Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Ha nem egy kifejezetten olcsó bankszámlát választasz, hanem találomra az elsőt, ami szembejön, akkor könnyen felesleges költségekbe verheted magad: egy rosszabb bankszámlára akár évi több tízezer forintot is elkölthetsz, méghozzá feleslegesen. Milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, ha olcsó bankszámlát szeretnél? A továbbiakból kiderül!

Ne csak az induló költségeket figyeld!

A bankok egy egyszerű marketingtrükköt alkalmaznak: az első évre alacsony költségeket határoznak meg, sőt, akár költségmentesként is hirdethetik a számlát, a második évtől kezdve azonban olyan díjakat terhelnek be, amelyek igencsak leapasztják a vagyonodat. Érdemes ennek elkerülése végett a későbbi költségeket is szemügyre venned, hiszen így könnyen kiderülhet, hogy amit kinéztél magadnak, az nem is olcsó bankszámla.

A plusz szolgáltatások többnyire drágák

Az olcsó bankszámlák legtöbbjénél a plusz szolgáltatások nélküli árat adják meg, márpedig ezek emelik csak meg igazán az árat. A legdrágább az SMS szolgáltatás és a bankkártya díja, amelyek a havi fenntartási költség 60-70%-át is kiteszik. Napjainkban azonban már más megoldások – például mobilapplikáció – is léteznek az SMS szolgáltatás helyett, így érdemes olyan olcsó bankszámlát választanod, amelynél nem SMS-ben kapod a tranzakciókról szóló értesítéseket.

A bankkártya sajnos nem megkerülhető, és mindenhol nagyjából azonos a díja, hiszen azt nem a bankok, hanem a kártyakibocsájtó cégek szabják meg. Egy lehetőség azonban akad: ha az olcsó bankszámlához társkártya is tartozik, akkor azt akár le is mondhatod, így a fele költséget megspórolod. Fontos tudnivaló még, hogy az elektronikus bankkártyák éves díja olcsóbb, mint a dombornyomott bankkártyáké, így kizárólag akkor érdemes az utóbbit választanod, ha kihasználod az extra szolgáltatásait.

Egyéb lehetőségek

Bizonyos feltételek – így például gyakori bankszámlahasználat, meghatározott összeg feletti jóváírás – teljesítése esetén az igazán olcsó bankszámláknak általában nincs havi számlavezetési díja. Ha a számlahasználati szokásaid megfelelnek a bank által támasztott követelményeknek, érdemes így keresned.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

Provident Berendező Kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel