Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi az a személyi kölcsön

2020.06.26.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:26

Mi az a személyi kölcsön? Pontosan miről van szó akkor, ha erről a speciális, népszerű hiteltípusról beszélünk? Nézzük át a legfontosabb tudnivalókat!

Mi az a személyi kölcsön

Mi az a személyi kölcsön? A személyi kölcsön egy olyan szabad felhasználású hitel, amelyhez nem kell önerő, vagy ingatlanfedezet. Fontos előnye, hogy viszonylag egyszerű az igénylése, gyorsan hozzájuthatunk a kívánt összeghez, amelyet bármire fel tudunk használni. A pénzügyek piacán nagyon sokféle személyi kölcsön akad, akinek szüksége van rá, tud választani a bankok ajánlatai közül.

A személyi kölcsönök általában kisebb összegekről szólnak, de akár több millió forintot is igényelhetünk, ha megfelelünk a feltételeknek. Emellett a futamidő hosszát is megválaszthatjuk, ha úgy döntünk, akár nyolc évig is törleszthetünk.

Most, hogy már megvan a válaszunk arra a kérdésre, hogy mi az a személyi kölcsön, érdemes áttekinteni azt, hogy kinek lehet hasznos ez a hiteltípus. Amennyiben személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, mindenképpen gondoljuk át céljainkat és ennek megfelelően válasszunk a pénzintézetek kínálatából. Érdemes belátni, hogy nem jó, ha „luxusra” költjük a személyi kölcsönt. Ha egyébként sem engedhetjük meg magunknak az adott dolgot, akkor a hiteltörlesztéssel is problémánk lehet. Ugyanakkor egy jó cél érdekében, jól megválasztott személyi kölcsön nagyon hasznos lehet, előrébb is vihet minket, hosszabb távon akár magasabb bevételeket biztosíthatunk magunknak a segítségével.

Mire van szükség egy személyi kölcsön igénylésekor? Természetesen több feltétel is akad, amelyek közül a rendszeres munkabér igazolása a legfontosabb. Mondhatni, nyert ügyünk van akkor, ha már van legalább három hónapos munkaviszonyunk, ha határozatlan idejű a szerződésünk és a jövedelmünk eléri azt a szintet, amelyet az adott kölcsön törlesztője követel.

Egy személyi kölcsön ára, azt, hogy milyen feltételekkel kapjuk meg a kívánt összeget, nagy szórást mutat. Függ a jövedelmünktől, na és természetesen a bankok kínálatától, aktuális kedvezményeitől egyaránt.

Összességében a személyi kölcsönök jó lehetősége jelentenek, de időt kell szánni arra, hogy a széles kínálatból kiválasszuk a céljainknak megfelelő terméket, amit online igényelhetsz.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

CSOK beforgatási kötelezettség megszűnése használt lakás esetén – újabb könnyítés!

CSOK beforgatási kötelezettség megszűnése használt lakás esetén – újabb könnyítés!

2019.05.20.

Írtunk már az idén bekövetkező változásokról a CSOK kapcsán, azonban jött egy újabb fejlemény. Ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, ez pedig a használt lakásokra vonatkozó beforgatási kötelezettség eltörlése. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt otthonról, online? Megoldható!

Személyi kölcsönt otthonról, online? Megoldható!

2019.06.28.

Nincs olyan ember, akinek ne lenne elemi érdeke, hogy mindent a lehető legegyszerűbben oldjon meg. Ha Te is ezt gondolod magadról, akkor ajánlunk egy lehetőséget, amivel még egyszerűbbé teheted az életedet. A lehető legegyszerűbbé a hitelfelvételt. Sokszor írtunk már erről, de hátha még nem olvastad. A személyi kölcsönt otthonról, online is igényelheted, vagyis ki sem kell mozdulnod a lakásodból. Csupán internetkapcsolatra és egy számítógépre lesz szükséged a művelethez!

Tovább olvasom
Mekkora a törlesztőrészlet egy 20 milliós lakás vásárláskor?

Mekkora a törlesztőrészlet egy 20 milliós lakás vásárláskor?

2020.09.28.

Azt, hogy mekkora a törlesztőrészleted bármilyen hitel felvétele esetén, számtalan tényező határozza meg, így a fenti kérdésre nem egyszerű válaszolni, de természetesen megpróbálunk – ha nem is konkrét számokkal, de valahogy – segíteni.

Tovább olvasom
Hol érdemes személyi kölcsönt felvenni?

Hol érdemes személyi kölcsönt felvenni?

2018.05.31.

Ahhoz, hogy egyértelműen meg tudjuk válaszolni a kérdést, miszerint hol érdemes felvenni a személyi kölcsönt, több szempontot is meg kell vizsgálni, hiszen nem minden bank kínálja ezt a hitelterméket ugyanolyan feltételekkel. Ráadásul a személyi kölcsönnek többféle verziója is megtalálható a piacon, tehát érdemes alaposan mérlegelni, hogy melyiket is vegyük fel!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával