Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Akár személyi kölcsönből is finanszírozhatod a felújítást!

2021.07.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:57

Személyi kölcsönből finanszírozható szinte bármi, így az otthonod felújítása is – mutatjuk, miért és melyiket érdemes választanod!

Akár személyi kölcsönből is finanszírozhatod a felújítást!

Az otthonfelújítási támogatás már fél éve elérhető, és természetesen sokaknak fel is keltette az érdeklődését, ám a részletek nyilvánossá tétele lelombozó volt, hiszen kiderült, hogy visszatérítésről van szó, azaz előre meg kell finanszírozni a munkálatokat, és csak utána, számlák ellenében lehet visszaigényelni a maximális, 3 millió forintos támogatást. Szerencsére azóta született megoldás erre a problémára a direkt e célra fejlesztett hitel képében, ám erre sem jogosult mindenki. Jó hír, hogy személyi kölcsönből is finanszírozható a felújítás, az alábbiakban pedig megmutatjuk, hogyan válassz.

Személyi kölcsönből finanszírozható minden!

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású konstrukció, azaz gyakorlatilag bármire költheted, így a felújításra is. Jó azonban azzal is tisztában lenni, hogy a bankok kínálatában már rég megjelentek a kifejezetten felújítási célra fordítható személyi kölcsönök is, ám ezekre nem jár kamattámogatás, viszont az igénylési feltételeik kedvezőbbek.

A felújítási célú személyi kölcsönök átlagos jellemzői

A felújítási célra felvehető személyi kölcsönök általában 300 ezertől 10 millió forintig igényelhetőek, minimum 4, maximum 10 éves futamidőre. Egyikhez sem szükséges ingatlanfedezet, viszont a legtöbb bank felújítási költségtervet kér a folyósításhoz. Létezik olyan típus is – egyre több helyen –, amelyet az otthonfelújítási támogatás összegével díjmentesen elő lehet törleszteni. Ezen jellemzőkön túl a felújításra fordítható személyi kölcsönök egytől egyig megegyeznek a hagyományos konstrukciókkal.

Miért érdemesebb a felújítási célú személyi kölcsönt választani?

Lényeges tisztában lenni azzal, hogy a felújítási személyi kölcsönök és az államilag támogatott otthonfelújítási kölcsön közötti legfontosabb különbség a konstrukció alapja; az utóbbi ugyanis egy jelzáloghitel, vagyis a bank jelzáloggal terheli a felújítandó ingatlant. Ha ezt nem szeretnéd, illetve lehetőség szerint elkerülnéd a hosszadalmas ügyintézést is, akkor a felújítási személyi kölcsön a neked való választás, azonban érdemes tudnod, hogy a kamattámogatás hiánya, illetve a konstrukció jellege miatt magasabbak a költségei.

Ha személyi kölcsönből finanszíroznád a lakásfelújítást, válassz ajánlataink közül, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Megéri személyi kölcsönt ingatlancélra felvenni?

Megéri személyi kölcsönt ingatlancélra felvenni?

2022.05.03.

Személyi kölcsönt ingatlancélra igényelni? Napjainkban már nem is tűnik annyira furcsának ez az ötlet.

Tovább olvasom
Milyen előnyei vannak a türelmi idős lakáshiteleknek?

Milyen előnyei vannak a türelmi idős lakáshiteleknek?

2023.06.16.

A türelmi idős lakáshitel elnevezés csábító lehet. Utánajártunk, hogy mi van a vonzó elnevezés mögött, milyen előnye lehet a türelmi idős lakáshitel igénylésének, és mi az, amire mindenképpen gondoljunk, mielőtt döntést hozunk. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Milyen munkálatokra használhatjuk a lakásfelújítási támogatást?

Milyen munkálatokra használhatjuk a lakásfelújítási támogatást?

2021.01.26.

A lakásfelújítási támogatás a kormány legújabb ötlete, amely felkavarhatja a magyar ingatlanpiac állóvizét. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

2023.04.14.

A tavaszi felújításra egyszerű felkészülni. Csak ismerd meg a legjobb hitelopciókat. Egy jó hitel, és már indulhat is a tavaszi felújítás. Festés? Új fürdőszoba? Amit csak szeretnél. Mutatjuk, hogy mik a lehetőségek, ha valaki tavaszi felújítást tervez.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával