Milyen feltételekkel igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?

lakásfelújítási támogatás igénylése feltételekhez kötött – ha érintett vagy, alábbi cikkünkből mindent megtudhatsz a témáról!

A lakásfelújítási támogatás egy vissza nem térítendő, az állam által nyújtott támogatási forma, amelyet 2022. december 31.-ig lehet igényelni, és kizárólag gyermeket, vagy gyermekeket nevelő családok folyamodhatnak érte. Az igénylési feltételek számosak, a teljesítésük nem egyszerű, ám nem is lehetetlen!

Milyen feltételekkel igényelhető a lakásfelújítási támogatás?

Az a szülő lehet jogosult a maximum 3 millió forint összegű támogatásra, akinél legalább egy közös gyermek lakóhelye van, ha a másik szülőnél egyetlen közös gyermeknek sincs lakóhelye. Mindkét szülő a maximum 3 millió forintos támogatási összeg 50%-ára jogosult, ha külön-külön mindkettejük lakóhelye megegyezik legalább az egyik gyermekük lakóhelyével – ez utóbbit azonban nem kell alkalmazni arra a szülőre, akinek lakóhelyén másik, a fenti bekezdés szerintitől eltérő gyermeke is lakóhellyel rendelkezik, és e gyermek másik szülőjének lakóhelye szintén velük azonos, vagy a lakóhelye eltérő, de nála egyetlen közös gyermeküknek sincsen lakóhelye.

Ki igényelheti a lakásfelújítási támogatást?

Az igénylés feltételei után most nézzük az igénylők körét. A lakásfelújítási támogatást az igényelheti, aki magyar állampolgár, illetve a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak tekintendő, valamint az, aki a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó, a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogát Magyarország területén gyakorló nagykorú, cselekvőképes természetes személy.

lakásfelújítási támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő, azonos lakóhellyel rendelkező házas-, vagy élettársak közösen igényelhetik. A támogatást egy alkalommal lehet igénybe venni.

Lényeges igénylési feltétel, hogy ki minősül gyermeknek a támogatás szempontjából

Gyermeknek az igénylő magzata minősül a várandósság betöltött 12. hetét követően, valamint a vér szerinti, illetve örökbefogadott gyermeke, aki a 25. életévét még nem töltötte be, vagy a 25. életévét már betöltötte, de megváltozott a munkaképessége, illetve egy kiskorú rokon, akinek a szülei halála miatt a kirendelt gyámja az igénylő.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Hűség Hitel

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön