Hirdetés

Folyószámlahitelt szeretne? Megmutatjuk, ki veheti igénybe!

2021.07.12.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:40

Ki igényelhet folyószámlahitelt? Milyen feltételei vannak? Miért praktikus megoldás? Mi alapján kerül megállapításra a hitelkeret? Mennyi a folyószámlahitel futamideje? Mennyi lehet a THM értéke? Az alábbiakban megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a folyószámlahitellel kapcsolatban.

Folyószámlahitelt szeretne? Megmutatjuk, ki veheti igénybe!

A folyószámlahitelt a váratlanul jött anyagi problémák rendezésére is lehet fordítani

A folyószámlahitel igényléséhez feltétlenül szükséges egy lakossági bankszámla megléte. Ez a lehetőség azért tekinthető praktikus megoldásnak, mert általa a folyószámla összege egy bizonyos keretösszegig negatívba mehet. Ezzel a plusz összeggel pedig rendezhetőek a váratlanul jött anyagi problémák. A folyószámlahitel lényegében egy állandóan elérhető biztonsági tartalék a bankszámlán. Az említett hitelkeretet minden esetben egyénileg adja a hitelintézet, a hitelbírálat eredménye alapján kerül megállapításra. Többnyire ez az összeg megegyezik az ügyfél egy- vagy kéthavi jövedelmével. Mi lesz a folyószámlahitel fedezete? Minden esetben a bankszámlán jóváírt tételek, melyekből a folyószámlahitel törlesztése is történik. Mennyi a folyószámlahitel futamideje? A törlesztésre rendelkezésre álló idő többnyire egy év. További fontos információ, hogy a jegybanki alapkamat 39 százalékponttal növelt mértékét nem haladhatja meg a THM ennél a hiteltípusnál. A pénzintézetek többségénél díjmentesen igényelhető a folyószámlahitel és amennyiben nem kerül felhasználásra, nem kell fizetni érte. Ráadásul a legtöbb banknál már az igénylés napján hozzá lehet férni a folyószámlahitelhez.

Ki veheti igénybe a folyószámlahitelt?

Minden devizabelföldi, cselekvőképes természetes személy igényelheti a folyószámlahitelt néhány feltétel teljesülése estén. A feltételek közé tartozik például a 18. életév betöltése, az adott pénzintézetnél vezetett bankszámla megléte és a minimum három hónapos aktív számlavezetési múlt megléte. Továbbá elengedhetetlen, hogy a folyószámlahitel igénylője rendelkezzen állandó magyarországi lakcímmel és telefonos elérhetőséggel. Mindemellett fontos, hogy az igénylő adott banknál vezetett lakossági folyószámlájára rendszeres, a pénzintézet által elfogadható jóváírás érkezzen. Ez a bankszámla az, amihez a későbbiekben a hitelkeret kapcsolódik. Természetesen, mint minden hiteltípusnál, a folyószámlahitelnél is fontos, hogy az igénylő a pénzintézet által meghatározott hitelezési feltételeknek megfeleljen és a hitelbírálat során hitelképesnek minősüljön.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Folyószámlahitel, vagy személyi kölcsön: melyik a jobb választás?

Folyószámlahitel, vagy személyi kölcsön: melyik a jobb választás?

2022.12.26.

Folyószámlahitelt, vagy személyi kölcsönt érdemesebb igényelni a céljaink megvalósításához? Az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom