Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit?

2024.03.22.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. március 22. 14:34

A személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igényelhető. De ha már pénzre van szükségünk, hogyan szerezhetünk minél alacsonyabb kamattal? Mire figyeljünk? Mik a lehetőségek? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit. Szakértőnk cikke.

Hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit?

A költségcsökkentés egyik módja: új számla nyitása

A személyi kölcsön költségeinek csökkentésére egy új számla nyitása lehetőséget kínálhat, bár fontos megjegyezni, hogy ez a megközelítés attól függ, hogy hol és milyen feltételekkel veszed fel a kölcsönt, és hogy milyen típusú új számláról van szó.

Íme, néhány lehetséges módszer:

  • Kamatkedvezmények: Néhány pénzintézet kedvezményeket kínál ügyfeleinek, akik számlát nyitnak vagy megtartják az ottani bankszámlájukat. Ezek a kedvezmények lehetnek alacsonyabb kamatok egy személyi kölcsönnél vagy egyéb díjcsökkentések.
  • Csomagajánlatok: Néhány bank csomagajánlatokat kínál, amelyek magukban foglalják a személyi kölcsönöket, banki szolgáltatásokat és más termékeket. Ezek az ajánlatok kedvezőbb feltételeket biztosíthatnak, mint amikor külön-külön veszed igénybe a szolgáltatásokat.
  • Díjak és költségek: Számos banknál vannak olyan díjak és költségek, amelyek csökkenhetnek, ha új számlát nyitsz, például a számlavezetési díjak, a tranzakciós díjak vagy akár az éves kártyadíjak. Ezek csökkentése hosszú távon is jelentős megtakarítást eredményezhet a kedvezményes kamatozású személyi kölcsön mellett.
  • Hűségprogramok: Néhány bank hűségprogramokat kínál ügyfeleinek, amelyek keretében különböző kedvezményeket kaphatnak. Ezek a programok gyakran egy új számla nyitásával, vagy a meglévő számla hosszú távú megtartásával járnak.

Lényeges, hogy mielőtt új számlát nyitnál a személyi kölcsönöd feltételeinek javítása érdekében, alaposan tájékozódj a pénzintézetek ajánlatairól, és mérlegeld az összes előnyt és hátrányt.

Ellenőrizd az új számlával kapcsolatos összes feltételt, beleértve a minimális egyenlegkövetelményeket, a díjakat és az esetleges korlátozásokat.

Ezen felül, ha új számlát nyitsz, ügyelj arra, hogy a banki számla és a személyi kölcsön összhangban legyenek pénzügyi terveddel és céljaiddal.

Jövedelem vagy vállalt havi jóváírás

Néhány bank rendszeres jövedelem átutalás vagy vállalt rendszeres havi jóváírás esetén kedvezőbb kondíciókkal kínál személyi kölcsönt.

Sok esetben a magasabb havi jövedelem is kedvezőbb kamatot eredményez.

Bár a jövedelmünk többnyire fix, érdemes megfontolni azt, hogy több családtag fizetése egy bankszámlára érkezzen.

Az igényelt hitelösszeg nagysága

Az igényelt hitelösszeg nagysága is hatással lehet a kamatokra. Érdemes annyi hitelt felvenni, amennyire szükség van, és nem többet, hogy elkerülhető legyen az esetlegesen magasabb kamatozás.

Nagyon magas hitelösszegnél az is megfontolandó, hogy egy másik hiteltípus, például egy szabad felhasználású jelzáloghitel igénylés kedvezőbb lehet.

Akciók személyi kölcsön igényléskor

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint a személyi kölcsönök kamatköltségeinek csökkentésére több módszer létezik, amelyek közül néhányat az alábbiakban felsorolunk:

  • Kamatakción való részvétel: Bankok időnként kamatakciónak nevezett promóciókat kínálnak, amelyek során kedvezményes kamatokat kínálnak a személyi kölcsönökre. Ez időszakos lehet, és egy adott időtartamra korlátozódik, ezért érdemes figyelemmel kísérni ezeket az ajánlatokat.
  • Hűségprogramok: Néhány bank hűségprogramokat kínál ügyfeleinek, amelyek különféle kedvezményeket biztosítanak, például kamatkedvezményeket a személyi kölcsönökre vonatkozóan.
  • Csomagajánlatok: Néhány bank olyan csomagajánlatokat kínál, amelyek esetében a számlavezetési díj vagy más banki szolgáltatások használata esetén kedvezményt kapnak a személyi kölcsön kamatára.
  • Készpénz-visszatérítés: Néhány hitelkártya vagy bankszámla kínál készpénz-visszatérítést a vásárlások után. Ha a személyi kölcsönöket ezen a bankon keresztül veszik fel, akkor a készpénz-visszatérítésből származó összeg jelentős kamatköltség-megtakarítást jelenthet. Egyes bankoknál olyan személyi kölcsön érhető el, ami igénylés után több tízezer forintos visszatérítést ad.
  • Másik bank választása: Időnként más bankok kedvezőbb ajánlatokat kínálnak személyi kölcsönre. Érdemes lehet áttekinteni a különböző bankok ajánlatait, és átváltani egy olyan bankra, amely kedvezőbb feltételeket kínál.
  • Előtörlesztési lehetőségek kihasználása: Néhány bank lehetővé teszi, hogy az ügyfelek előtörlesszenek a személyi kölcsönükből anélkül, hogy bármilyen díjat kellene fizetniük. Ha lehetőség van rá, az előtörlesztés segíthet csökkenteni a teljes visszafizetendő összeget és a kamatköltségeket.

Lényeges, hogy mielőtt bármilyen kamatakción vagy kedvezményben részt vennél, alaposan olvasd el az ajánlatok feltételeit, hogy meggyőződj arról, hogy az ajánlat valóban megtakarítást jelent-e számodra.

Összefoglalás

A személyi kölcsön költségeinek csökkentése érdekében több stratégia is alkalmazható. Egyik lehetséges módszer új bankszámla nyitása, amely kamatkedvezményeket és díjcsökkentéseket eredményezhet. A rendszeres jövedelem átutalása vagy vállalt havi jóváírás kedvezőbb kamatokhoz vezethet. Az igényelt hitelösszeg mértéke is befolyásolja a kamatokat; érdemes csak a szükséges összeget felvenni. Továbbá, kamatakción való részvétel, hűségprogramok, csomagajánlatok, készpénz-visszatérítés és más bank választása is hozzájárulhat a személyi kölcsön költségeinek csökkentéséhez. Az előtörlesztési lehetőségek kihasználása is előnyös lehet, mivel csökkentheti a visszafizetendő összeget és a kamatköltségeket.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mit kell tudni a lombardhitelről?

2021.10.12.

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

2022.09.13.

A lakáshitel felvételéhez szükséges jövedelem mértéke nem csak bankonként változhat, de más tényezők is hatással vannak rá.

Tovább olvasom
Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél?

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél?

2023.10.13.

A gyorskölcsön az egyik legnépszerűbb formája a váratlanul felmerülő pénzzavar megoldásának. De mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél? Milyen futamidőt válasszunk? Melyik bankot válasszuk? Milyen gyorsan kapjuk meg a kölcsönt? Választ adunk minden felmerülő kérdésre.

Tovább olvasom
Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

2021.05.05.

Ahhoz, hogy sikerüljön megvalósítanunk egy álmunkat, vagy egy olyan életszakaszba léptünk, hogy autóra, házra van szükségünk, de nincs elég megtakarításunk belevágni a vásárlásba, sokszor hitelre van szükségünk. A bankok különböző lehetőségeket kínálnak, de hogyan kalkulálhatunk, mennyi hitelt kaphatunk?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával