Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hitelfelvétel nyugdíjasként – milyen dokumentumokra van szükség?

2021.09.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 28. 11:39

Nyugdíjasként sem kell lemondanunk az álmainkról, akkor sem, ha az állami ellátórendszer nyújtotta havi jövedelmünkből nem jutnánk messzire. Hitelt nyugdíjasként is igényelhetünk. Utánanéztünk, hogy milyen dokumentumokra lesz szükségünk ehhez.

Hitelfelvétel nyugdíjasként – milyen dokumentumokra van szükség?

Hitelfelvétel nyugdíjasként

A nyugdíjasokat a pénzintézetek nem tekintik másodlagos állampolgároknak. Olyannyira nem, hogy az elbírálásnál sok esetben előnyt jelent a nyugdíj megléte. Ez logikusnak is tűnik, hiszen a nyugdíj egy olyan jövedelemforrás, amit nem lehet elveszíteni úgy, mint egy munkabért vagy egy vállalkozásból származó jövedelmet. A nyugdíjasok tehát kedvelt ügyfelei a bankoknak, még akkor is, ha a hitelfelvételnél gyakran határoznak meg maximális életkort, és gyakran kikötik azt is, hogy a hitel lejártakor hány évesnek kell lennünk. Előzetes tájékozódással ugyanakkor pontosan tudhatjuk, hogy hozzájuthatunk-e a hitelhez, és ha igen, milyen hosszú futamidőre. Ha eldöntöttük, hogy igényelünk, már csak a dokumentumokat kell összeszednünk. Mutatjuk, mire lesz szükségünk.

Milyen dokumentumokra van szüksége egy nyugdíjasnak hitelfelvételkor?

A gyakran emlegetett szokásos személyes iratokon kívül a jövedelmünket is igazolnunk kell majd. Ezt megtehetjük a nyugdíjas igazolványunkkal és a nyugdíjszelvényünkkel, ha a postás készpénzben hozza minden hónapban nyugdíjunkat. Amikor bankszámlára érkezik a nyugdíjunk, kell majd az utolsó két havi bankszámlakivonat, ahol egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie, hogy a nyugdíj-igazgatóság utalt nekünk, a saját nevünkre. A férjünk/feleségünk nyugdíjára nem igényelhetünk. Bankszámlára érkező nyugdíj esetén is szükség lesz a nyugdíjas igazolvány bemutatására. A jövedelemigazolás sokaknak legegyszerűbb módja a NYUFIG igazolás bemutatása. Ez az év eleji értesítő minden szükséges adatot tartalmaz, amire az igényléshez szükségünk lesz. Rokkantnyugdíjas igénylő esetén szükség lesz a végleges rokkantság igazolására is. Amennyiben az igénylőnek a jövőben még felülvizsgálatra kell mennie, akkor nyugdíját a bank nem fogja elfogadni az igényléshez.

Jól látszik, hogy nyugdíjasként tárt karokkal várnak bennünket a pénzintézetek, szívesen adnak nekünk hitelt, csupán az életkorral kapcsolatos szabályokra kell majd figyelnünk. Ne adjuk fel az álmainkat. Valósítsuk meg őket, a pénz nem lehet akadály. A hitelfelvétel a nyugdíjasok számára igazán egyszerű, és a szükséges dokumentumok is ott vannak valamelyik fiókban. Vegyük elő őket, és kicserélhetjük a tetőt, vagy akár Dubaiba is elutazhatunk. Nincsenek határok.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez?

Milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez?

2021.01.29.

Azt, hogy milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez, megtudhatod alábbi cikkünkből.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumok szükségesek a személyi kölcsönhöz?

Milyen dokumentumok szükségesek a személyi kölcsönhöz?

2018.02.27.

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor meg kell felelned bizonyos feltételeknek, amiket már taglaltunk korábban, illetve kellenek a megfelelő dokumentumok az ügylet elindításához is, ami alapján a bank eldönti, hogy a hitelbírálaton megfelelsz-e, vagy sem. Az, hogy milyen dokumentumokat kell beadnod, leginkább attól függ, hogy milyen forrásból szerzed a jövedelmed.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával