Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi kell a babaváró hitelhez

2020.06.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:28

Mi kell a babaváró hitelhez? Ezt a kérdést sokan felteszik maguknak, hiszen az utóbbi időszakban létrehozott családtámogatási intézkedések egyik fontos eleméről van szó, amely nagyon népszerű.

Mi kell a babaváró hitelhez

Az úgynevezett babaváró kölcsön egy legfeljebb 10 millió forintos, kamatmentes hitel, amely szabad felhasználású, azaz bármire költhető. Az állam biztosítja a hitelösszeget, emellett külön támogatásokat is nyújt bizonyos feltételek teljesítése mellett. Na, de mi kell a babaváró hitelhez?

Először is a babváró hitelt olyan házaspárok kaphatják meg, ahol a feleség 18 és 40 év közötti életkorú. Szintén feltétel, hogy párok legalább egyike minimum három éves, folyamatos TB biztosított jogviszonnyal rendelkezzen. A babaváró hitelnél fontos dolog a kamatmentesség, amely az állami támogatás lényeges eleme. A kölcsön csak akkor lesz kamatmentes, ha a szerződést megkötését követően öt éven belül gyermek születik.

Amennyiben ez nem történik meg, akkor az addig igénybe vett állami segítséget egy összegben, 120 napon belül vissza kell fizetni, emellett a hitel a futamidő végééig piaci kamatozású lesz. A visszafizetendő összeg nagysága jelentős lehet, és az sem pozitív, hogy onnantól kezdve a hitelünk piaci kamatozásúvá válik, azaz növekszik a havi törlesztőrészletünk. Ha egészségügyi probléma miatt marad el a gyermekáldás, akkor beadható méltányossági kérelem, amelynek pozitív elbírálása kedvezőbb feltételeket hozhat, de nem olyanokat, mint amilyet az eredeti szerződésünk biztosított volna.

Azzal kapcsolatban, hogy mi kell a babaváró hitelhez fontos még tudni, a támogatást csak akkor kaphatjuk meg, amennyiben a bank pozitívan fogadja hitelkérelmünket, azaz hitelképesnek minősít minket. A házaspárok egyik tagja sem lehet fent a KHR listán, és megfelelő jövedelemmel is kell rendelkezzenek.

Viszont ha megkaptuk a babavárót, úgy tudjuk azt a legjobban kihasználni, ha több gyermeket is vállalunk. A rendszer megalkotói úgy találták ki ezt a támogatási formát, hogy ösztönözzék a családok bővülését. Az első gyermek születésénél, mint említettük kamatmentessé válik a kölcsönünk, emellett az állam három évre felfüggeszti a törlesztést. A második gyermeknél szintén három évre szünetel a törlesztés, valamint a fennmaradó tőketartozás 30 százalékát elengedi az állam. A harmadik gyermek megszületését követően a teljes hátralévő tartozást elengedi az állam.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

2020.05.21.

Azt, hogy mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni, nagyon egyszerűen meg tudjuk válaszolni Neked: bármikor! Ez szó szerint értendő, ugyanis a babaváró kölcsönnek gyakorlatilag nincs hátránya. Csupán abban az esetben elérhetetlen a számodra, ha egyedülálló vagy.

Tovább olvasom
Változások a Babaváró hitelnél!

Változások a Babaváró hitelnél!

2019.07.30.

Figyelem! Fontos változások a babaváró hitelnél! Ha igényelni szeretnéd, akkor ezekről tudnod kell, hiszen könnyen meglehet, hogy ezek miatt már jogosult leszel rá, vagy megoldódik valamilyen probléma, ami miatt hátrányba kerültél volna.

Tovább olvasom
Kiderült, mire fordítják legtöbben a Babaváró hitelt

Kiderült, mire fordítják legtöbben a Babaváró hitelt

2021.09.16.

A Babaváró kölcsön a kormány Otthonteremtési programjának Szent Grálja. A népszerűsége az indulása óta töretlen. Ennek a különleges kölcsönfajtának a célja, hogy a gyermekvállalás előtt álló házaspárokat támogassák.

Tovább olvasom
A babaváró hitel röviden összefoglalva

A babaváró hitel röviden összefoglalva

2019.06.20.

Újabbnál újabb módokat láthatunk, amelyeket a kormány mutat be, hiszen tény, ami tény: fogy a magyar. A CSOK különféle módozatai után a legfrissebb fejlemény a babaváró hitel, ami július 1.-től vehető igénybe. Ha gyermeket tervezel a közeljövőben, akkor te is érintett vagy, érdemes hát elolvasnod az alábbi írásunkat!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával