Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel igénylése: így gyorsíthatod meg a folyamatot

2023.07.10.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. július 10. 09:47

A Babaváró hitel igénylése nem különbözik a többi hitelfajta igénylésétől. Dokumentumokat kell bemutatni, és meg kell felelni az alapfeltételeknek. Léteznek azonban olyan egyszerű, apró praktikák, amivel meggyorsítható a folyamat. Mutatjuk, hogyan.

Babaváró hitel igénylése: így gyorsíthatod meg a folyamatot

Babaváró hitel igénylése – segítség családoknak

A Babaváró kölcsön a családoknak szól. A Babaváró hitel egy állami támogatású hitelfajta, amivel a kormány a családalapítást támogatja, és a gyermekvállalást kívánja elősegíteni. Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást. A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz. Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk. A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró támogatás, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel a legnépszerűbb termék a pénzpiacon, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető az összeg. Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz. További előnye a Babaváró támogatásnak, hogy mindössze a rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással. Ezen felül csupán személyazonosító okmányra és lakcímkártyára van szükség az igényléshez, vagyis mondhatjuk, hogy szükség esetén viszonylag gyorsan hozzá lehet jutni, és utána bármire lehet fordítani.

A hiteligénylés folyamatának felgyorsítása

Babaváró hitel egy támogatás is. Tudnunk kell, hogy a hitel és a támogatás két különböző pénzügyi fogalom, amelyeknek eltérő jelentése és funkciója van. A hitel egy olyan pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy pénzt kölcsönözzünk egy pénzintézettől vagy más hitelintézettől, amelyet kamatokkal és egyéb díjakkal kell visszafizetni. A hitel felvétele általában egy meghatározott célra szól, például egy autó vagy egy ingatlan megvásárlására, vagy akár egy vállalkozás finanszírozására. A hitel felvétele azt jelenti, hogy a pénzintézet pénzt ad kölcsön, és mi kötelezettséget vállalunk a pénz visszafizetésére a kamatokkal és a díjakkal együtt.

A támogatás viszont nem pénzkölcsönzést jelent. A támogatás általában kormányok, szervezetek vagy magánszemélyek által nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli segítséget jelent, amelynek célja, hogy támogassa a rászorulókat, a közösséget vagy egy adott tevékenységet. A támogatás lehet adomány, ösztöndíj, mentor program vagy szolgáltatások biztosítása. A támogatás általában nem kell visszafizetni, de lehetnek feltételek, például bizonyos kötelezettségek vállalása vagy előírások betartása.

A hitel és a támogatás tehát két különböző pénzügyi fogalom, amelyek eltérő célokat szolgálnak. A hitel felvétele azt jelenti, hogy pénzt kölcsön veszünk, amelyet vissza kell fizetnünk, míg a támogatás célja a támogatás és a segítségnyújtás, amelyet nem kell visszafizetni. De miért fontos ez? Azért fontos, mert a Babaváró mindkettő: hitel és támogatás egyszerre. Mivel a Babaváró hitel és támogatás is, ezért az igényléshez mindkét fél által támasztott feltételnek meg kell felelnünk. Az állam által támasztott feltételek nem változnak, mindig, minden banknál ugyanazok. A bankok által támasztott feltételek viszont már különbözhetnek. Az eltérő banki feltételek pedig azt jelentik, hogy nekünk kell kiválasztanunk a számunkra legjobbat. És nem csak az alapfeltételekben lehet eltérés, hanem a díjakban is. És ez fontos. Az eltérő banki feltételek nagyban befolyásolhatják a döntésünket, hiszen jelentős megtakarítást érhetünk el azzal, ha olyan pénzintézettel kötünk szerződést, akik kedvezőbb díjakat ajánlanak.

Gyorsan és kedvezően – a legjobb Babaváró hitel

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint, ha elutasítanak, mehetünk egy másik bankhoz is. Az is előfordulhat ugyanis, hogy az egyik pénzintézet elutasítja az igénylésünket, egy másik pedig elfogadja. Ha tehát elutasításra kerül a Babaváró hitel igénylése, elmehetünk egy másik bankhoz is szerencsét próbálni. És ez még nem minden. A banknak ugyanis az az érdeke, hogy minél több hitelt helyezzen ki. És ezért mindent megtesz. Akciókkal, kedvezményekkel csábítják az ügyfeleket magukhoz. Amikor Babaváró hitel igénylés előtt állunk, vizsgáljuk meg a kínálatot ebből a szempontból is.

Fontos tehát, hogy az eltérő banki feltételek kedvezőek számunkra. Ha alacsonyabb költségeket akarunk, választhatjuk a legolcsóbb ajánlatot. És ha ehhez még kedvezményt is adnak, az már igazán jó nekünk. Gyorsan és kedvező feltételekkel igényelhetünk Babaváró kölcsönt.

Összefoglalás

A Babaváró hitel egy állami támogatású kölcsön, amely a családalapítást támogatja. A támogatás összege elérheti a tízmillió forintot is. A hitel felhasználását illetően nincsenek korlátozások. Amennyiben az első gyermek öt éven belül megszületik, a hitel kamatmentes marad a futamidő végéig. A második gyermek esetében a tartozás 30%-a, a harmadik gyermek esetében pedig a teljes fennálló tartozás elengedésre kerül. Fontos tudni, hogy a különböző bankok eltérő feltételeket és díjakat kínálhatnak. Az igénylést elutasító bank után érdemes másiknál próbálkozni, hiszen az elutasítás okai különbözőek lehetnek. A Babaváró hitel egyben hitel és támogatás is, így mindkét fél által támasztott feltételeknek meg kell felelni az igénylés során.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Változások a Babaváró hitelnél!

Változások a Babaváró hitelnél!

2019.07.30.

Figyelem! Fontos változások a babaváró hitelnél! Ha igényelni szeretnéd, akkor ezekről tudnod kell, hiszen könnyen meglehet, hogy ezek miatt már jogosult leszel rá, vagy megoldódik valamilyen probléma, ami miatt hátrányba kerültél volna.

Tovább olvasom
Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

2019.10.21.

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor számos feltételt kell teljesítened. Amik között kiemelt helyet foglal el a TB jogviszony kérdése. Sok fiatal házaspárnál jelent problémát, hogy egyikük, vagy mindketten egyetemre, illetve főiskolára járnak, vagy nemrég fejezték be a tanulmányaikat, így felsőoktatási TB jogviszonnyal rendelkeznek.

Tovább olvasom
Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

2020.05.21.

Azt, hogy mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni, nagyon egyszerűen meg tudjuk válaszolni Neked: bármikor! Ez szó szerint értendő, ugyanis a babaváró kölcsönnek gyakorlatilag nincs hátránya. Csupán abban az esetben elérhetetlen a számodra, ha egyedülálló vagy.

Tovább olvasom
Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

2021.08.29.

Egyetemista vagy, és szeretnél babaváró hitelt igényelni? Nincs akadálya, ha teljesíted a feltételeket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával