Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora jövedelem kell egy 3 milliós személyi kölcsön felvételéhez?

2020.07.31.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:19

3 milliós személyi kölcsön felvételét tervezed, és szeretnéd előre tudni, hogy milyen nagyságú jövedelmet kell majd igazolnod a pozitív hitelbírálat érdekében? Sajnos nincs jó hírünk, ugyanis erre nem tudunk neked egyenes választ adni, hiszen számos tényező befolyásolja, hogy végül megkapod-e a kölcsönt, vagy sem.

Mekkora jövedelem kell egy 3 milliós személyi kölcsön felvételéhez?

A 3 milliós személyi kölcsön felvételét többek közt a JTM szabályozás is befolyásolja, ami szerint a bank által figyelembe vehető jövedelem maximum 50%-ig terhelhető hiteltörlesztéssel, illetve 60%-ig, ha az eléri a nettó 500.000 forintot. A pénzintézetek viszont saját hatáskörben csupán 30-40%-ig engedik a JTM mutatót, ráadásul a már meglévő hiteleket is bele kell, hogy számolják, és ha ez még nem lenne elég, a szükséges jövedelem mértékét a futamidő is befolyásolja.

A személyi kölcsön felvételekor – de tulajdonképpen bármilyen hitelnél – más módon kezelik a munkabért, a családi pótlékot és a vállalkozásból származó jövedelmet. Az alapvető jövedelem származhat munkabérből, nyugdíjból, illetve vállalkozásból, vagy ingatlan bérbeadásból. A másodlagos jövedelmeket ezekhez lehet hozzáadni, mint például a GYES-t, gyermektartást, családi pótlékot, azonban ezek önmagukban nem elegendőek még akkor sem, ha elérik a minimális jövedelem szintjét.

Ha a hitelkonstrukciót nézzük, akkor a futamidőt, illetve a THM-et is figyelembe kell venni, de ha a 3 milliós személyi kölcsön felvétele érdekében a maximális, 8 éves futamidővel számolsz, már csak a THM marad, ám lényegesen nagyobb esélyed van a pozitív hitelbírálatra.

Lássunk végre egy konkrétumot is: egy 3 milliós személyi kölcsön igényléséhez az egyik partnerünk hitelkalkulátora alapján 120.000 forint nettó jövedelem már elég, ha a maximális futamidőre veszed fel. Pontosabban kizárólag egy banki ügyintéző fogja tudni megmondani neked az összeget, de ha nem elég, akkor is van megoldás: csak be kell vonnod egy társigénylőt a hitelügyletbe.

Ha személyi kölcsönt igényelnél, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunk segítségével, és választ a számodra legmegfelelőbbet, ha pedig kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

2019.06.14.

A babaváró hitelről az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, ha a hitelpiacot nézzük, így nem csoda, hogy sokan kerestek meg minket a vele kapcsolatos kérdésekkel, amik többnyire az igényléssel kapcsolatosak. Úgy gondoltuk, hogy ideje megkönnyítenünk a dolgotokat, ezért kiválogattuk az öt leggyakoribb kérdést, és kicsit bővebben kifejtjük.

Tovább olvasom
5 millió forint személyi kölcsön felvételéhez mekkora jövedelem szükséges?

5 millió forint személyi kölcsön felvételéhez mekkora jövedelem szükséges?

2019.12.13.

Sokan teszik fel nekünk a fenti kérdést, vagy egy nagyon hasonlót, ami csak az összegben különbözik. De minden esetben csak azt tudjuk válaszolni, hogy rengeteg tényezőtől függ, és ezek összességét hitelbírálatnak hívják. Bankonként eltér ráadásul, hogy milyen kritériumokat támasztanak. Emellett a JTM szabályozás, és annak pénzintézetenkénti figyelembe vétele is beleszólhat abba, hogy mekkora jövedelmet kell igazolni. 5 millió forint személyi kölcsön igénylésekor, de ezeken felül is vannak dolgok, amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

2018.05.03.

A gyorskölcsön hihetetlen népszerűségre tett szert rövid idő alatt, és ez nem csoda, hiszen rengeteg előnye van: villámgyorsan hozzá lehet jutni, egyszerű a felvétele, és akár otthonról, online is igényelhető. A kínálat ma már akkora, hogy alaposan át kell gondolni, hogy melyiket választjuk!

Tovább olvasom
A Provident új kölcsönénél végig fix a THM a futamidő alatt

A Provident új kölcsönénél végig fix a THM a futamidő alatt

2020.10.22.

A Provident kölcsönei között felbukkant egy új, amely megdöbbentően jó kondíciókkal érhető el, ráadásul a THM a futamidő végéig fix marad, azaz nem csak a kormány által megszabott időszakban – azaz 2020. december 31.-ig – alacsony, hanem utána is!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával