Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Melyik a legjobb lakástakarékpénztár?

2018.04.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. március 22. 12:13

A lakástakarékpénztár jelenleg a legjövedelmezőbb megtakarítási forma, nyilvánvaló korlátai ellenére.

Melyik a legjobb lakástakarékpénztár?

A Magyarországon legrégebb óta jelen lévő és egyúttal legismertebb lakástakarékpénztár a Fundamenta, de egy ideje az OTP, az Erste és az Aegon is kínál ilyen szolgáltatást. Látszólag ugyanazt nyújtják, de érdemes alaposabban is megvizsgálni őket, hogy a legjobb döntést hozhasd meg.

Mind a négy lakástakarékhoz jár az évi maximum 72.000 forintos állami támogatás szerződésenként, és a betéti kamatokban sincsenek hatalmas eltérések. Az EBKM-ek szintén nagyon hasonlóak, különbségek mégis vannak, még ha elsőre nem is szembetűnőek. A számlanyitási díjban például jelentős eltérések lehetnek. Érdemes még pontosan megnézni a futamidők hosszát: 4 éves futamidő 45, 46, 48 és 49 hónap is lehet, ezért lehetséges, hogy a szerződéses összegek eltérnek egymástól, hiszen a hosszabb futamidő több befizetést és magasabb végösszeget is jelent.

A lakástakarék megtakarításon kívül elérhető egy lakáscélú hitel is, amit a lakástakarékpénztár kedvezményes feltételekkel biztosít; a szerződéses összegben már a hitelrész is benne van. Takarékpénztáranként eltérő, hogy mekkora hitelt adnak a megtakarítási összegek mellé, és ez a havi törlesztőrészletet is befolyásolja. A választást az sem teszi egyszerűbbé, hogy egy családon belül több lakástakarék szerződést is lehet kötni, és így az éves állami támogatás is megsokszorozódik. Minél több szerződést kötnél, annál szembetűnőbbé válnak a lakástakarékok közti különbségek, ezért fontos, hogy a döntés meghozatala előtt alaposan tájékozódj!

És hogy melyik a legjobb lakástakarék? Az, amelyik az igényeidet a leginkább kielégíti, vagyis amelyik a leghatékonyabban segít hozzá a céljaid eléréséhez. Minden attól függ, hogy hány szerződést kötnél, vennél-e fel lakáshitelt, illetve van-e számlanyitási akció. Ha mindent alaposan átgondoltál, könnyedén meg fogod tudni hozni a legjobb döntést, de ha esetleg kérdésed lenne, vagy tanácsot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Folyószámlahitel, vagy személyi kölcsön: melyik a jobb választás?

Folyószámlahitel, vagy személyi kölcsön: melyik a jobb választás?

2022.12.26.

Folyószámlahitelt, vagy személyi kölcsönt érdemesebb igényelni a céljaink megvalósításához? Az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

2020.08.19.

Röviden: igen! Kicsit hosszabban: az attól függ… Lássuk, min múlik, hogy vehetsz-e fel babavárót, ha már van hiteled!

Tovább olvasom
Kedvező hitelek, hogy juthatunk hozzá?

Kedvező hitelek, hogy juthatunk hozzá?

2020.10.26.

A válasz attól függ, hogy mit tartunk kedvezőnek, illetve milyen is az egyszerű. Kedvező hitelek ráadásul mind a jelzáloghitelek, mind a személyi kölcsönök, sőt, az egyéb hiteltípusok között is akadnak, tehát kicsit részletesebben is bele kell mennünk a témába.

Tovább olvasom
Ezek a családtámogatások maradnak 2023-ban

Ezek a családtámogatások maradnak 2023-ban

2022.09.27.

Családtámogatások maradnak 2023-ban is, tehát nem kell attól tartani, hogy segítség nélkül maradunk – lássuk, melyek igényelhetőek jövőre is!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával