Hirdetés

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2021.03.05.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:44

Mint minden évben, 2021-ben is megérkeztek a változások a bankolásban, és persze minden másban is; az alábbiakban viszont csak a pénzügyekről olvashatsz.

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2020-ban mindenki egyszerre tapasztalta meg, mit jelent a kényszerváltozás fogalma: egyszerűen muszáj volt változtatnunk az életvitelünkön, ha el akartuk kerülni a súlyosabb problémákat. Úgy tűnik, hogy hamarosan visszatérnek a megszokott mindennapok, ám vannak dolgok, amik már nem lesznek ugyanazok. Szerencsére többségében pozitív a változás, ami még a tavalyi évben kezdődött el, és a változások a bankolásban ezek közé tartoznak.

A legfontosabb változások a bankolásban

Már korábban is volt lehetőség az interneten keresztül történő ügyintézésre, sőt, a komplett hitelfelvétel is megoldható volt tisztán online a személyi kölcsönök esetében, ám mostanra lényegesen többen lettek az online megoldások. 2021-ben már arra is van lehetőség, hogy lakáshitelt igényelj online, és csak a szerződéskötés miatt kell majd bemenned a bankfiókba. Ezzel együtt számos új szolgáltatás is bevezetésre kerül az év folyamán, melyek szintén könnyebbé teszik majd a banki ügyek intézését.

Fontos újdonság, hogy idén megjelennek a Minősített, Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök, amelyek kedvezményes és kényelmes hitelfelvételt tesznek lehetővé. A kétfaktoros azonosításnak köszönhetően az online, bankkártyás vásárlások még biztonságosabbá válnak, és ez szintén idén kerül bevezetésre, emellett pedig lassan, de biztosan közelítünk ahhoz a ponthoz, amikor a készpénzforgalom kisebbségbe kerül a bankkártyás fizetésekhez képest, ugyanis január 1.-től már szinte mindenhol lennie kell banki terminálnak.

További változások a bankoláson túl

Januártól indult el az Otthonfelújítási Támogatás, amely 2022. december 31.-ig vehető igénybe; ezzel bővebben már foglalkoztunk itt, a blogunk hasábjain. Emellett egy kamattámogatott otthonfelújítási hitelt is igénybe lehet venni, amelynek THM értéke 3,55%. Meg kell még említenünk a fizetési moratóriumot, amely elviekben 2021. január 1.-vel szűnt volna meg, és csak egy kisebb társadalmi csoport számára maradt volna elérhető, ám a kormány máshogy döntött: 2021. június 30.-ig változatlan formában hosszabbította meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett fizetési moratóriumot.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

THM

12,29%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 10.000.000 Ft

§

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

2021.02.09.

A pénz nem boldogít – tartja a mondás. Legalábbis önmagában nem. Viszont ha nincs pénz, az sokszor boldogtalanná teszi az embert. Mindenesetre a hétköznapjaink szerves része, ebből tudunk ételt rakni az asztalra, ebből tudjuk fenntartani az otthonunkat, autónkat. A gyakran felmerülő pénzügyi kérdés, hogy hogyan tudnánk többet szerezni belőle, vagy legalábbis spórolni azzal, amink van.

Tovább olvasom
Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

2021.06.08.

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
5 tipp a biztonságos bankoláshoz

5 tipp a biztonságos bankoláshoz

2021.03.02.

A biztonságos bankolás feltételeit nem csupán a bank biztosítja; neked is tenned kell érte! Az alábbiakból megtudhatod, hogyan csináld.

Tovább olvasom
Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

2020.11.20.

Sokan már viccelődnek azzal, hogy mennyire nem az életre készítik fel a gyerekeket az iskolákban, mégis folyamatosan leterheltek. A pénzügyekhez például nem hogy a gyerekek, de a felnőttek nagy része sem ért annyira, amennyire szüksége lenne rá, és akkor a pénzügyi tudatosságról nem is beszéltünk, amit nem elegendő tanulni, arra nevelni kellene mindenkit. A bankszámlanyitás gyerekeknek ehhez lehet az első lépés, de persze a szülőknek lesz még dolguk ezen felül is.

Tovább olvasom