Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

2020.11.20.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:38

Sokan már viccelődnek azzal, hogy mennyire nem az életre készítik fel a gyerekeket az iskolákban, mégis folyamatosan leterheltek. A pénzügyekhez például nem hogy a gyerekek, de a felnőttek nagy része sem ért annyira, amennyire szüksége lenne rá, és akkor a pénzügyi tudatosságról nem is beszéltünk, amit nem elegendő tanulni, arra nevelni kellene mindenkit. A bankszámlanyitás gyerekeknek ehhez lehet az első lépés, de persze a szülőknek lesz még dolguk ezen felül is.

Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

Mit tegyen a szülő, mielőtt bankszámlát nyit a gyereknek?

Ezzel minden bizonnyal a szülők többsége tisztában van, ám nem árthat, ha megjegyezzük: mindig a gyerek korának megfelelő beszélgetéssel keltsük fel az érdeklődését a pénzügyek iránt. Egyszerűsítve, de beszélgessünk vele a mindennapos kiadásokról és bevételekről, azok útjáról, illetve a kezelésükről. Ne vegyük ezt félvállról, hiszen ezzel jó alapot teremthetünk neki a későbbiekre nézve, másrészt büszke lesz rá, hogy ilyen „felnőttes” témákba is beavatjuk.

Mikor érdemes bankszámlát nyitni a gyereknek?

Ebben nincs egyetértés, hiszen sokan a középiskola kezdetét adják meg megfelelő időpontnak, míg mások ennél néhány évvel korábbra datálják a tökéletes időpontot. Mi azt javasoljuk, hogy a 14. életév betöltése legyen az alkalom, amikor a szülők bankszámlát nyitnak gyermeküknek, ám nem a pénzügyi tudatosság a fő okunk erre: alig néhány bank hajlandó 14 év alatti kiskorú számára bankszámlát nyitni, bár persze ez a probléma megoldható egy, a szülő bankszámlájához kötött alszámlával is.

Milyen költségekre lehet számítani?

A legtöbb banknál ingyenes, illetve maximum havonta két-háromszáz forint a számlavezetés a 18 év alattiak számára, és a bankkártya-kínálat is széles körű, de életkori megkötések vannak, ahogyan a számlán bonyolítható tranzakciók esetében is. Összességében elmondható, hogy a bankszámlanyitás gyermekek számára nulla forintból is kihozható, de a maximális költsége sem haladja meg éves szinten a 4.000 forintot.

Neveld Te is pénzügyi tudatosságra a legkisebbeket, és oldd meg a bankszámlanyitást gyermekednek online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

SWIFT kód, IBAN szám, BIC kód: minden részletet bemutatunk, és elmagyarázunk bankonként

SWIFT kód, IBAN szám, BIC kód: minden részletet bemutatunk, és elmagyarázunk bankonként

2023.07.13.

SWIFT kódra, BIC kódra és IBAN számlaszámra külföldi utalásoknál van szükség. Ismernünk kell ezeket az azonosítókat, és azt is tudnunk kell, ha szükség van rájuk, hol találjuk meg őket. Röviden és érthetően a nemzetközi bankszámla azonosítókról.

Tovább olvasom
Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

2021.06.08.

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

2022.03.14.

A legkedvezőbb bankszámla megtalálása a saját, jól felfogott érdeked kell, hogy legyen, ezért érdemes időt szánnod rá, és mindent megtudnod a menetéről!

Tovább olvasom
Fizetési kérelem küldése mostantól mindenkinek lehetőség!

Fizetési kérelem küldése mostantól mindenkinek lehetőség!

2024.04.08.

A fizetési kérelem egy modern és egyszerű pénzügyi megoldás. Kevesen ismerik és használják, pedig már minden banknak elérhetővé kell tennie ezt a szolgáltatást. De mi az a fizetési kérelem? Mire jó? Kinek érdemes használni? Minden felmerülő kérdésre válaszolunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával