fbpx
Hirdetés

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

2021.08.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:29

Ha megszületett az elhatározás, hogy új lakásba szeretnénk költözni, de nincs rá elegendő megtakarításunk, akkor a pénzintézetek nyújthatnak megoldást lakáshitel formájában. Mielőtt beleugranánk egybe, érdemes nyitott szemmel járnunk: az eltérő árak miatt sok banknál mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

Milliókat is jelenthetnek az eltérő árak

A pénzintézetek igyekeznek a legkedvezőbb feltételeket kínálni a lakáshitelt kérelmezőknek, hogy őket válasszuk, azonban 2021 nyarán a statisztikák szerint a legolcsóbb és a legdrágább hitelek között akár 15-20 ezer forint különbség is lehet a havi törlesztőrészlet tekintetében. Jó hír, hogy az év eleji helyzethez képest közelednek egymáshoz a bankok kínálatai, egyre kisebb a differencia. Azonban még így is számottevő, ugyanis ha ezt egy hosszabb időszakra, például húsz évre vetítjük rá, akkor kamatperiódustól függően a legjobb esetben is több mint 2,5 millióval fizetünk többet, ha nem vesszük a fáradtságot, hogy szétnézzünk a piacon. Rosszabb esetben ez majdnem ennek a duplája is lehet. A legjobb megoldás megtalálása nem egyszerű feladat, egy bankon belül ugyanis lehetnek eltérő árak. A pénzintézetek igyekeznek „szimpatikusabbá” tenni az ajánlatukat különböző kedvezményekkel. Emiatt a rengeteg lehetőséget nehéz összehasonlítani, de mindenképpen megéri átgondolt döntést hozni. Mégiscsak hosszú évekre elkötelezzük magunkat valamelyik bank felé a hitelfelvétellel.

Ezeken a paramétereken is múlhatnak az eltérő árak

Nézzük meg, milyen kedvezményeket nyújthatnak a bankok, amelyek befolyásolják a törlesztőrészletet is. A legfontosabb az igazolt jövedelem nagysága, tudniillik a magasabb jövedelműeknek könnyebben adnak kedvezményt a pénzintézetek. Másrészt minél nagyobb az igényelt hitel összege, annál kedvezőbb lehet a kamat. A hitelezett ingatlan becsült forgalmi értéke is a malmunkra hajthatja a vizet, méghozzá abban az esetben, ha ahhoz képest alacsony a felvett összeg. A pénzintézeteknek lehetnek saját akcióik az eltérő árak kompenzálására. Ilyen például egy számlanyitás a banknál, vagy akár az értékbecslés jóváírása a megvalósult hitelfelvétel után. Ez mind csökkentheti a havi törlesztőrészletet is. Mindezeken túl a bankoknak megvan a lehetősége arra, hogy egyedi kamatkedvezményeket biztosítsanak a régi vagy kiemelt ügyfeleinek. Jól gondoljuk át, melyik bank mellett tesszük le a voksunkat, és próbáljuk meg a számunkra legkedvezőbb konstrukciót választani.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

2019.10.31.

Aki érdeklődik a lakáshitelek iránt, az tudja, hogy rengetegféle van belőlük, és egy laikus számára nagyon nehezen átláthatóak. Oldalunk viszont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson ebben. Az alábbiakban kifejtjük, hogy mit találhatsz nálunk, ha most jársz itt először.

Tovább olvasom
Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

2022.04.06.

A kamatstopot a kormány a hitelesek védelme érdekében hozta létre. Az emelkedő jegybanki alapkamat miatt ugyanis a jelzáloghitelek törlesztőrészletei megemelkednének. Ez az intézkedés értünk van. Mutatjuk, hogy pontosan mennyit spórolhatunk a kamatstoppal.

Tovább olvasom
Mit érdemes tudni a K&H lakáshitelről?

Mit érdemes tudni a K&H lakáshitelről?

2020.12.10.

A K&H lakáshitel háromféle konstrukcióval kecsegtet, melyek mindegyike érdemes lehet a figyelmedre; az alábbiakból kiderül, hogy miért!

Tovább olvasom
Milyen ingatlant finanszírozhatunk zöld hitelből?

Milyen ingatlant finanszírozhatunk zöld hitelből?

2021.12.03.

A zöld hitelt a Magyar Nemzeti Bank hirdette meg, és nem mindennapi a sikere. Magas hitelösszeget kaphatunk alacsony kamatra. Aki új ingatlan vásárlása előtt áll, annak érdemes megfontolni, hogy igénybe vegye a zöld hitelt. Utánajártunk, hogy milyen ingatlanokat finanszírozhatunk zöld hitelből.

Tovább olvasom