Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, de mennyivel?

2020.07.15.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:24

Mindannyian tudjuk, hogy az utóbbi hónapokban számos változást hozott az életünkbe a koronavírus járvány, ahogy azt is, hogy a hitelekkel kapcsolatban számos döntés született. A december 31.-ig tartó fizetési moratórium csupán az egyik intézkedés volt, ami könnyebbé tette a mindennapjainkat, ám ezen felül még olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök is – azt azonban kevesen tudják, hogy mennyivel.

Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, de mennyivel?

Március 19. óta a személyi kölcsönök THM értékét 5,9%-ban maximálta a kormány, ami az újonnan felvett hitelekre vonatkozik, és az év utolsó napjáig tart, vagyis olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, ám banktól függően különböző mértékben, hiszen a korábbi THM értékek minden pénzintézetnél mások voltak. Így lehetséges az, hogy egyes bankoknál csupán 1-2% különbséget jelentett ez a rendelet, míg másoknál akár 15%-ot is.

Most azonban még tovább csökkent a személyi kölcsönök THM értéke, ugyanis Június 23.-án a Magyar Nemzeti Bank 0,75%-ra csökkentette a jegybanki alapkamatot, a 0,15 százalékpontos vágás pedig a személyi kölcsönök THM értékére is hatott. A maximum 5,9%-os THM nem fix érték, a rendelet azt mondja ki ugyanis, hogy a teljes hiteldíj mutató nem haladhatja meg az aktuális jegybanki alapkamatot 5%-nál nagyobb mértékben. Mivel a jegybanki alapkamat csökkent, a bankoknak új árat kellett megadniuk a hiteleikre, hiszen július 1.-től a személyi kölcsönök THM értéke nem lehet magasabb 5,75%-nál. Látható tehát, hogy ugyan olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, ám abszolút nem számottevő mértékben.

A jegybanki alapkamat ráadásul a 2021. január 1. utáni hitelkamatokat is befolyásolja, ugyanis a személyi kölcsönök THM értéke akkortól nem haladhatja meg az aktuális alapkamatot 24 százalékpontnál nagyobb mértékben, ami a jelenlegi helyzet szerint 24,75%, ám ez nem jelent majd érezhető különbséget, mivel a jelenlegi hitelek sem érik el ezt a szintet. Az előrejelzések szerint ugyanis a jelen pillanatban is igényelhető személyi kölcsönök THM értéke január 1.-től 7,3% és 21% közötti lesz.

Amennyiben kérdésed lenne a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges?

3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges?

2019.10.29.

Arra, hogy 3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges, nincs egyszerű válasz. Hiszen a JTM szabályozás csupán csak egy része annak az összetett folyamatnak, amit hitelbírálatnak nevezünk. Bankonként eltérő egyébként az is, hogy a JTM szabályozás által megadott 50% mennyi is valójában. De a hitelkonstrukció is beleszólhat a végeredménybe. Természetesen minden lehetőséget végigveszünk cikkünkben; érdemes tehát elolvasnod!

Tovább olvasom
Végrehajtással terhelt ingatlant vásárolhatok?

Végrehajtással terhelt ingatlant vásárolhatok?

2020.08.27.

A végrehajtással terhelt ingatlanok kereskedelme a 2008-as válság óta gyakorlatilag mindennapossá vált, és bár az utóbbi években már nem annyira jellemző, mint a bedőlt devizahitelek idején, még mindig lehet ilyennel találkozni. Sokan kifejezetten ilyen ingatlanokat keresnek, hiszen a velük kapcsolatos problémák miatt az áruk alacsonyabb, mint egy tehermentesé, ám fontos figyelni a buktatókra, ugyanis számos akad, ami meghiúsíthatja a vásárlást, sőt, súlyos anyagi károkat is okozhat.

Tovább olvasom
Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

2020.05.29.

A koronavírus-járvány miatt a bankok egyszerűsített eljárással kínálják a kölcsöneiket, és ez gyakorlatilag az összes hiteltermékre igaz a személyi kölcsönöktől a jelzáloghitelekig. Az előbbieknél ugyan nem szembetűnő a változás, ám az utóbbiak esetében akad néhány fontos különbség, amivel érdemes tisztában lenned, ha mostanában szeretnél ingatlant vásárolni.

Tovább olvasom
Összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez

Összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez

2019.11.25.

Akit egy kicsit is foglalkoztat a lakáspiac, az tudja, hogy ha eddig nem vásárolt lakást, akkor mostanára már szinte a lehetetlenre vállalkozik lakáshitel felvételekor. Az árak az egekben a hitelösszegek is egyre magasabbak. Gyakorlatilag már ott tartunk, hogy akinek nincs legalább 10-15 millió forintja, az nem is tud annyi hitelt felvenni, amiből meg tudna vásárolni egy budapesti lakást. Annak érdekében, hogy segítsünk egy kicsit ezen a helyzeten, összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez, amelyeket az alábbiakban olvashatsz.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával