Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

2021.10.22.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. október 22. 13:46

Időről időre érdemes lehet felülvizsgálni az aktuálisan fennálló hiteleinket. Egy elavult konstrukció ugyanis jelentős többletköltséggel járhat számunkra. Hitelünk kiváltásához több lehetőség közül is választhatunk, ezek közül az egyik a Babaváró hitel. És ez lehet a legjobb opció. Mutatjuk, hogy mikor.

Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

Hitelkiváltás

Hitelkiváltáson akkor érdemes elgondolkodni, ha a rászánt idő, energia és a felmerülő költségek is megtérülnek. Szinte mindegyik pénzintézet kínál kedvező kondíciókkal adósságrendező hitelt. Alacsonyabb hitelösszegnél ritkán találunk olyan megoldást, amivel érdemes foglalkoznunk, de minél magasabb a hitelösszeg, annál magasabb lehet a megtakarítás, ami akár a milliós nagyságrendet is elérheti. Szabad felhasználású jelzáloghitelt hitelkiváltásra felhasználni jó ötlet, mindössze arra kell figyelnünk, hogy a megtakarítást csökkenteni fogja a felvett hitel költsége. Így is megérheti azonban, ha egy jelentősen kedvezőbb konstrukciót találunk. Van egy konstrukció, ami verhetetlen lehet hitelkiváltásban. Ez a Babaváró hitel.

A Babaváró hitel

A Babaváró hitel a kormány által támogatott, családokat segítő konstrukció. Babaváró hitel igénylése esetén gyermeket kell vállalnunk. Ez a konstrukció kamatmentes, és az is marad, ha öt éven belül megszületik az első gyermekünk. A második gyermekünk születésekor elengedik a felvett összeg harminc százalékát, harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló tartozás megszűnik. Babaváró hitelből 10 millió forintot igényelhetünk, 20 éves futamidőre. Mivel a Babaváró hitel szabad felhasználású, hitelkiváltásra is fordíthatjuk.

Hitelkiváltás Babaváró hitellel – csak gyerekkel lesz jó

Amennyiben már egy gyermekünk megszületik, a hitel végig kamatmentes marad, és 10 millió forinthoz juthatunk. A Babaváró hitelt a statisztikák szerint az igénylők nagy része lakásvásárlásra fordítja, néhány százalékuk pedig a meglévő lakáshitelének kiváltására. Nem véletlenül. Egy piaci kamatozású lakáshitel nem versenyezhet egy kamatmentes konstrukcióval. A hosszú futamidő miatt sok millió forinttal kell kevesebbet visszafizetni. Gondoljunk csak arra, hogy a Babaváró hitel első öt évében már közel kétmillió forint kamatköltséget takarítunk meg a kamatmentesség miatt. Ez húsz év alatt a többszörösére emelkedhet, arról már nem is beszélve, hogy a második gyermeknél harminc százalékot elengednek a hitelünkből, a harmadiknál pedig a hitel megszűnik.

Ha azonban nem születik gyermekünk, a Babaváró hitel átalakul piaci kamatozású személyi kölcsönné, ráadásul az addig kapott kamatkedvezményt is vissza kell fizetnünk.

A Babaváró hitelnél nincs jobb lehetőség hitelkiváltásra. A kamatmentességgel nem lehet versenyezni. Amennyiben teljesítjük a szerződésben vállaltakat, és gyermekünk születik, sok millió forinttal kevesebbet kell visszafizetnünk az évek alatt. Ez a pénz pedig nálunk marad, és a szeretteinkre fordíthatjuk.

 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

2019.10.01.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is számos dokumentumot kell benyújtani ahhoz, hogy a hitelkérelem elbírálásra kerülhessen, és elég, ha csak egy nem felel meg, máris megakad a folyamat. Sajnos van egy dokumentum, ami szinte biztosan ebbe a kategóriába esik, ha már beadtad a kérelmedet. De most változott a TB igazolással kapcsolatos szabályozás, vagyis ezek után már nem lehet vele gond.

Tovább olvasom
Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

2020.05.21.

Azt, hogy mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni, nagyon egyszerűen meg tudjuk válaszolni Neked: bármikor! Ez szó szerint értendő, ugyanis a babaváró kölcsönnek gyakorlatilag nincs hátránya. Csupán abban az esetben elérhetetlen a számodra, ha egyedülálló vagy.

Tovább olvasom
Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

2021.08.29.

Egyetemista vagy, és szeretnél babaváró hitelt igényelni? Nincs akadálya, ha teljesíted a feltételeket!

Tovább olvasom
Fontos változás jöhet a Babaváró hitel igénylésénél

Fontos változás jöhet a Babaváró hitel igénylésénél

2023.04.06.

Változás jöhet a Babaváró hitel igénylésénél. A Babaváró hitel rendkívüli népszerűsége töretlen. Egy apró változás is jelentősen befolyásolhatja azonban ezt a népszerűséget. Utánajártunk, hogy milyen változás jöhet a Babaváró kölcsön igénylés folyamatában. Mutatjuk, mi ez a lehetséges változás, és milyen hatása lehet a bevezetésének.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával