Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

2020.08.19.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:17

Röviden: igen! Kicsit hosszabban: az attól függ… Lássuk, min múlik, hogy vehetsz-e fel babavárót, ha már van hiteled!

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

Először is hadd nyugtassunk meg: ha van hiteled, nyugodtan vehetsz fel hozzá másikat, vannak viszont olyan feltételek, illetve erre vonatkozó szabályozások, amik – ha nem is akadályoznak meg ebben, de – korlátozhatják a lehetőségeidet. A legfontosabb tényező, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, a JTM szabályozás, aminek lényege, hogy egy jogszabály határozza meg az igazolt nettó jövedelemhez képest a vállalható törlesztőrészletek nagyságát. Ebből levonható a következtetés, hogy ha már van hiteled, akkor nem igényelhetsz egy másik, bizonyos összegnél nagyobb hitelt mellé.

Fontos, hogy a pénzintézetek többsége jóval szigorúbban áll ehhez a kérdéshez, mint ahogy a jogszabály, éppen ezért bankonként is különbözik az elérhető hitelösszeg nagysága!

A babaváró hitel egy 5 éves kamatperiódusú, szabad felhasználású, fedezet nélküli, az első 5 évben kamatmentes hitel, ha pedig ezen időszak alatt legalább egy gyermek születik, akkor a kamatmentesség a teljes futamidőre, azaz maximálisan 20 évre terjed ki. Ha viszont nem születik gyermek ezen időszak alatt, akkor piaci kamatozású fut tovább, ezen kívül vissza kell fizetni az 5 év alatt felgyűlt és be nem fizetett kamatokat is.

A JTM szabályozás szempontjából nézve a babaváró hitelnél 500 ezer forintnyi jövedelem alatt 50%, ezt elérő, vagy meghaladó jövedelem esetében 60% lehet maximálisan a törlesztőrészletek aránya a nettó igazolt jövedelemhez képest. A bankok azonban ezt saját hatáskörben módosíthatják; így fordulhat elő, hogy 30% és 60% között változik ez az arány, tehát alaposan meg kell fontolni, hogy melyik bankhoz fordulunk babaváró hitelért, különösen akkor, ha már van hitelünk.

Mint láthatod, akkor is jogosult lehetsz a babaváró hitelre, ha már van hiteled, ám csak megszorításokkal. Azt javasoljuk, hogy alaposan mérd fel a lehetőségeidet, érdeklődj több banknál is, és ha megtaláltad a számodra legkedvezőbbet, csakis akkor indítsd el a hiteligénylésedet!

Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel felvétele előtt állsz? Mutatjuk, milyen eltérésekre számíthatsz a bankok között!

Babaváró hitel felvétele előtt állsz? Mutatjuk, milyen eltérésekre számíthatsz a bankok között!

2022.06.17.

A Babaváró hitel felvétele előtt számos dolgod lesz, és persze számos tényezőre is oda kell figyelned; ezek közül a legfontosabbról szól alábbi cikkünk.

Tovább olvasom
5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

2019.07.22.

A babaváró hitel mindenki fantáziáját megmozgatta, aki mostanában alapítana családot, sőt, még azok is elkezdtek tervezgetni, akik eddig nem nagyon vágtak volna bele a gyereknevelésbe. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint a dolog, itt van 5 tipp a babaváró hitel felvételéhez!

Tovább olvasom
Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

2022.01.07.

A Babaváró hitel rendkívüli népszerűségnek örvend Magyarországon. Ez a nagy összegű, szabadon felhasználható, kamatmentes hitel lehetőséget nyújt sok család számára, hogy gyermeket vállaljanak. A Babaváró hitel nem csak az alkalmazottaknak lehet előnyös, a vállalkozóknak ugyanúgy jól jöhet ez a támogatás. Megnéztük, milyen módon lehet Babaváró hitelhez jutni vállalkozóként.

Tovább olvasom
Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

2022.05.17.

Csökkenő büntetőkamatokról nem is álmodtunk, ám a babaváró hitel esetében most épp ez történik!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával