Takarék fix jelzáloghitelek
2021.08.06.
Szerző: akolcson.hu

Ha megszületett az elhatározás, hogy új lakásba szeretnénk költözni, de nincs rá elegendő megtakarításunk, akkor a pénzintézetek nyújthatnak megoldást lakáshitel formájában. Mielőtt beleugranánk egybe, érdemes nyitott szemmel járnunk: az eltérő árak miatt sok banknál mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

Milliókat is jelenthetnek az eltérő árak

A pénzintézetek igyekeznek a legkedvezőbb feltételeket kínálni a lakáshitelt kérelmezőknek, hogy őket válasszuk, azonban 2021 nyarán a statisztikák szerint a legolcsóbb és a legdrágább hitelek között akár 15-20 ezer forint különbség is lehet a havi törlesztőrészlet tekintetében. Jó hír, hogy az év eleji helyzethez képest közelednek egymáshoz a bankok kínálatai, egyre kisebb a differencia. Azonban még így is számottevő, ugyanis ha ezt egy hosszabb időszakra, például húsz évre vetítjük rá, akkor kamatperiódustól függően a legjobb esetben is több mint 2,5 millióval fizetünk többet, ha nem vesszük a fáradtságot, hogy szétnézzünk a piacon. Rosszabb esetben ez majdnem ennek a duplája is lehet. A legjobb megoldás megtalálása nem egyszerű feladat, egy bankon belül ugyanis lehetnek eltérő árak. A pénzintézetek igyekeznek „szimpatikusabbá” tenni az ajánlatukat különböző kedvezményekkel. Emiatt a rengeteg lehetőséget nehéz összehasonlítani, de mindenképpen megéri átgondolt döntést hozni. Mégiscsak hosszú évekre elkötelezzük magunkat valamelyik bank felé a hitelfelvétellel.

Ezeken a paramétereken is múlhatnak az eltérő árak

Nézzük meg, milyen kedvezményeket nyújthatnak a bankok, amelyek befolyásolják a törlesztőrészletet is. A legfontosabb az igazolt jövedelem nagysága, tudniillik a magasabb jövedelműeknek könnyebben adnak kedvezményt a pénzintézetek. Másrészt minél nagyobb az igényelt hitel összege, annál kedvezőbb lehet a kamat. A hitelezett ingatlan becsült forgalmi értéke is a malmunkra hajthatja a vizet, méghozzá abban az esetben, ha ahhoz képest alacsony a felvett összeg. A pénzintézeteknek lehetnek saját akcióik az eltérő árak kompenzálására. Ilyen például egy számlanyitás a banknál, vagy akár az értékbecslés jóváírása a megvalósult hitelfelvétel után. Ez mind csökkentheti a havi törlesztőrészletet is. Mindezeken túl a bankoknak megvan a lehetősége arra, hogy egyedi kamatkedvezményeket biztosítsanak a régi vagy kiemelt ügyfeleinek. Jól gondoljuk át, melyik bank mellett tesszük le a voksunkat, és próbáljuk meg a számunkra legkedvezőbb konstrukciót választani.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Okok, amik miatt elbukhatod a lakáshitel igénylését

Okok, amik miatt elbukhatod a lakáshitel igénylését

2021.05.26.

Elbukhatod a lakáshitel igénylését, ám, ha az alábbi cikkben összefoglalt, problémás pontokat el tudod kerülni, gond nélkül lehet pozitív a hitelbírálat!

Tovább olvasom
Milyen hitelt érdemes most igényelni: babaváró hitelt, lakáshitelt, vagy olcsó személyi kölcsönt?

Milyen hitelt érdemes most igényelni: babaváró hitelt, lakáshitelt, vagy olcsó személyi kölcsönt?

2020.05.15.

Szögezzük le még a legelején: csak abban az esetben érdemes ezt a cikket elolvasnod, ha maximum 10.000.000 forintra van szükséged. Hiszen csak lakáshitellel mehetsz ezen összeg fölé, tehát, hogy milyen hitelt veszel fel, azt az összeg dönti el elsősorban. Ha viszont 10 millió elég, akkor itt be is fejezhetnénk a témát, hiszen a babaváró hitelnél jelenleg nincs jobb, ha minden feltételt teljesítesz.

Tovább olvasom
Mit tehetsz, ha nem rendelkezel önerővel?

Mit tehetsz, ha nem rendelkezel önerővel?

2018.07.07.

Az ingatlanárak szép lassan az egekbe szöknek, és még mindig nem látni, hogy ez az emelkedő tendencia mikor áll meg, ha egyáltalán megáll valaha, ezért aki csak él és mozog, lakást akar vásárolni, ehhez viszont önerővel kell rendelkezned.

Tovább olvasom
5 tipp a lakáshitel felvételéhez

5 tipp a lakáshitel felvételéhez

2020.11.19.

A lakáshitel igénylése a legbonyolultabb ilyen jellegű folyamat, amelyben elég egyetlen, apró hiba, és elutasítás vár rád. Annak érdekében, hogy felkészülhess a rád váró megpróbáltatásra, összegyűjtöttünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez, amelyeket megfogadva könnyen átlendülhetsz a banki ügyintézés útvesztőjén.

Tovább olvasom