Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Magas jövedelemmel rendelkezem. Kaphatok kedvező hitelt?

2018.10.30.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 08:28

Nagy általánosságban elmondható, hogy a pénzintézetek, mint bárki más, aki üzlettel foglalkozik, a legkisebb kockázattal szeretnék a legmagasabb nyereséget elérni. A magas jövedelemmel rendelkező ügyfeleknél a bank mindig kisebb kockázattal számol.

Magas jövedelemmel rendelkezem. Kaphatok kedvező hitelt?

Nyilván muszáj kompromisszumokat kötni, és mivel a kockázat nagyobb súllyal esik latba, az a logikus lépés, ha a nyereségből engednek a kisebb kockázat érdekében. Hogy ez hogyan jelenik meg a fenti kérdés tükrében, az az alábbiakból ki fog derülni! Nézzük miért jobb, ha magas jövedelemmel rendelkezünk hitel szempontból.

A kockázat mindenki életében fontos; minél kisebb, annál jobb. Ha a hiteligénylőnek magas a jövedelme, az egyfajta biztosíték arra, hogy akár a magasabb törlesztőrészleteket is biztonsággal képes lesz fizetni hosszú évek múlva is. Az alkalmazotti jogviszony és a magas jövedelem ugyanis a legtöbb esetben karriert jelent. Ez még akkor is egyfajta biztosíték, ha az illetőnek megszűnik a munkahelye, hiszen a jó szakemberekért tolonganak a munkáltatók, különösen mostanság. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen lesz a felvenni kívánt hitel; a jelzáloghitelek esetében az ingatlan a fedezet, míg egy személyi kölcsönnél csak a jövedelem az egyedüli biztosíték arra, hogy a bank befektetése megtérül. Ettől függetlenül egy magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfél minden esetben kisebb kockázatot jelent a pénzintézetek számára.

 

A kedvező hitel kérdése már más lapra tartozik. Nyilvánvaló, hogy vannak olyan bankok, ahol nagyon örülnek az olyan ügyfélnek, aki magas jövedelemre szeretne hitelt igényelni. De ugyanúgy kiadják neki a standard hitelkonstrukciót, mert nem mondanak le a profitról. Ezzel szemben könnyen találhatunk olyan hitelintézetet is, ahol a magasabb jövedelemből adódó alacsony kockázatot kedvezményes hitellel „jutalmazzák”, és jól teszik, hiszen így szélesebb ügyfélkört tudnak bevonzani, aminek köszönhetően a várható nyereség is jócskán megnő.

 

Ha a magasabb jövedelmedhez Te is kedvező hitelt keresel, akkor mindenképp nézd át a piacon elérhető összes lehetőséget, hogy megtaláld azt, amelyikkel a legnagyobb kedvezményt érheted el! Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, és ha kérdésed lenne, vagy tanácsot kérnél, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

OTP akciós személyi kölcsönéről, mit kell tudni?

OTP akciós személyi kölcsönéről, mit kell tudni?

2018.10.18.

Mint minden pénzintézet, az OTP Bank is kínál az ügyfeleinek személyi kölcsönt, de most egy új akcióval hívta fel magára, illetve a hitelre a figyelmet. Az OTP akciós személyi kölcsönéhez ugyanis 1%-os online kedvezmény jár, amivel akár 49.260 forintot is meg lehet spórolni!

Tovább olvasom
Ha külföldön dolgozol, akkor sem probléma a hitelfelvétel!

Ha külföldön dolgozol, akkor sem probléma a hitelfelvétel!

2019.01.03.

Sokan gondolják azt, hogy ha külföldön dolgoznak, akkor nem tudnak Magyarországon hitelt felvenni, pedig valójában minden bank ad hitelt a külföldön dolgozóknak is, csak a hitelkérelemhez szükséges dokumentumok beszerzése bonyolódik.

Tovább olvasom
Építési hitel, mit kell tudni róla?

Építési hitel, mit kell tudni róla?

2018.02.08.

Építési hitel felvétele nem bonyolúlt folyamat csak jól át kell gondolni, hogy mely bankot választod, mert nagyon nagy eltérések lehetnek.

Tovább olvasom
OTP hitelkiváltó kölcsöne

OTP hitelkiváltó kölcsöne

2019.04.30.

Enyhíteni szeretnél a törlesztési kötelezettségeiden? Számos lehetőséged van arra, hogy kiváltsd a hiteledet, de érdemes előtte alaposan tájékozódnod, hogy biztosan jobban járj, mint a jelenlegi kölcsönöddel. Mi most az OTP hitelkiváltó konstrukcióját vesszük górcső alá.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával