Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

2021.05.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:22

Kiváltanád meglévő hiteledet? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, melyben megosztunk veled néhány fontos tudnivalót!

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azon kevesek közé tartozol, akik tudatosan kezelik a pénzügyeiket. A hitelkiváltás ugyanis komoly megtakarítást is eredményezhet, hiszen egy rossz konstrukció nem csak magasabb havi törlesztést jelent, de magasabb költségeket is, amik nem a Te céljaidat szolgálják, ráadásul a kamatkockázatot is csökkentheted így.

1. Válassz egy kifejezetten erre a célra készült konstrukciót!

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor egy erre szolgáló konstrukció esetében nem kell számolnod azzal, hogy a bank a meglévő törlesztőrészletedet is beleszámolja a JTM szabályozás által meghatározott keretbe, vagyis több esélyed lesz arra, hogy megkapd a hitelt. Éppen ezért a szabad felhasználású hitelekkel ez esetben nem jársz jól.

2. Készülj fel!

Mivel tulajdonképpen egy átlagos hitelfelvételről van szó – a különbség csak annyi, hogy ezzel a meglévő hiteledet váltod ki –, ugyanazon a procedúrán kell végigmenned, mint egy egyszeri hiteligénylőnek, azaz be kell szerezned a megfelelő dokumentumokat, a hiteled nem lehet elmaradásban, és persze meg kell találnod a megfelelő bankot és konstrukciót is.

3. Dönts a jelzáloghitel és a személyi kölcsön között!

A személyi kölcsön egyszerűbb és gyorsabb, viszont drágább, és nem is minden esetben megfelelő, a jelzáloghitel kedvezőbb, viszont sokkal hosszabb ideig és több procedúrával jár – a döntés a tiéd!

4. Szeretnél plusz szabadon felhasználható összeget is?

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azt teheted ráhagyással is, azaz plusz szabadon felhasználható összeghez is juthatsz, ám csak a JTM szabályozás adta kereteken belül. Ehhez megfelelő konstrukciót kell választanod, ám nem lehetetlen megoldani.

5. Gondolj a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedésre is!

Ne feledd, a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedés a második gyermek után 1 millió forinttal, a harmadik után pedig 4 millió forinttal csökkenti a meglévő, lakáscélú hiteled tőketartozását. Tudnod kell, hogy a lehetőség a hitelkiváltást követően sem vész el, de csak akkor, ha a kiváltással kizárólag a korábbi hitelt cseréled le, és nem igényelsz plusz szabadon felhasználható összeget.

+1. A babaváró hitellel is kiválthatod meglévő hiteledet!

A babaváró hitel gyakorlatilag a legjobb lehetőség, hogy kiváltsd meglévő hiteledet, hiszen az első 5 évben kamatmentes, ha pedig ezalatt gyermeked születik, a futamidő végéig az is marad. Fontos viszont, hogy nem minden bank folyósítja hitelkiváltásra, ezért, ha ez a terved, akkor a bank kiválasztásakor ezt is vedd figyelembe!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

2018.05.03.

A gyorskölcsön hihetetlen népszerűségre tett szert rövid idő alatt, és ez nem csoda, hiszen rengeteg előnye van: villámgyorsan hozzá lehet jutni, egyszerű a felvétele, és akár otthonról, online is igényelhető. A kínálat ma már akkora, hogy alaposan át kell gondolni, hogy melyiket választjuk!

Tovább olvasom
Hitelkiváltó hitel? Ez mit jelent?

Hitelkiváltó hitel? Ez mit jelent?

2019.03.06.

A törlesztőrészletek többnyire emelkedtek az utóbbi években, de a jövedelmek mértéke ezt nem feltétlenül követte, így a legtöbb háztartásnak egyre nagyobb gondot jelent a törlesztés megoldása. Ha Neked is egyre nagyobb probléma a hiteleid visszafizetése, akkor érdemes elgondolkodnod egy hitelkiváltó hitel felvételén.

Tovább olvasom
Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

2019.02.06.

A hitelkiváltás többnyire akkor kerül szóba, ha a hitelfelvevő már nem tudja fizetni a kölcsöneit. Könnyíteni szeretne a helyzetén, pedig nem csak ebben az esetben érdemes elgondolkodni rajta. Akkor is, ha a hitelkonstrukció már elavult, és egy lényegesen jobb ajánlatra cserélnénk le. A hitelkiváltás online is megoldható, de akad ezzel kapcsolatban pár dolog, amiket érdemes tudni.

Tovább olvasom
Leggyakoribb tévhitek a hitelkiváltásról

Leggyakoribb tévhitek a hitelkiváltásról

2021.08.02.

Számos esetben érdemes élni a hitelkiváltás lehetőségével, sőt mondhatjuk, hogy az esetek többségében. Azonban a hitelkiváltásról sajnos jó néhány tévhit kering a köztudatban, amelyek megakadályozzák az embereket a váltásban. Összegyűjtöttük a tévhitek közül a leggyakrabban előfordulókat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával