fbpx
Hirdetés

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

2021.08.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:29

Ha megszületett az elhatározás, hogy új lakásba szeretnénk költözni, de nincs rá elegendő megtakarításunk, akkor a pénzintézetek nyújthatnak megoldást lakáshitel formájában. Mielőtt beleugranánk egybe, érdemes nyitott szemmel járnunk: az eltérő árak miatt sok banknál mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

Milliókat is jelenthetnek az eltérő árak

A pénzintézetek igyekeznek a legkedvezőbb feltételeket kínálni a lakáshitelt kérelmezőknek, hogy őket válasszuk, azonban 2021 nyarán a statisztikák szerint a legolcsóbb és a legdrágább hitelek között akár 15-20 ezer forint különbség is lehet a havi törlesztőrészlet tekintetében. Jó hír, hogy az év eleji helyzethez képest közelednek egymáshoz a bankok kínálatai, egyre kisebb a differencia. Azonban még így is számottevő, ugyanis ha ezt egy hosszabb időszakra, például húsz évre vetítjük rá, akkor kamatperiódustól függően a legjobb esetben is több mint 2,5 millióval fizetünk többet, ha nem vesszük a fáradtságot, hogy szétnézzünk a piacon. Rosszabb esetben ez majdnem ennek a duplája is lehet. A legjobb megoldás megtalálása nem egyszerű feladat, egy bankon belül ugyanis lehetnek eltérő árak. A pénzintézetek igyekeznek „szimpatikusabbá” tenni az ajánlatukat különböző kedvezményekkel. Emiatt a rengeteg lehetőséget nehéz összehasonlítani, de mindenképpen megéri átgondolt döntést hozni. Mégiscsak hosszú évekre elkötelezzük magunkat valamelyik bank felé a hitelfelvétellel.

Ezeken a paramétereken is múlhatnak az eltérő árak

Nézzük meg, milyen kedvezményeket nyújthatnak a bankok, amelyek befolyásolják a törlesztőrészletet is. A legfontosabb az igazolt jövedelem nagysága, tudniillik a magasabb jövedelműeknek könnyebben adnak kedvezményt a pénzintézetek. Másrészt minél nagyobb az igényelt hitel összege, annál kedvezőbb lehet a kamat. A hitelezett ingatlan becsült forgalmi értéke is a malmunkra hajthatja a vizet, méghozzá abban az esetben, ha ahhoz képest alacsony a felvett összeg. A pénzintézeteknek lehetnek saját akcióik az eltérő árak kompenzálására. Ilyen például egy számlanyitás a banknál, vagy akár az értékbecslés jóváírása a megvalósult hitelfelvétel után. Ez mind csökkentheti a havi törlesztőrészletet is. Mindezeken túl a bankoknak megvan a lehetősége arra, hogy egyedi kamatkedvezményeket biztosítsanak a régi vagy kiemelt ügyfeleinek. Jól gondoljuk át, melyik bank mellett tesszük le a voksunkat, és próbáljuk meg a számunkra legkedvezőbb konstrukciót választani.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hogy alakul a hiteligénylés a koronavírus idején?

Hogy alakul a hiteligénylés a koronavírus idején?

2020.04.07.

Aki banki ügyeket szeretne intézni, annak eddig is a rendelkezésére állt számos megoldás annak érdekében, hogy kényelmesebben és gyorsabban tudja megoldani a felmerülő problémákat. Netbank, telefon, vagy akár a bankok által biztosított mobilalkalmazások. Ugyanígy a hiteligénylés is megoldható már egy ideje az interneten keresztül.

Tovább olvasom
Lakáshitel előzetes költségei?

Lakáshitel előzetes költségei?

2018.04.30.

Egy lakáshitel felvétele költségekkel jár; az, hogy mennyibe kerül, nem csak a hitel összegétől függ, hanem attól is, hogy milyen kedvezményt tudsz igénybe venni. Az alapvető költségek minden banknál megegyeznek, vagyis az értékbecslés, a hitelbírálat, a folyósítás, a közjegyző, illetve a földhivatal díjaira minden esetben számítanod kell, de bank és bank között ebben is óriási különbségek lehetnek!

Tovább olvasom
Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

2021.04.21.

A lakáshitel-igényléshez több lépcsőfokot kell megugrani. A banknak be kell mutatnunk a jövedelemigazolásunkat, fel kell becsültetnünk a megvásárolni kívánt ingatlant, várnunk kell a hitelbírálatra. Ezen kívül a szerződéskötés, a zálogjog bejegyzése, a közokiratba foglalás, valamint a hitel folyósítása mind időbe kerül. De meggyorsítható-e a lakáshitel felvétel folyamata?

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a hitelbiztosítéki értékről!

Tudj meg mindent a hitelbiztosítéki értékről!

2022.05.06.

A hitelbiztosítéki érték kiemelkedően fontos tényező egy lakáshitel igénylése során, amire mindenkinek oda kellene figyelnie, mégis csak kevesen teszik.

Tovább olvasom