fbpx
Hirdetés

Biztonságosnak tekinthetőek a nyugdíjbiztosítások?

2021.01.15.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:11

Hogy biztonságosnak tekinthetőek-e a nyugdíjbiztosítások, arra nem lehet egyszerűen válaszolni. Járjuk körbe a témát!

Biztonságosnak tekinthetőek a nyugdíjbiztosítások?

A magyar nyugdíjrendszer roskadozik, és egyre többször merül fel témaként az öngondoskodás, aminek egyik módja a nyugdíjbiztosítás. A gond abban rejlik, hogy egy nyugdíj-előtakarékosság akár 30 évig is eltarthat, vagyis azok, akik egy-két évtizeden belül nyugdíjba mennek, csak nagyon nehezen tudnának egy rendes nyugdíjra elegendő pénzt összegyűjteni. Aki gyűjtöget, az viszont szeretné biztonságban tudni a pénzét, tehát sok a kérdés, és sok a bizonytalanság is.

Mi garantálja a nyugdíjbiztosítás biztonságát?

Szerencsés körülmény, hogy az európai szabályozások miatt a biztosítókat nem csak állami garancia védi, de egymás között is rendelkeznek viszontbiztosítási védelemmel. Ennek köszönhetően kimondható, hogy a nyugdíjbiztosítások biztonságosak, méghozzá kiemelkedően. Sokkal valószínűbb egy államcsőd megtörténte, mint hogy egy nyugdíjbiztosítás ne fizessen, és ez nagy szó.

Hogyan válasszuk ki a biztosítót?

Érdemes olyan biztosítót választanunk, amely nagy múlttal rendelkezik, egy nagyobb cégcsoport tagja, a háttere pedig elég kiterjedt ahhoz, hogy a komolyabb válságokat is átvészelje. Ha belegondolunk, hogy az elmúlt száz évben két nagy gazdasági válság és egy világháború is megtörtént, ám akadnak olyan biztosítótársaságok, amelyek több, mint 100 éves múltra tekinthetnek vissza, akkor érthetővé válik, miért is érdemes így keresni a megfelelő pénzintézetet.

A nyugdíjbiztosítás mellé választott befektetések biztonságának kérdése

A biztosításhoz tartozó befektetéseket független pénzkezelő alapkezelők végzik annak megfelelően, ahogy a szerződést megkötöttük. Ha alacsony kockázatot vállalunk, alacsonyabb a hozam, ha magasabbat, magasabb; a garantált hozamot mindenképp megkapjuk. Jobb azonban többféle befektetést választani az egy-egy állampapír helyett, mert így veszteség esetén kisebb összeg vész el, ha viszont minden rendben megy, akkor lényegesen magasabb hozamhoz juthatunk hozzá.

Tehát biztonságosnak tekinthetőek a nyugdíjbiztosítások?

Abszolút, aggodalomra nincs ok. Az egyetlen, ám rendkívül fontos dolog az, hogy minél előbb kezdjünk el gyűjtögetni a nyugdíjas éveinkre, mert minél később kötünk nyugdíjbiztosítási szerződést, annál nagyobb összeget kell havonta befizetnünk, hogy a megfelelő mennyiség összegyűljön.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény: mennyi jóváírásban részesülhetünk?

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény: mennyi jóváírásban részesülhetünk?

2022.01.28.

A nyugdíjbiztosításunkat adókedvezménnyel is kiegészíthetjük, így magasabb összeget takaríthatunk meg idős korunkra. Utánajártunk, hogyan kaphatjuk meg a nyugdíjbiztosítás adókedvezményét, és hogy mennyi jóváírásban részesülhetünk.

Tovább olvasom
Milyen kiegészítő szolgáltatások kérhetőek a nyugdíjbiztosításokhoz?

Milyen kiegészítő szolgáltatások kérhetőek a nyugdíjbiztosításokhoz?

2022.06.21.

Kiegészítő szolgáltatások a nyugdíjbiztosítások esetében is elérhetőek; lássuk, mik ezek, és miért érdemes kérni őket.

Tovább olvasom
5 fontos tudnivaló a nyugdíjbiztosításokról

5 fontos tudnivaló a nyugdíjbiztosításokról

2021.07.05.

Az utóbbi években egyre többekben tudatosult, hogy ha nem tesznek valamit, akkor a nyugdíjas koruk igencsak nehéz lesz, mivel nem fognak tudni megélni, de legalábbis nem tudják majd azt az életszínvonalat biztosítani önmaguk számára, amit aktív korukban megszoktak. Erre a problémára az egyik kiváló megoldás a nyugdíjbiztosítás, amelyről az alábbiakban öt fontos tudnivalót osztunk meg veled.

Tovább olvasom