Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2021.06.04.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:18

A jelzáloghitel-elengedés segítségével komoly előnyhöz juthatsz, ám buktatói is vannak – lássuk, mit kell tudni róla!

Legfontosabb tudnivalók a jelzáloghitel elengedéséről

2021. január 1. óta csökkenthető egyes jelzáloghitelek tőketartozása a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedéssel, de akár a február 1.-től igényelhető, támogatott lakásfelújítási hitel összege is törleszthető a segítségével. A második gyermek érkezésekor 1 millió forinttal, míg a harmadiknál további 4 millió forinttal támogatja az állam a gyermekeket nevelő családokat. Sajnos azonban sokan a feltételek ismerete nélkül vágnak bele a jelzáloghitel-elengedés igénylésébe, és a legtöbbjüket el is utasítják. Éppen ezért szedtük össze a leggyakoribb tudnivalókat, hogy Neked már ne legyen ilyen jellegű problémád!

Kizárólag meglévő hitelre igényelhető

A jelzáloghitel-elengedés csak abban az esetben igényelhető, ha a gyermek megszületésekor már folyósították a hitelt, vagyis nem elég, ha a gyermek születésekor már leadtad a hiteligénylést, sőt, akkor sem, ha a hitelbírálat pozitív.

A gyermekek számára vonatkozó kitételek

Ha egy gyermeked már megszületett, amikor megkaptad a lakáshitelt, akkor nyugodtan igényelheted a jelzáloghitel-elengedést, de csak a második gyermeked 12 hetes magzati kora után; ekkor 1 millió forintot kapsz. Ha két gyermeked van, és ekkor veszed fel a hitelt, szintén nincs gond, hiszen így 4 millió forintot faraghatsz le a hiteled tőketartozásából, viszont így a második gyermek után járó 1 millió forintot már nem kapod meg.

Több, különböző hitel tőketartozását is csökkentheted

Van lehetőséged több, ám kizárólag lakáscélú jelzáloghiteledet is csökkenteni, és a sorrendet is Te határozhatod meg. Ennek előnye a minden hitelnél jelentkező költségcsökkenés, tehát mi is ezt javasoljuk, amennyiben több hiteled is van.

Kiváltott hitelek esetében egy feltétellel alkalmazható

Ha kiváltottad a régi lakáshiteledet, akkor is igényelheted a jelzáloghitel-elengedést, amennyiben a régi hitel megfelelt a feltételeknek. Az azonban elutasítást von maga után, ha a kiváltás során plusz szabadon felhasználható hitelösszeget is kértél!

Az adóstárs is gond lehet

Ha szeretnéd igényelni a jelzáloghitel-elengedést, akkor a csökkenteni kívánt hitel szerződésében az igénylőn, vagy igénylőkön kívül más adós, vagy adóstárs nem szerepelhet. Mivel ez többnyire a kevés jövedelem miatt történik, abban az esetben megkerülhető a probléma, ha elegendő jövedelmet tudsz igazolni az adóstárs nélkül is, és ő kikerül a hitelszerződésből.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A koronavírus-járvány hatásai – olcsóbb jelenleg a lakáshitel?

A koronavírus-járvány hatásai – olcsóbb jelenleg a lakáshitel?

2021.02.11.

Bármerre fordítjuk a tekintetünket, mindenhol egy sajnálatos dologgal találkozunk. Ez nem más, mint a COVID–19, amely minden tekintetben kikerülhetetlen velejárója az életünknek, beleértve a családunkat, a barátokat, a munkánkat, a szórakozásunkat. De vajon a koronavírus-járvány hatásai hogyan jelennek meg a lakáshitelek igénylésekor?

Tovább olvasom
Lakáshitelt egyszerűen?

Lakáshitelt egyszerűen?

2018.12.18.

Lakáshitelt szeretnél felvenni, ráadásul a lehető legegyszerűbben? Van egy jó hírünk: megoldható! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy pillanatok alatt megkapod a kölcsönt, és semmit sem kell tenned ezért, de a hitelfelvételi folyamat mostanra meglehetősen leegyszerűsödött.

Tovább olvasom
Jelzáloghitel kiváltásának folyamata

Jelzáloghitel kiváltásának folyamata

2020.12.04.

Jelzáloghiteled van, de nem vagy elégedett a kondícióival? Régóta fizeted, és jól láthatóan elszállt felette az idő? Akkor itt az ideje, hogy változtass a helyzeten! A jelzáloghitel kiváltásának folyamata nem bonyolult, Neked csupán annyi a teendőd, hogy megtaláld azt a hitelt, amire lecserélheted a régit!

Tovább olvasom
Lakáshitelt önerő nélkül?

Lakáshitelt önerő nélkül?

2019.01.17.

Lakáshitelt önerő nélkül? Manapság ez sajnos már nem lehetséges, köszönhetően a JTM szabályozásnak. Ha nem rendelkezel megtakarítással, akkor komoly akadályokba ütközhetsz egy lakáshitel felvételekor, de természetesen nem megoldhatatlan ez a helyzet sem.

Tovább olvasom