Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakásfelújítás előtt állsz? Így finanszírozhatod hitelből!

2023.10.21.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. október 21. 12:45

A lakásfelújítástól szebbé válik az otthonunk. Mit tehetünk, ha nincs erre elegendő pénzünk, mégis meg szeretnénk valósítani? Az egyik megoldás, hogy hitelt veszünk fel. Választhatjuk a személyi kölcsönt vagy a szabad felhasználású jelzáloghitelt. Röviden és közérthetően írunk arról, hogy melyiket érdemes választani és miért.

Lakásfelújítás előtt állsz? Így finanszírozhatod hitelből!

Lakásfelújítás személyi kölcsönből – az egyszerű megoldás

Ha csak egy kisebb összeg hiányzik ahhoz, hogy elérjünk a kitűzött célt, vagy átvészeljünk egy nehezebb időszakot, akkor jó érzés tudni, hogy ilyenkor is van megoldás.

Ha szeretnénk ingatlanfedezet nélküli kölcsönt felvenni lakásfelújítás előtt.

Ha gyors, kisebb összegű kölcsönre van szükségünk, igényelhetünk fix kamatozású személyi kölcsönt.

Ez lehet egy lakásfelújítás mellett egy tengerentúli nyaralás, lakodalom, egy új autó vagy bármi más. Ha fontos számunkra, hogy kedvező kondíciókkal jussunk hitelhez, és szempont, hogy a kölcsönfelvétel a törlesztőrészleten kívül ne kerüljön plusz költségbe.

A személyi kölcsön igénylésekor ugyanis általában nincs folyósítási díj, és közjegyzői díjjal sem kell számolnunk.

A személyi kölcsön kamata a kölcsön törlesztésére szolgáló fizetési számlán havonta jóváírt összeg, a kölcsönösszeg alapján kerül kiszámításra.

Emiatt érdemes lehet vállalnunk azt, hogy a teljes jövedelmünk, vagy egy általunk választott havi jóváírás rendszeresen érkezzen erre egy bankszámlára.

Lakásfelújítás szabad felhasználású jelzáloghitelből – ha több pénz kell, hosszabb időre

A szabad felhasználású hitel kifejezésről először a személyi kölcsön juthat az eszünkbe. Létezik azonban szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel is.

De miért jó a szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel? A szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel akkor lehet jobb választás, mint a személyi kölcsön, ha fontos nekünk a hitel ára (a THM), ha fontos nekünk a hosszú futamidő, és ha fontos a magas hitelösszeg.

Szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel akár több mint tíz évre kérhető, és a hitelösszeg is magasabb lehet tízmillió forintnál.

A jelzáloghitelt leggyakrabban ingatlannal kapcsolatos elképzeléseink megvalósításához igényelünk. Létezik azonban jelzáloghitel szabad felhasználásra is.

Ilyenkor nem kell hitelcélt megadni, a felvett összeget szabadon, bármire elkölthetjük. Lakásfelújításra is.

Melyiket válasszuk lakásfelújítás előtt?

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint a lakásfelújítás finanszírozása személyi kölcsön vagy jelzáloghitel segítségével olyan döntés, ami komoly megfontolást igényel.

Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor.

A személyi kölcsön egy nem biztosított hitel, ami azt jelenti, hogy nem kell ingatlanfedezetet biztosítanunk az igényléséhez.

Ez gyorsabb és egyszerűbb jóváhagyást eredményez, mivel kevesebb dokumentáció szükséges hozzá. A kamatok magasabbak lehetnek, de a kamatok fixek is lehetnek, így nem kell aggódnunk a pénzpiaci változások miatt.

A jelzáloghitelhez a hitelezőnek ingatlanfedezetet kell biztosítania, ami csökkentheti a kockázatot, és ezáltal alacsonyabb kamatokkal érhető el.

Hosszabb futamidő is elérhető, ami lehetővé teszi, hogy a havi törlesztőrészlet alacsonyabb legyen.

Azonban a jelzáloghitel felvétele hosszabb és összetettebb eljárást igényel, beleértve a hitelminősítést és az ingatlan-értékbecslést.

Lakásfelújítás előtt mérlegelni kell a kölcsön összegét és a felújítás tervezett költségét is.

Személyi kölcsönből többnyire kisebb összeget igényelnek, míg a jelzáloghitel alkalmas lehet nagyobb felújításhoz.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a jelzáloghitel esetén az ingatlan a fedezet, ami kockázatot jelenthet.

Az egyéni pénzügyi helyzet és a jövedelem is meghatározó tényező.

Személyi kölcsön esetén fontos, hogy az ügyfélnek megfelelő jövedelme legyen a törlesztőrészletek kifizetéséhez, míg a jelzáloghitelnél az ingatlan piaci értéke és a hitelfelvevő jövedelme egyaránt számít.

A THM is lényeges, mivel ez hosszú távon jelentős hatással lehet a kölcsön teljes költségére.

A személyi kölcsön kamata magasabb lehet, míg a jelzáloghitel alacsonyabb kamatokkal igényelhető.

Az is lényeges, hogy mérlegeljük a hosszú távú terveinket. A jelzáloghitel hosszabb futamideje miatt hosszú távú kötelezettséget jelent, míg a személyi kölcsön rövidebb futamidővel rendelkezik, ami gyorsabb visszafizetést eredményez.

Mindkét lehetőséget érdemes alaposan megfontolni. Az egyéni körülmények és pénzügyi célok alapján lehet eldönteni, hogy melyik típusú kölcsön a legmegfelelőbb a lakásfelújításunk finanszírozásához. De bármelyiket is választjuk, az eredmény egy élhetőbb, szebb otthon lesz.

Összefoglalás

A lakásfelújítás előtt állva sokan gondolkodnak el a finanszírozási lehetőségeken A személyi kölcsön gyors és egyszerű megoldást kínál kisebb összegű kiadásokhoz, míg a szabad felhasználású jelzáloghitel, amelynek ingatlanfedezete van, hosszabb futamidővel és magasabb hitelösszeggel segíthet. Mindkét hitelnek vannak előnyei és hátrányai, így az egyéni pénzügyi helyzet és a felújítás tervezett költsége alapján kell dönteni. Alapos mérlegelés szükséges, de a cél mindkét esetben egy szebb és kényelmesebb otthon megteremtése.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

2021.08.27.

Jövedelemigazolás nélkül szeretnél hitelt igényelni? Létezik az a kiskapu, ami által megteheted, de csupán egyetlen lehetőséged van – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

2021.11.12.

Életünk több szakaszában segítheti az előrejutásunkat egy jól megválasztott hitelfelvétel. Családalapítás után vásárolhatunk ingatlant, bármikor szükségünk lehet nagyobb autóra vagy bútorokat is vehetünk. Sok cél van, és sok lehetőség is. De hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb hitelt? Utánajártunk, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt.

Tovább olvasom
Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

2021.11.05.

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék Magyarországon. Szabadon felhasználható és egyszerűen igényelhető. Személyi kölcsönhöz akár néhány óra alatt is hozzájuthatunk. Amikor kiválasztjuk a személyi kölcsönt, elsősorban a kamatot és a THM-et figyeljük. Vannak azonban egyéb kedvezmények is, amikkel érdemes számolni a kiválasztásnál. Mutatjuk, mik ezek.

Tovább olvasom
Kaphatunk hitelt tulajdoni hányadra?

Kaphatunk hitelt tulajdoni hányadra?

2021.10.06.

Ingatlanhitel esetén a bank fedezetet fog kérni tőlünk. Ez lehet egy meglévő ingatlan, de a megvásárolni kívánt is. Abban az esetben, ha az ingatlan a mi tulajdonunk, vagy közös a házastársunkkal, ez nem okoz semmiféle bonyodalmat az eladásnál. Vannak azonban olyan esetek, amikor az ingatlannak több tulajdonosa is van, vagy haszonélvezettel terhelt illetve az özvegyi jog megléte is nehezítheti a vásárlásunkat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával