jövedelmet tudsz igazolni az adóstárs nélkül is, és ő kikerül a hitelszerződésből.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakáshitel feltételei

Lakáshitel feltételei

2019.01.13.

Nyilván mindenki, aki hitelt szeretne felvenni, tudja azt, hogy ehhez bizonyos feltételeknek meg kell felelnie, ellenkező esetben ugyanis a kérelmét el fogják utasítani. Nézzük meg most azt, hogy mik a lakáshitel feltételei!

Tovább olvasom
Hitelfelvétel alacsony jövedelemmel

Hitelfelvétel alacsony jövedelemmel

2021.01.19.

Hitelfelvétel alacsony jövedelemmel? Nem lehetetlen, de van pár tudnivaló, amivel érdemes tisztában lenned az igénylés beadása előtt.

Tovább olvasom
Adósságrendező hitelek fajtái

Adósságrendező hitelek fajtái

2019.01.13.

Ha az adósságrendező hitelek kerülnek szóba, akkor a legtöbben azonnal az ingatlanfedezetű, kifejezetten adósságrendezésre kifejlesztett konstrukcióra gondolnak, pedig többféle lehetőség közül választhat az, aki szeretné a meglévő tartozásait egy hitel alá bevonni.

Tovább olvasom
Lakáshitel ingatlanvásárlásra!

Lakáshitel ingatlanvásárlásra!

2018.02.01.

Lakáshitel kedvező feltételekkel, akár önerő nélkül juthatsz ingatlanhoz, olvasd el a feltételeket.

Tovább olvasom