Hirdetés

Kis összegű hitelre van szükséged? Ismerd meg a Provident Start kölcsönét!

2022.05.13.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. május 13. 09:16

A Provident Start kölcsöne az a hitelkonstrukció, amit érdemes ismerni, mivel van egy tulajdonsága, ami kiemeli a többi közül!

Kis összegű hitelre van szükséged? Ismerd meg a Provident Start kölcsönét!

A Provident Start kölcsön alapvetően egy szabad felhasználású személyi hitel, ami akkor nyújthat hatalmas segítséget, ha egy kisebb összeg is elegendő egy rövid távú pénzügyi zavar megoldásához; ha nagyobb összegre lenne szükséged, nem érdemes ezt választanod.

Ugyanis mindössze 200 ezer forint a maximális hitelösszeg, tehát valóban egy kisebb probléma megoldásához lehet csak elegendő, ráadásul a futamideje is legfeljebb 12 hét, azaz három hónap lehet. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a törlesztés heti rendszerességű, a maximális hitelösszeg esetében a törlesztőrészlet heti 20.170 forint, havonta tehát nagyságrendileg 81 ezer forintra rúg, a THM pedig 8,3%. Lényeges még, hogy a Provident Start kölcsöne a futamidő alatt bármikor, díjmentesen és bármekkora összegben előtörleszthető.

Ezek alapján nem feltétlenül tűnik jó ajánlatnak, ám a Provident Start kölcsönt egy meghatározott céllal fejlesztette ki a Provident, azaz, hogy egy kisebb, rövid távú anyagi problémát meg lehessen oldani a segítségével, és ezt azoknak is elérhetővé tegye, akik passzív státuszban szerepelnek a KHR negatív adóslistán!

Igen, jól olvastad: ha felkerültél a KHR listára, de már visszafizetted az adósságodat, azaz az utolsó egy éves szakaszban vagy, a Provident Start kölcsönét igényelheted, és, ha teljesíted a bank által támasztott követelményeket, meg is fogod kapni azt!

A Provident Start kölcsönének feltételei

A Provident Start kölcsönét abban az esetben igényelheted, ha betöltötted a 18. életévedet, rendelkezel állandó, bejelentett, magyarországi lakcímmel, igazolt, rendszeres jövedelemmel – ami legalább nettó 100 ezer forint –, illetve érvényes személyazonosító okmányokkal, vagyis személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal, vagy útlevéllel, valamint lakcímkártyával.

Ezek mellett szükség lesz egy saját, vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlára, kivéve, ha igénybe veszed az Otthoni Szolgáltatást.

Mi az Otthoni Szolgáltatás?

Ha nincs bankszámlád, és nem is szeretnél nyitni egyet, de szükséged lenne a kölcsönre, akkor igénybe kell venned az Otthoni Szolgáltatást. Ennek lényege, hogy a kölcsönösszeget egy Provident munkatárs személyesen viszi el neked az otthonodba, majd minden héten felkeres téged a havi törlesztőrészletekért, amit készpénzben kell átadnod.

Fontos viszont tudnod, hogy az Otthoni Szolgáltatás díja viszonylag magas: a maximális hitelösszeg igénylése esetén 40.000 forintot kell érte fizetned, tehát mondhatjuk, hogy sokkal jobban jársz, ha nyitsz egy bankszámlát, még ha csak ideiglenesen is.

Érdemes megemlítenünk, hogy a Provident Start kölcsönéhez tartozik egy hitelfedezeti biztosítás is, amit nem kötelező igényelni; ez az Előrelátó Csomag, aminek díja a teljes hitelösszeg esetében 12 ezer forint, és haláleset bekövetkeztekor a fennálló tartozás elengedését biztosítja, vagyis nem terhelik azt rá az örökösökre.

Hogyan igényelheted a Provident Start kölcsönét?

A Provident Start kölcsönét a Provident telefonos ügyfélszolgálatán, vagy weboldalán a “Visszahívást kérek” gombra kattintva tudod igényelni. A telefonos egyeztetés során Provident munkatársa tájékoztat a kölcsön feltételeiről és jellemzőiről, valamint felveszi a hitelbírálathoz szükséges adatokat.

A hitelbírálat és a szerződéskötés egy előre egyeztetett időpontban, a Provident kirendeltségén történik, kivéve, ha igénybe veszed az Otthoni Szolgáltatást, mert ebben az esetben a hitelbírálat előkészítésére és a szerződéskötésre az otthonodban kerül sor.

A kölcsön a szerződéskötést követően 10 munkanapon belül kerül átutalásra a bankszámládra, ha viszont az Otthoni Szolgáltatást is igénybe veszed, az összeget azonnal, a szerződéskötést követően, készpénzben kapod meg.

Amennyiben tehát szerepelsz a KHR listán, és a státuszod passzív, igényelheted a Provident Start kölcsönét, ha viszont nem, érdemes összehasonlítanod a többi bank ajánlataival, hogy megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt. Oldalunkon ezt egyszerűen megteheted, és az igénylést is elindíthatod online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mit jelent a Provident Otthoni Szolgáltatás?

Mit jelent a Provident Otthoni Szolgáltatás?

2018.08.26.

A Provident Otthoni Szolgáltatás lényege, hogy ha hitelt igényelsz, akkor azt bankszámla nélkül is megteheted, majd a helyszíni hitelbírálat és szerződéskötés után kézbe kapod a kívánt pénzösszeget, és ugyanígy kell törlesztened is.

Tovább olvasom
Személyi hitel – hogy tudom elindítani a kérelmemet az oldalon?

Személyi hitel – hogy tudom elindítani a kérelmemet az oldalon?

2019.02.21.

A személyi hitel, vagy más néven személyi kölcsön a legnépszerűbb hitelkonstrukció; manapság a legtöbb hitelkérelmet erre a termékre adják be az ügyfelek. Nem véletlenül, hiszen könnyedén és gyorsan hozzáférhető, a feltételei nem teljesíthetetlenek, a kamata pedig viszonylag alacsony.

Tovább olvasom
Alacsony kamatra hitelt?

Alacsony kamatra hitelt?

2018.01.24.

Alacsony kamatra, akkor lehet hitelt felvenni, ha a bank által előírt feltételeket teljesítjük. Mindenki a legjobb megoldásokat keresi mindenre, így van ez a hitelfelvételnél is. A hitel alacsony kamatra csak úgy lehetséges, ha alacsony a kamatláb is. Hogy ez mit jelent?

Tovább olvasom
Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

2018.08.12.

Manapság már nem feltétlenül kell bemenni egy bankfiókba ahhoz, hogy hitelt igényelhessünk, elég csak felemelni a telefont, vagy fellépni a kiválasztott pénzintézet honlapjára, és online leadni a megfelelő dokumentumokat. A Provident Maxi Kölcsön rögtön háromféle lehetőséget biztosít, és mindhárom kényelmes!

Tovább olvasom