Hirdetés

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

2021.08.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:29

Ha megszületett az elhatározás, hogy új lakásba szeretnénk költözni, de nincs rá elegendő megtakarításunk, akkor a pénzintézetek nyújthatnak megoldást lakáshitel formájában. Mielőtt beleugranánk egybe, érdemes nyitott szemmel járnunk: az eltérő árak miatt sok banknál mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

Milliókat is jelenthetnek az eltérő árak

A pénzintézetek igyekeznek a legkedvezőbb feltételeket kínálni a lakáshitelt kérelmezőknek, hogy őket válasszuk, azonban 2021 nyarán a statisztikák szerint a legolcsóbb és a legdrágább hitelek között akár 15-20 ezer forint különbség is lehet a havi törlesztőrészlet tekintetében. Jó hír, hogy az év eleji helyzethez képest közelednek egymáshoz a bankok kínálatai, egyre kisebb a differencia. Azonban még így is számottevő, ugyanis ha ezt egy hosszabb időszakra, például húsz évre vetítjük rá, akkor kamatperiódustól függően a legjobb esetben is több mint 2,5 millióval fizetünk többet, ha nem vesszük a fáradtságot, hogy szétnézzünk a piacon. Rosszabb esetben ez majdnem ennek a duplája is lehet. A legjobb megoldás megtalálása nem egyszerű feladat, egy bankon belül ugyanis lehetnek eltérő árak. A pénzintézetek igyekeznek „szimpatikusabbá” tenni az ajánlatukat különböző kedvezményekkel. Emiatt a rengeteg lehetőséget nehéz összehasonlítani, de mindenképpen megéri átgondolt döntést hozni. Mégiscsak hosszú évekre elkötelezzük magunkat valamelyik bank felé a hitelfelvétellel.

Ezeken a paramétereken is múlhatnak az eltérő árak

Nézzük meg, milyen kedvezményeket nyújthatnak a bankok, amelyek befolyásolják a törlesztőrészletet is. A legfontosabb az igazolt jövedelem nagysága, tudniillik a magasabb jövedelműeknek könnyebben adnak kedvezményt a pénzintézetek. Másrészt minél nagyobb az igényelt hitel összege, annál kedvezőbb lehet a kamat. A hitelezett ingatlan becsült forgalmi értéke is a malmunkra hajthatja a vizet, méghozzá abban az esetben, ha ahhoz képest alacsony a felvett összeg. A pénzintézeteknek lehetnek saját akcióik az eltérő árak kompenzálására. Ilyen például egy számlanyitás a banknál, vagy akár az értékbecslés jóváírása a megvalósult hitelfelvétel után. Ez mind csökkentheti a havi törlesztőrészletet is. Mindezeken túl a bankoknak megvan a lehetősége arra, hogy egyedi kamatkedvezményeket biztosítsanak a régi vagy kiemelt ügyfeleinek. Jól gondoljuk át, melyik bank mellett tesszük le a voksunkat, és próbáljuk meg a számunkra legkedvezőbb konstrukciót választani.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

THM

12,29%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 10.000.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,7% - 16,5%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakáshitel mellé önerőként pótfedezet lehetséges?

Lakáshitel mellé önerőként pótfedezet lehetséges?

2020.03.09.

Sajnos lakást vásárolni egyre nehezebb, hiszen az árak az egeket ostromolják. Ennek ellenére van lehetőség abban az esetben is, ha nem rendelkezel önerővel. Ha van egy másik ingatlan, ami alkalmas rá, akkor a lakáshitel mellé önerőként pótfedezet lehet belőle. Ehhez azonban szükség van egy ilyen ingatlanra.

Tovább olvasom
Piaci lakáshitel, vagy minősített, fogyasztóbarát – melyik a jobb választás?

Piaci lakáshitel, vagy minősített, fogyasztóbarát – melyik a jobb választás?

2019.08.09.

Sokszor felteszik nekünk a fenti kérdést, és sajnos sosem tudjuk röviden megválaszolni. Hiszen egy lakáshitel felvételénél rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. A minősített, fogyasztóbarát lakáshiteleknek megvannak a maguk előnyei. Mint például a rögzített kamatozás, ám a piaci lakáshitel konstrukcióban is tudunk olyat mutatni, ami miatt érdemes lehet közülük választani.

Tovább olvasom
Mekkora törlesztőrészlettel kell számolnunk, ha zöld hitelt veszünk fel?

Mekkora törlesztőrészlettel kell számolnunk, ha zöld hitelt veszünk fel?

2021.12.16.

A Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon programjában elérhető zöld hitel egy rendkívüli lehetőség. Alacsony kamattal nagyon magas hitelösszeghez juthatunk. A zöld hitel sokkal kedvezőbb a piaci kamatozású jelzáloghiteleknél. Hogy mennyivel? Mutatjuk, hogy mekkora törlesztőrészlettel kell számolnunk, ha zöld hitelt veszünk fel.

Tovább olvasom
Lakáshitel önerő nélkül

Lakáshitel önerő nélkül

2020.01.20.

Lakásvásárlás előtt állsz, és hitelből szeretnéd megoldani? Megoldható! Nincs megtakarításod? Akkor viszont már falakba ütközhetsz, hiszen a lakáshitel önerő nélkül nem vehető fel a JTM szabályozás erre vonatkozó passzusa miatt. De természetesen léteznek kiskapuk, amiken át eljuthatsz az áhított célig. Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom