Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönhöz kell fedezetet biztosítani?

2017.12.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 20:36

Személyi kölcsönhöz mi szükséges, megmutatjuk.

Személyi kölcsönhöz kell fedezetet biztosítani?

A személyi kölcsönről már sok helyen olvashattál, de talán nem kaptál meg minden lényeges és szükséges információt, ezért röviden összefoglaljuk Neked. A személyi kölcsön egy szabadon felhasználható, fedezet nélküli hitelkonstrukció, amit rugalmas, de viszonylag rövid futamidővel vehetsz igénybe. A fenti kérdést tehát már meg is válaszolhatod: nem, a személyi kölcsönhöz nem szükséges fedezetet biztosítani, de azért van pár kritériuma így is, aminek meg kell felelned!

A személyi kölcsön felvételéhez rendelkezned kell állandó, magyarországi, bejelentett lakcímmel, és ezt természetesen az érvényes személyazonosító okmányaiddal igazolnod is kell. Ha ez nem lehetséges, akkor a személyi kölcsön igénylése sajnos nem fog sikerülni. A 18. év betöltése előtt az igénylés nem lehetséges, és ez nyilván kiderül a személyazonosító okmányokból, ráadásul vannak olyan bankok is, ahol ez a korhatár némileg magasabb! Érdemes tehát ennek is utánanézni!

A fentiek csupán a személyi kölcsönhöz szükséges alapfeltételek, de szükséged lesz további dokumentumokra is, hogy megkaphasd a felvenni kívánt pénzösszeget. Ezek a dokumentumok a fedezet helyettesítői, ezekből tudja megállapítani a bank, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz befizetni havonta. Ebből kalkulálják ki a maximálisan nyújtható hitelösszeget is. Rendelkezned kell a munkáltatód által kiállított kereseti igazolással is, továbbá az utolsó háromhavi munkabéredet is igazolnod kell, amit a bankszámlakivonataiddal tudsz megtenni. Bizonyos pénzintézetek az utolsó három havi, befizetett közüzemi számláidat, illetve a telefonszámláidat is elkérhetik, de ez attól is függ, hogy melyiktől szeretnéd felvenni a személyi kölcsönt. Ha nyugdíjas vagy, akkor a nyugdíjas törzskönyved, a nyugdíjhatározatod, háromhavi nyugdíjszelvényed, vagy a bankszámlakivonatod lesz a megfelelő dokumentum.

Láthatod, hogy a személyi kölcsönnek is rengeteg követelménye van, fedezetre viszont egyáltalán nem lesz szükség hozzá! Ha igényelni szeretnéd, akkor előtte hasonlítsd össze a különböző bankok konstruckióit oldalunk segítségével, hogy könnyedén megtalálhasd azt a pénzintézetet, amelyik a számodra leginkább megfelelő személyi kölcsönt nyújtja!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

OTP gyorskölcsön – mennyi idő alatt kapom meg a hitelt?

OTP gyorskölcsön – mennyi idő alatt kapom meg a hitelt?

2019.04.15.

Mint minden bank, az OTP is kínál személyi kölcsönt. A hivatalos elnevezése is ez, de a legújabb fejlesztés után nyugodtan át lehetne keresztelni OTP gyorskölcsönné. Hiszen minden vetélytársát lekörözi a sebességével. Természetesen ehhez teljesíteni kell néhány feltételt, de ha sikerül, akkor az OTP gyorskölcsön akár 40 perc alatt is folyósításra kerülhet!

Tovább olvasom
Külföldön dolgozol? Akkor sem probléma a hitelfelvétel!

Külföldön dolgozol? Akkor sem probléma a hitelfelvétel!

2018.12.14.

Sokan gondolják azt, hogy ha külföldön dolgoznak, akkor nem tudnak Magyarországon hitelt felvenni. Pedig valójában minden bank ad hitelt a külföldön dolgozóknak is, csak a hitelkérelemhez szükséges dokumentumok beszerzése bonyolódik.

Tovább olvasom
Provident Black Friday kölcsön – mit kell tudni a termékről?

Provident Black Friday kölcsön – mit kell tudni a termékről?

2018.12.17.

Az akciós kölcsönöket mindig érdemes figyelni! Nem győzzük ezt eleget hangsúlyozni, hiszen van ugyan jó néhány kedvező hitellehetőség a magyar pénzpiacon, de az akciókkal még ezeket is sikerülhet túlszárnyalni. A Provident is kijött egy új, akciós hitelkonstrukcióval, melynek neve Provident Black Friday kölcsön. Lássuk, mit érdemes tudni róla!

Tovább olvasom
Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

2018.08.07.

A Megújuló Hitel egy igazán különleges hiteltermék; tulajdonképpen egyfajta személyi kölcsön, de számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami más, mint a mezőny többi szereplői által kínált személyi kölcsön.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával