Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Érdemes több banknál is megpróbálni a babaváró hitelt?

2020.10.13.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:01

A babaváró hitel jelenleg az egyik legnépszerűbb konstrukció, még annak ellenére is, hogy a feltételei nehezítettek, és csak egy bizonyos csoport számára érhető el. A kondíciói gyakorlatilag verhetetlenek, hiszen nincs az a személyi kölcsön, ami ennyire alacsony költségekkel, ráadásul akár húsz évre is igénybe vehető, és a tulajdonságai mindenhol meg is egyeznek.

Érdemes több banknál is megpróbálni a babaváró hitelt?

A babaváró hitel kondíciói

A babaváró hitel egy államilag támogatott, kivételes kondíciókkal kibocsájtott hitelkonstrukció, ami minden kereskedelmi bank kínálatában elérhető. Minimális eltérések persze vannak, amik főleg a legkisebb igényelhető hitelösszeggel, illetve a legrövidebb futamidővel állnak kapcsolatban, tehát például, ha csupán félmillió forintot igényelnél, nem mindegy, hogy hová fordulsz. Ugyanez a helyzet a futamidővel: ha nagyon gyorsan szeretnéd letudni a tartozást, akkor is válogatnod kell. A babaváró hitel lényege azonban épp az, hogy hosszú futamidőre vehetsz fel akár 10 millió forintot is, így nem lényeges, hogy melyik bankot választod.

Mi a helyzet a kamatokkal?

Nos, itt már lényegesebb különbségek vannak, hiszen annak ellenére, hogy az első gyermek megszületése után kamattámogatásban részesülsz, valamennyi költsége így is lesz a babaváró hitelnek, ami átlagosan 0,4-0,5%, ami nem számottevő, ám, ha az a szerencsétlen eset merülne fel, hogy nem születik gyermek, vagy valami egyéb ok miatt a hitel piaci kamatozásúvá alakul, és egy összegben kell visszafizetni az esetlegesen addig összegyűlt támogatásokat, akkor nem mindegy, hogy hány százalékkal kell számolni.

További különbségek is vannak

A bankok emellett saját kritériumokat is támasztanak a hiteligénylőkkel szemben, amelyeket szintén teljesíteni kell. Vannak persze általános, mindenhol előforduló szabályok, ám könnyen belefuthatsz egy olyanba is, amely teljesíthetetlen a számodra, ám máshol még csak az ötlete sem merült fel. Érdemes tehát alaposan tájékozódnod, mielőtt belevágsz a babaváró hitel felvételébe.

Összegezve: ha az egyik banknál elutasítanak, akkor érdemes akár többnél is megpróbálkozni a babaváró hitel igénylésével. Hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat oldalunkon, és akár az igénylést is elindíthatod online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel külföldön dolgozóknak – lehetséges?

Babaváró hitel külföldön dolgozóknak – lehetséges?

2021.03.19.

A babaváró hitel külföldön dolgozóknak is egy elérhető lehetőség, ám némileg másként, mint azoknak, akik itthon vállalnak munkát. Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Babaváró hitel gyermek nélkül lehetséges?

Babaváró hitel gyermek nélkül lehetséges?

2019.12.19.

A babaváró hitel népszerűsége a banki jelentések alapján kezd alábbhagyni, hiszen – ahogy a média állítja – azok, akik jogosultak voltak rá, már igényelték. Mi szembe mennénk ezzel az állítással, hiszen sok házaspár lehet még, akik jogosultak, csupán nem kaptak megfelelő tájékoztatást. Rengeteg ifjú pár akad, akik még csupán ketten vannak, de tervezik a család bővítését; ez a cikk nekik szól, hiszen a babaváró hitel gyermek nélkül is lehetséges igényelni.

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

2019.07.04.

Babaváró hitelt készülsz igényelni, de nem tudod, vajon megkapod-e? Előre szinte senki sem fogja tudni megmondani ezt neked 100%-os biztonsággal, ám van lehetőség arra, hogy megbizonyosodj arról. A lényeges kritériumokat teljesíted. Oldalunkon megtalálhatod a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, illetve a leglényegesebb tudnivalókat a babaváró hitellel és annak igénylésével kapcsolatban. Így könnyebben vághatsz neki a hitelfelvételnek!

Tovább olvasom
Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy legyen gyermekem?

Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy legyen gyermekem?

2020.10.14.

A babaváró hitelhez – már a nevéből adódóan is – szorosan kapcsolódik a gyermekvállalás kérdése, azonban ez nem jelenti azt, hogy már meg is kell lennie, éppen ellenkezőleg!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával