Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Mekkora átlagos hozam várható önkéntes nyugdíjpénztár esetén?

2024.06.13.

Egy átlagos önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás éves hozama 5 és 7 százalék között mozog, de az állampapírok kamatainak változó teljesítményével párhuzamosan a hozamok is változó tendenciát mutathatnak.

Tovább olvasom

Önkéntes nyugdíjpénztár esetén mekkora adókedvezmény jár?

2024.06.13.

Minden hivatalos, nyugdíj-előtakarékossági formát, így az önkéntes nyugdíjpénztárt is 20 százalék adó-visszatérítéssel támogatja az állam. Az önkéntes nyugdíjpénztári adókedvezmény maximális mértéke évente 150 ezer forint lehet. Fontos megjegyezni, hogy ez az összeg az önsegélyező- és egészségpénztárral összevontan értendő.

Tovább olvasom

Önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás esetén felvehető a tőkerész is?

2024.06.13.

Igen azonban azt fontos megjegyezni, hogy ez a nyugdíjkorhatár elérése után is csak extra adó mellett vehető fel. A tőkerészre 15 százalékos személyi jovedelemadót, valamint 13 százalék szochót kell fizetnünk. Ennek mértéke a 10. év után fokozatosan csökken, a 21. évben pedig adómentessé válik.

Tovább olvasom

Válthatok önkéntes nyugdíjpénztárt?

2024.06.13.

Igen. Jelenleg bármikor válthatunk pénztárat megkötés vagy büntetés nélkül, csupán egy néhány ezer forintos költséget kell az új önkéntes nyugdíjpénztárba történő átlépéskor fizetni. Az önkéntes pénztárakról szóló törvény értelmében továbbá lehetőség van arra is, hogy párhuzamosan több önkéntes nyugdíjpénztár tagjai legyünk, így nem korlátozódik a megtakarításunk egy pénztárra.

Tovább olvasom

Szüneteltethető az önkéntes nyugdíjpénztárba való befizetés?

2024.06.13.

Igen. Ha időszakosan nem tudjuk fizetni a tagdíjat, nem feltétlenül kell az önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése mellett döntenünk, van más lehetőségünk is, például a díjak szüneteltetése. Ez minden pénztárnál lehetséges, sőt, később is befizethetjük a tagdíjat. A befizetéseket éves szinten kezelik, így viszonylag rugalmasan kezelhető a tagdíjfizetés, és ennek nincsenek különösebb megkötései vagy hátrányai.

Tovább olvasom

Hogyan lehet igénybe venni a jogvédelmi biztosítást egy jogi vita esetén?

2024.06.13.

Ha jogi segítségre van szükség és jogvédelmi biztosítással rendelkezünk, először kapcsolatba kell lépnünk a biztosítónkkal. Ezt követően jelentenünk kell a jogi problémát, és meg kell adnunk a szükséges dokumentációt. A biztosító ezután értékeli az ügyet, és megadja a szükséges jogi tanácsadást, valamint fedezi a jogosult költségeket a szerződés feltételei szerint.

Tovább olvasom

Milyen jogi problémák esetén nyújt védelmet a jogvédelmi biztosítás?

2024.06.13.

A jogvédelmi biztosítás kiterjedhet különböző jogi ügyekre, mint például munkajogi viták, szerződéses problémák, ingatlanügyek, adózási kérdések, valamint büntetőjogi ügyek. A pontos fedezet a biztosítási szerződéstől függ, ezért fontos alaposan átnézni a szerződési feltételeket.

Tovább olvasom

Miért érdemes egy vállalkozásnak jogvédelmi biztosítást kötnie?

2024.06.13.

A jogvédelmi biztosítás fontos a vállalkozások számára, mert védi őket a jogi viták és peres eljárások költségeitől, amelyek jelentős anyagi terhet róhatnak a cégre. Ezen kívül a biztosítás segítséget nyújt jogi tanácsadásban, amely segít elkerülni a felmerülő jogi problémákat és támogatja az üzleti döntéseket, növelve ezzel a vállalkozás jogbiztonságát és stabilitását.

Tovább olvasom

Mennyibe kerül a jogvédelmi biztosítás?

2024.06.13.

A jogvédelmi biztosítás díja több tényezőtől függ, például a vállalkozás méretétől, iparágtól, a biztosítási fedezet terjedelmétől és a választott önrész mértékétől. Általában a biztosítók éves vagy havi díjfizetési lehetőségeket kínálnak. A pontos díj megállapításához ajánlott egyedi ajánlatot kérni a biztosítótól.

Tovább olvasom

Mi pontosan a jogvédelmi biztosítás és milyen helyzetekben nyújt védelmet?

2024.06.13.

A jogvédelmi biztosítás olyan biztosítási forma, amely fedezi a jogi viták és peres eljárások során felmerülő költségeket a vállalatok számára. Ide tartozhatnak az ügyvédi díjak, bírósági költségek, szakértői díjak, valamint a jogi tanácsadás. A biztosítás kiterjedhet többek között munkajogi, szerződéses, büntetőjogi és adózási ügyekre is.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával