Hirdetés

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2021.03.05.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:44

Mint minden évben, 2021-ben is megérkeztek a változások a bankolásban, és persze minden másban is; az alábbiakban viszont csak a pénzügyekről olvashatsz.

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2020-ban mindenki egyszerre tapasztalta meg, mit jelent a kényszerváltozás fogalma: egyszerűen muszáj volt változtatnunk az életvitelünkön, ha el akartuk kerülni a súlyosabb problémákat. Úgy tűnik, hogy hamarosan visszatérnek a megszokott mindennapok, ám vannak dolgok, amik már nem lesznek ugyanazok. Szerencsére többségében pozitív a változás, ami még a tavalyi évben kezdődött el, és a változások a bankolásban ezek közé tartoznak.

A legfontosabb változások a bankolásban

Már korábban is volt lehetőség az interneten keresztül történő ügyintézésre, sőt, a komplett hitelfelvétel is megoldható volt tisztán online a személyi kölcsönök esetében, ám mostanra lényegesen többen lettek az online megoldások. 2021-ben már arra is van lehetőség, hogy lakáshitelt igényelj online, és csak a szerződéskötés miatt kell majd bemenned a bankfiókba. Ezzel együtt számos új szolgáltatás is bevezetésre kerül az év folyamán, melyek szintén könnyebbé teszik majd a banki ügyek intézését.

Fontos újdonság, hogy idén megjelennek a Minősített, Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök, amelyek kedvezményes és kényelmes hitelfelvételt tesznek lehetővé. A kétfaktoros azonosításnak köszönhetően az online, bankkártyás vásárlások még biztonságosabbá válnak, és ez szintén idén kerül bevezetésre, emellett pedig lassan, de biztosan közelítünk ahhoz a ponthoz, amikor a készpénzforgalom kisebbségbe kerül a bankkártyás fizetésekhez képest, ugyanis január 1.-től már szinte mindenhol lennie kell banki terminálnak.

További változások a bankoláson túl

Januártól indult el az Otthonfelújítási Támogatás, amely 2022. december 31.-ig vehető igénybe; ezzel bővebben már foglalkoztunk itt, a blogunk hasábjain. Emellett egy kamattámogatott otthonfelújítási hitelt is igénybe lehet venni, amelynek THM értéke 3,55%. Meg kell még említenünk a fizetési moratóriumot, amely elviekben 2021. január 1.-vel szűnt volna meg, és csak egy kisebb társadalmi csoport számára maradt volna elérhető, ám a kormány máshogy döntött: 2021. június 30.-ig változatlan formában hosszabbította meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett fizetési moratóriumot.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

2021.12.06.

A Google Pay egy digitális pénztárca. Ez a sokak által várt szolgáltatás már nálunk is használható. Fizethetünk a telefonunkkal vagy az okosóránkkal anélkül, hogy elő kellene vennünk a pénztárcánkat vagy a bankkártyákat. Megnéztük, hogy mire jó a Google Pay, és hogy hogyan és hol használhatjuk.

Tovább olvasom
A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

2022.04.29.

A K&H Bank számlacsomagjai között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt, hiszen igen nagy a választék!

Tovább olvasom
5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

2022.09.23.

Diákmunkát vállalsz és szeretnéd jól átlátni a fizetésedet? A buszbérletet is meg kell venned, hogy elérj az iskolába, de az ügyfélszolgálat messze van, így könnyebb lenne online megvenni a jegyet? Szükséged lenne egy új iskolatáskára, de a közelben sehol nem találtál egyedit, ezért a netről rendelnél valamit? Látod az összefüggést? Mindegyikhez szükséges egy bankszámla. Ha pedig a fenti élethelyzetek bármelyike stimmel rád, diákszámlára lesz szükséged. Ha nem vagy még profi a banki ügyekben, akkor segítünk és elmondjuk, mire figyelj oda diákszámla nyitásakor.

Tovább olvasom
5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

2022.03.14.

A legkedvezőbb bankszámla megtalálása a saját, jól felfogott érdeked kell, hogy legyen, ezért érdemes időt szánnod rá, és mindent megtudnod a menetéről!

Tovább olvasom