Hogyan történik a hitel folyósítása, és mi történik azután, hogy megkaptam a pénzt?

A teljes hitelösszeg folyósítása azután történik meg, hogy lezajlott a hitelbírálat, minden személyes okmányod, fizetési, munkáltatói papírod rendben van, lezajlott a KHR-lista ellenőrzés, Ellátok a bankkal közösen a számodra legmegfelelőbb konstrukciót és hitelcsomagot, megtörtént a fedezetként szolgáló ingatlan értékbecslése. Ha mindent rendben talált a bank és nincs akadálya a hitel kiutalásának, néhány munkanapon belül megkapod az igényelt hitelösszeget, ezután utalhatod a lakás korábbi tulajdonosainak, vagy a kivitelezőnek annak függvényében, hogy használt vagy új ingatlant vásároltál. A teljes hitelösszeg általában egy összegben érkezik meg a megadott bankszámlaszámra, de ha a hitel céltól függően szakaszosan is utalhat neked a bank. (Ez általában az úgynevezett zöld, vagy okos hitelek esetén történik, építésnél, vagy bővítésnél, ahol meghatározott idő áll rendelkezésre, hogy az építkezés bizonyos szakaszait teljesítsd és Az építkezés készültségi fokától függ a következő pénzösszeg folyósítása. Amikor egy fázis elkészül, a bank elutalja neked a következő részletet is.)

A hitelösszeg szinte minden esetben az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámlára érkezik meg, ritka kivétel, amikor készpénzben kapod meg a pénzt mert az eladóidnak esetleg nincs bankszámlája.

A törlesztés egyik alapvető feltétele, hogy csak és kizárólag az OTP-nél vezetett számládról utálhatod, vagy vonhatják le a havi részletet az esedékességkor. Amennyiben az OTP lakáshitel a legmegfelelőbb számodra, de nem vagy az OTP ügyfele akkor feltétele lehet a hitelfelvételnek, hogy hogy náluk is nyiss egy bankszámlát, de nem kell minden tranzakciót erről a számláról intézned, sőt az sem feltétel, hogy a munka béred, vagy nyugdíjad erre a bankszámlára érkezzen. Ha nem használod aktívan, ha az OTP számládat, nem jelent hátrányt számodra, de ha ezt használod a mindennapokban, és a havi jövedelmed is ide érkezik, azt viszont díjazza a bank.

Szintén gyakran felmerülő kérdés, hogy mi alapján dönti el a bank, Hogy a hiteltörlesztése a hónap melyik napjára esik. Az esedékesség minden hónapban ugyanazon a napon lesz a teljes futamidő alatt. Egyébként a bank veled egyeztetve dönti el, hogy a hónap hányadik napja legyen a törlesztés napja, azzal az egy feltétellel, hogy a törlesztésének a hónap 1. és 28. napja közé kell esnie, a hitel folyósításától pedig 31 napon belül meg kell történnie ha az első törlesztésének.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakáshitel önerő – mekkora összegre lesz szükségem?

Lakáshitel önerő – mekkora összegre lesz szükségem?

2019.03.25.

Amikor az otthonodat szeretnéd megvásárolni, de nem áll a rendelkezésedre elegendő pénz, akkor hitelt veszel fel; ez gyakorlatilag evidens. Tudnod kell azonban, hogy a lakáshitel önerő nélkül nem tudod megigényelni. Mindenképp szükséged lesz egy bizonyos összegre, ha egy bankhoz fordulsz, ez pedig az úgynevezett JTM szabályozás miatt van így.

Tovább olvasom
A legtöbb lakáshitelt hogy igényelhetem?

A legtöbb lakáshitelt hogy igényelhetem?

2020.06.12.

Lakáshitelt készülsz felvenni? Akkor nyilván számítasz arra, hogy igen magas összeget kell majd igényelned, köszönhetően az elmúlt években lezajlott ingatlanpiaci árrobbanásnak. A legtöbb lakáshitel ma már a tízmillió forint többszörösét teszi ki, és egyáltalán nem mindegy, melyik bankot választod, ha az elérhető legnagyobb összeget szeretnéd elérni.

Tovább olvasom
Adósságrendező hitelt, fedezet nélkül? Van lehetőség!

Adósságrendező hitelt, fedezet nélkül? Van lehetőség!

2019.03.26.

Az adósságrendezés célja a pénzügyek leegyszerűsítése. Ha többfelé törlesztesz, esetenként magas kamattal, és már azt se tudod, kinek mennyit, akkor érdemes elgondolkodnod rajta. Az adósságrendező hitelt fedezet nélkül is igénybe lehet venni, tehát akkor sem kell lemondanod róla, ha nem tudsz ingatlant bevonni a hitelügyletbe!

Tovább olvasom
Hogyan lehet lekerülni a KHR listáról?

Hogyan lehet lekerülni a KHR listáról?

2021.02.16.

Felkerültél a KHR listára? Pénzügyi szempontból ez az egyik legrosszabb, ami történhet veled. Azonban nem érdemes kétségbe esni, hisz ennek ellenére is van lehetőséged arra, hogy hitelt vegyél fel. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogyan lehet lekerülni a KHR listáról.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával