Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Gépkocsinyeremény-betét: kamat helyett autó a tét!

2023.10.03.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. október 3. 12:36

Egy a retró életérzések közül: a gépkocsinyeremény-betét. Talán a legrégebben zajló nyereményjáték, amit egy bank indított. Ismert, elismert és szeretett a gépkocsinyeremény-betétkönyv. Bár kamat nincs, esély van egy autó megnyerésére. Röviden és közérthetően a gépkocsinyeremény-betétről.

Gépkocsinyeremény-betét: kamat helyett autó a tét!

Évtizedek óta népszerű a gépkocsinyeremény-betét

Évtizedek óta, megszakítás nélkül lehet bankbetéttel autót nyerni Magyarországon. Ez a népszerű forma a befektetés népszerű formája, annak ellenére, hogy nem fizet kamatot. A betétben elhelyezett összeg azonban nem áll rendelkezésre, így annak ellenére is remek megtakarítás, hogy közben nem gyarapodik.

Ez a névre szóló, és bármikor visszaváltható betét kamat helyett egy nyeremény ígéretét hordozza.

Kevés olyan banki termék van, ami ilyen hosszú ideig elérhető egy pénzintézetnél. A sikerének az oka az lehet, hogy egy igazán csekély összeggel lehet milliós nyereményhez jutni. Egy új autónak ráadásul ki ne örülne?

Egy új gépkocsi minden családnak jól jöhet, és ennek a lehetőségét, úgy látszik, sokan megteremtik maguknak. Hiszen ehhez nem kell mást tenni, mint elhelyezni a megtakarítást vagy annak egy részét egy gépkocsinyeremény-betétben.

Kamat helyett nyeremény

Mindenki persze nem fog nyerni, de akár 10 ezer forintos betéttel is lehet autót nyerni, és az esély annál nagyobb, minél többször 10 ezer forintot helyez el valaki a gépkocsinyeremény-betétbe.

Ráadásul ajándékozható is, így a gyermekünknek vagy az unokánknak is vehetünk belőle. A betét ilyenkor az ajándékozott nevére kerül, és ő rendelkezhet vele, és a nyeremény is őt illeti meg.

Az OTP Banknál kétféle gépkocsinyeremény-betétet lehet nyitni:

  • OTP Gépkocsinyeremény-betét
  • OTP e-Gépkocsinyeremény-betét

OTP Gépkocsinyeremény-betét

Az OTP Gépkocsinyeremény-betétet bankfiókban lehet nyitni, akár OTP bankszámlával rendelkezünk, akár nem. A betétet saját nevére vagy kedvezményezett részére is nyitható.

A betét összegei:

  • 10 000 Ft
  • 20 000 Ft
  • 50 000 Ft

A betétet bármikor díjmentesen visszaváltható, pontosan akkora összegben, amennyiért megnyitottuk.

OTP e-Gépkocsinyeremény-betét

Az OTP e-Gépkocsinyeremény-betétet csak OTPdirekt internetes felületen lehet nyitni. Ha rendelkezünk OTP bankszámlával és OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatással. Ezt a betétet csak saját nevére nyithatjuk.

A betét összegei itt is:

  • 10 000 Ft
  • 20 000 Ft
  • 50 000 Ft

Nyerési esélyek

A nyerési esélyek a betét összegétől függenek. Minél nagyobb összegű betétet nyit valaki, annál nagyobb az esélye arra, hogy nyerjen a havi sorsolásokon.

A sorsoláson minden hónapban több új autót sorsolnak ki. A sorsoláson részt vesz az összes, a sorsolást megelőző hónapban megnyitott és még forgalomban lévő betét.

A gépkocsinyeremény-betét egy jó lehetőség arra, hogy pénzt takarítsunk meg, és egyúttal egy új autót is nyerjünk. A betét nyitása díjmentes, és a betéteket bármikor vissza lehet váltani.

Nem csak az OTP Banknál

Közismert, hogy a gépkocsinyeremény-betét az OTP Banknál vásárolható. A legnépszerűbb címletek a 10, 20 és 50 ezer forintos betét, és nincs akadálya annak sem, hogy akár több százezer forintot is elhelyezzünk a betétben. Ezzel növelve a nyerési esélyt.

Kevésbé közismert, hogy az MBH Bank is kínál ilyen lehetőséget, ahol a gépkocsi mellett nagyobb összegű készpénzt is nyerhetünk.

Figyelni kell a nyereményjegyzéket

Az Akölcsön szakértői arra figyelmeztetnek, hogy figyelni kell a nyereményjegyzéket. Mert bár betét névre szól, nincs lehetőség arra, hogy értesítést kapjunk a nyereményről.

A nyeremény átvétele. A nyertes betéttulajdonosnak a sorsolástól számított 30 napon belül kell jelezni, hogy a kisorsolt autót kéri, vagy inkább készpénzben szeretné megkapni az autó sorsoláskor számított árát. Ha az autót kéri, akkor azt bármelyik OTP Bank fiókban megkapja.

Ha készpénzt kér, akkor azt átutalással kapja meg. A nyereményt a sorsolástól számított 30 napon belül kell átvenni. Azt azonban tudni kell, hogy a nyeremény nem veszik el, ha a nyertes nem veszi át. Ilyenkor azonban már csak készpénzben kapja meg a nyereményt, és azt az összeget kapja, amit a sorsolás időpontjában kapott volna.

Bár a gépkocsinyeremény-betét játéknak tűnik, de 10 ezer forinttal akár egy több milliós új autót is nyerhetünk.

Összefoglalás

A gépkocsinyeremény-betét egy évtizedek óta népszerű megtakarítási forma, amely kamat helyett autó nyereményt kínál a betéteseknek. Az OTP Bank és az MBH Bank kínál ilyen betéteket, amelyek visszaválthatóak és ajándékozhatóak is. Az OTP-nél bankfiókokban és online is lehet betétet nyitni, különböző összegekben. Havi sorsolások során több új autót is kisorsolnak. A nyeremény átvételéhez az érintetteknek figyelniük kell a nyereményjegyzéket és 30 napon belül jelezniük kell, hogy az autót vagy annak ellenértékét készpénzben kívánják-e megkapni. Az ilyen típusú betét egy izgalmas lehetőség a megtakarítás és a szerencsejáték kombinációjaként, bár az esély a nyereményre változó.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával